LLM в наказателното право и наказателното право

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Тази програма ще ви даде възможност да развиете усъвършенствани познания по текущи въпроси на наказателното право, криминологията и наказателното право във Великобритания, Европа и по целия свят. Той комбинира авангардни задължителни модули с широка гама от незадължителни модули, които ви позволяват да приспособите степента си към вашите конкретни интереси.

По време на курса ще Ви насърчим да:

 • Разгледайте критичните въпроси и принципи в наказателното право.
 • Изследвайте сложния и динамичен характер на наказателното правораздаване.
 • Развийте умения за юридически изследвания.
 • Помислете критично за взаимовръзките между съвременните криминологични теории, изследвания и политика и практика.

Научно изследване

Тази програма се предлага в рамките на динамичния Център за изследвания по наказателно правосъдие (CCJS), международно признат изследователски център, който осигурява активна и мултидисциплинарна среда, чиито членове се ангажират с висококачествено преподаване по наказателно правораздаване, криминология и наказателно право. CCJS се отличава и в производството на научноизследователски изследвания, които са емпирично богати, концептуално сложни и свързани с политиката. Изследванията са интердисциплинарни и често са международни по своя обсег. Университетът в Лийдс признава CCJS като един от ключовите си „върхове на научноизследователската работа“.

Академиците от CCJS са извършили изследвания за редица външни финансиращи органи, включително Икономическия и социален съвет за изследвания (ESRC), Фондация Nuffield, Домашния офис, Младежкия съвет за правосъдие, Тръстът от Leverhulme, Европейската комисия, Националната пробационна служба и други , Такива проекти поддържат утвърдения профил на Центъра като водещо изследователско звено и гарантират, че нашето преподаване е на върха на съвременните академични и политически дебати.

CCJS има Консултативен съвет, състоящ се от членове, които заемат ръководни длъжности в местните наказателноправни организации и партньорски организации, включително полицията, съдебната система, пробационната служба, затворите и съдилищата. Нашите силни връзки с местната наказателноправна общност носят ценни ползи за нашите студенти.

125925_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c7cd2914ec15a_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Съдържание на учебната дисциплина

Задължителните модули, изучавани през цялата година, ще ви запознаят с основните принципи, теории, концепции и подходи в областта на наказателното право и наказателното правосъдие. Ще изследвате и изследвате сложните и сложни взаимоотношения и динамика между криминологичната теория, изследванията и практиката и влиянието на наказателноправните процеси върху индивидите и социалните групи, често в по-широкия контекст на социалните и политическите промени.

Тези модули също ще ви позволят да усъвършенствате своите критични и аналитични способности и вашите юридически изследователски и писателски умения, които ще можете да демонстрирате в дисертацията си - независимо изследване по избраната от вас тема.

Ще се възползвате и от програмата ни за подкрепа в академично и личностно развитие. Това е продължение на вашата учебна академична програма в семестър един и е специално предназначена да допълни въвеждането на училищната дейност и продължаващата академична подкрепа на студентите, както в страната, така и в чужбина.

Нашите незадължителни модули ще ви дадат възможност да придобиете специализирани знания по теми, които ви интересуват. Примерен списък на незадължителни модули е даден по-долу.

Ако сте студент на непълно работно време, ще вземете четири задължителни модула през първата си година. След това ще вземете задължителния модул за дисертация и избрания от вас един или два незадължителни модула на втората си година.

Структура на курса

Списъкът, показан по-долу, представя типичните модули / компоненти, които се изучават и може да се променят от време на време.

модули

Година 1

Задължителни модули

 • Процеси на наказателното правосъдие
 • Съвременна криминологична теория и подходи
 • Дисертация наказателно право / наказателно правосъдие
 • Централни проблеми в наказателното право
 • Следдипломна квалификация за правни изследвания

Допълнителни модули (избор на типични опции, показани по-долу)

Ще изберете 30 кредита от по-долу:

 • Преосмисляне на полицейски услуги 1
 • Преосмисляне на полицията 2
 • Сигурност, конфликт и правосъдие
 • Европейски права на човека
 • Cyberlaw: Регулиране на киберпространството
 • Глобализация и престъпност
 • Теории на социалната справедливост
 • Неравенства, закон и справедливост
 • Международни права на човека
 • Човешки права и хора с увреждания
 • Глобалното управление чрез закон
 • Глобално правосъдие
 • Теоретизиращ пол
 • Разбиране на обществото и културата
 • Мощност, критика и глобални трансформации
 • Финансова престъпност

Учене и преподаване

Нашите задължителни и незадължителни модули се преподават през редица седмични семинари, лекции и семинари.

Ще трябва да се подготвите за вашите семинари и лекции, като предприемете всякакви упражнения, които може да са предписани предварително. Независимото обучение е неразделна част от тази програма - не само за подготовка за часовете, но и за развиване на изследователски способности и други критични умения.

Директорът на LLM степен, д-р Анна Баркер, ще ви подкрепя през цялата програма и ще ви бъде назначен личен преподавател.

Оценяване

Ще бъдете оценени с помощта на различни методи, но за повечето модули ще трябва да напишете есе с до 4500 думи в края на всеки модул. Ще се очаква също да напишете окончателна дисертация.

Изисквания за вход

Бакалавърска степен с 2: 1 (отличие) по право, наказателно правораздаване, криминология или свързана дисциплина.

Изисквания на английски език

IELTS 6.5 като цяло, с не по-малко от 6.0 във всеки компонент.

Подобрете английския си език

Международни студенти, които не отговарят на изискванията за английския език за тази програма, може да са в състояние да учат нашия курс за следдисциплинарен курс по английски език, за да ви помогнат да подобрите английското си ниво.

Този председаен курс е проектиран с прогресивен маршрут към вашата дипломна програма и вие ще научите академичен английски език в контекста на вашата област.

Как да кандидатствам

Срокове за кандидатстване

 • Студенти от Великобритания / ЕС: 31 юли
 • Международни студенти: 30 юни

Ако възнамерявате да кандидатствате за финансиране, трябва да подадете заявление за място по избрания от вас курс поне един месец преди определен срок за стипендия.

Такси

Вижте нашия уебсайт за най-новата информация за таксите.

Допълнителна информация за разходите

Може да има допълнителни разходи, свързани с вашия курс или програма за обучение или свързани с това да сте студент в Университета в Лийдс.

Стипендии и финансова подкрепа

Ако имате таланта и шофирането, искаме да можете да учите с нас независимо от вашите финансови обстоятелства. Може да има помощ за студенти под формата на заеми и безвъзмездни средства от университета и от правителството.

Правната школа обикновено предлага редица стипендии всяка година.

Кариерни възможности

Тази програма е особено подходяща за тези, които желаят да продължат кариера в публичната служба, частния сектор, доброволческия сектор или друга арена, където успехът се изгражда върху уменията на по-високо ниво и напредналите познания в областта на наказателното право, криминологията и наказателното право ,

Наскоро завършилите студенти продължават да работят във Великобритания и в чужбина в адвокатски кантори, благотворителни организации, висше образование и други. Много от тях са продължили да докторат и да работят в академични среди. Други възпитаници заемат ръководни длъжности в организации за наказателно правосъдие, включително полицейски и пробационни служби, затворническата служба и младежките правосъдни служби, както и в частния и доброволния сектор, както във Великобритания, така и в чужбина. Някои завършили са наградени с промоции след успешното завършване на програмата.

Кариери подкрепа

Юридическото училище предлага подкрепа за кариерно и личностно развитие чрез специализираните служители на училището по заетостта. Можете да резервирате срещи с един на друг с нашите служители по заетостта през цялата година, за да обсъдите вашите стремежи за кариера и да получите съвет как да се възползвате максимално от времето си с нас.

Училището също така организира редица ангажименти в общността (pro bono) и възможности за трудов опит, семинари за кариерно развитие, събития на гост-лектори и панаири за кариера през цялата година. Тези възможности ще ви позволят да развиете нови умения, да подобрите перспективите си за кариера и да се свържете с бъдещи работодатели.

В допълнение към специфичната за училището кариерна подкрепа, вие ще имате достъп и до спечеления от университета център за кариери. Центърът за кариери предлага индивидуални срещи, съвети за стартиране на собствен бизнес, кариерни събития, схеми за наставничество и поддръжка с вашето CV, кандидатури и интервюта.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Свиване