LLM в международното право по правата на човека

Общ преглед

Описание на програмата

Може ли църква да бъде нападната, ако снайперист се скри в кулата по време на въоръжен конфликт? Какви права имате полската националност, измъчвани в тайландски затвор? Можете ли да ги извикате и как?

В тази програма ще бъдете обучени по правата на човека на международно ниво, но също така и в международното хуманитарно право и други свързани области на (международното) право. Ще научите за различните системи и как се тълкуват правата на човека в рамките на тези системи и в различни страни.

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

Тази програма предлага широк подход към правата на човека. Следователно това е специализация в най-широк смисъл: тя обхваща всички аспекти на и заобикалящи правата на човека. Това ще предостави на студентите контекст, в който функционират правата на човека.

програма

Година 1

Студентите ще трябва да участват в четири задължителни курса и задължителния семинар по тази програма плюс два незадължителни задължителни курса. Подобно на всички магистрати, тази програма също се завършва с писане на магистърска дисертация на стойност 18 ECTS.

курсове

 • Международно право на правата на човека (6 ЕО)
 • Международно институционално право (6 ЕО)
 • Семинар по правата на човека (6 ЕО)
 • Международни наказателни трибунали и съдилища (6 ЕО)
 • Международно здравеопазване (6 ЕО)
 • Международно хуманитарно право (6 ЕО, незадължително)
 • Закон за бежанците и убежището (6 ЕО, незадължително)
 • Магистърска теза (18 EC)
 • Европейско право за правата на човека (6 ЕО, незадължително)
 • Международни престъпления (6 ЕО, незадължително)

Уча в чужбина

 • Изучаването в чужбина е по избор

Изисквания за вход

Изисквания за прием

Специфични изисквания Повече информация
среден клас Освен да предоставят на приемния съвет преписи и дипломи, студентите трябва да имат еквивалентна минимална GPA (степен на средно ниво) от 7/10 (холандска степенуваща скала).
минимум знания Основни познания по международно публично право на подобно ниво като курса Международно публично право, включително някои елементарни права на правата на човека и елементарни знания по европейско право
езиков тест

Носителите на английски език могат да поискат освобождаване от предоставяне на доказателство за владеене. В противен случай ще трябва да представите доказателство за владеене на английски език:

 • TOEFL: 100 (всички секции трябва да са най-малко 21; секцията за писане трябва да е поне 23)
 • IELTS: 7 (всички секции трябва да са поне 6,0; секцията за писане трябва да бъде най-малко 6,5)
 • Кембридж C2 владеене (CPE, сертификат за владеене на английски език в Cambridge);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)
 • Кандидатите, които приемат / са завършили бакалавърска програма за преподаване на английски език в холандски изследователски университет, могат да бъдат освободени от полагане на тест за владеене на английски език.

Резултатите от теста не могат да бъдат по-стари от две години.

предишно образование LLB или еквивалент
референция Кандидатите трябва да предоставят едно референтно писмо от академичен рефер, който има подробни познания за техните академични записи.
писмено искане Кандидатите трябва да изпратят мотивационно писмо (максимум 650 думи). Писмото трябва да бъде написано от самите кандидати; не е позволено да се представи (официален) превод.
други изисквания за прием Автобиография

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.
Студенти от ЕС / ЕИП 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.
студенти извън ЕС / ЕИП 01 май 2020 г. 01 септември 2020 г.

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2019-2020 2083 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2019-2020 € 14650 пълен работен ден
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

(Легална) кариера в изпълнението на задачи по правата на човека в правителствени институции и министерства, междуправителствени организации, неправителствени организации, международни предприятия и академични институции.

изследване

Изследванията на факултета се провеждат под чадъра на Гронингенския център за право и управление, в който участват всички катедри на факултета. Където е възможно, преподавателите ще използват и включват това изследване в курсовете, които се преподават. Служителите в Международната програма за правата на човека също участват в изследователския център Global Health Law Groningen.

Последна актуализация Окт. 2019

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване