LLM в областта на заетостта, работата и равенството

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Общ преглед на програмата

Нашата програма е предназначена да обогати разбирането на закона за заетостта, работата и равенството, изследвайки различните правни дисциплини, които регулират трудовите отношения. Това е възможност за разглеждане на широкообхватни въпроси, свързани с въздействието на закона, регулацията, политиката и практиката. Ще изучавате основните теоретични дебати и съответните аспекти на правните методи, ангажирайки се с различни институции, практики, поведения и идеи. Програмата се преподава от водеща в света група трудови юристи с различни методологически интереси, които са свързани с Центъра за право на труда в Бристол.

Структура на програмата

Програмата се състои от две части. В първата част има две основни задължителни звена: Индивидуални права на заетост и Колективно трудово право. Те ще осигурят съществено основание на основополагащите правни въпроси, засягащи областта на работа. Ще изследвате не само правния материал във Великобритания, но и международните и регионални правни стандарти и норми за правата на човека. Ще изследвате различни транснационални дейности и форми на регулиране на пазара.

Вие също така избирате две допълнителни единици от редица специализирани трудово законодателство и други опции. Те могат да включват Международното право на труда и социалните права, миграцията и труда и философските основи на правото на труд и заетостта. Като алтернатива може да има и други варианти, които ви интересуват, като например правата на човека, дружественото право или международното право.

Във втората част на програмата ще напишете дисертация от 12 000 думи по избрана от вас тема под ръководството на нашия персонал. Това означава, че ще имате помощ при изработването на вашите изследвания и писане от водещ трудов адвокат, който активно изследва в областта.

Излезте от наградите

Всички обучени магистърски програми, освен ако не са освободени от Сената, трябва да позволяват на студентите да излязат от програмата със следдипломна диплома или сертификат.

За да получат следдипломна диплома, студентите трябва да са завършили успешно 120 кредитни точки, от които 90 трябва да са на ниво М / 7.

За да получат сертификат за следдипломна квалификация, студентите трябва да са завършили успешно 60 кредитни точки, от които 40 трябва да са на ниво М / 7.

Класификации на степени:

Награда с заслуга или отличие е разрешена за магистрати, дипломи и сертификати за следдипломна квалификация, където те са специално наречени квалификации за начално ниво. Не се допуска награда с заслуга или отличие за награди за излизане, когато студентите са длъжни да излязат от програмата на академични основания. Може да се разреши награда за излизане с заслуга или отличие, когато студентите са възпрепятствани от изключителни обстоятелства да завършат предвидената награда.

Класификацията на наградата по отношение на крайния програмен знак е следната:

Награда с отличие *: най-малко 65 от 100 за преподавания компонент като цяло, а за магистърски награди - поне 70 от 100 за дисертацията. ** Факултетите запазват правото на преценка за увеличаване на тези прагове.

Награда с заслуги *: най-малко 60 от 100 за преподавания компонент като цяло, а за магистърски награди - поне 60 от 100 за дисертацията. Факултетите запазват правото на преценка да увеличават тези прагове.

* УО по право има отделни разпоредби за присъждане на отличие и заслуги.
** За присъждане на отличие Инженерният факултет изисква най-малко 70 от 100 за преподавателския компонент като цяло, а за магистърските награди - поне 70 от 100 за дисертацията.

Етапи на диплома / сертификат:

Всички обучени магистърски програми, освен ако не са освободени от Сената, трябва да дават възможност на студентите да избират или да бъдат задължени да напуснат на етап следдипломна диплома или сертификат.

За да получат следдипломна диплома, студентите трябва да са завършили успешно 120 кредитни точки, от които 90 трябва да са на ниво М / 7.

За да получат сертификат за следдипломна квалификация, студентите трябва да са завършили успешно 60 кредитни точки, от които 40 трябва да са на ниво М / 7.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Изисквания за вход

Висша степен от второкласно отличие по право (или международен еквивалент).

По изключение ще разгледаме и кандидатите, които имат:

  1. Висша степен на второкласно отличие, която включваше съдържание, подходящо за предложеното от кандидата област на обучение; или
  2. Висша степен от втория клас е отличена във всеки предмет, заедно с подходящ опит в дисциплина, тясно свързана с фокуса на тази програма.

Кандидатите във всеки от тези два изключителни случая трябва да направят случай, в който обясняват защо тяхната квалификация или опит попадат в категория (1) или (2) в личното им изявление.

Признатото предварително обучение понастоящем не се приема. Предишен или професионален опит не се изисква.

Изисквания на английски език

Ако английският не е първият ви език, трябва да постигнете това ниво на профила:

Профил B

Трябва да постигнете необходимите нива на английски, за да се класирате за място по избрания от вас курс / програма.

Различните курсове / програми се нуждаят от различни нива на езикови умения. Ние наричаме тези нива на умения като „профили“. Профилът за избрания от вас курс / програма се показва на страницата на курса / програмата.

Тестовете и нивата, които трябва да постигнете, за да покриете изискванията, са на всяка страница на профила.

Тестовете за владеене на английски език трябва да са получени в рамките на две години от началната дата на вашата програма / курс.

Кариери

Специализирана квалификация по трудово право може да предложи възможности за работа с най-добрите адвокатски кантори в страната, да се упражнява във водещи работни места като адвокат в камарите, но и да продължи кариерата в управлението, държавната служба, разработването на политика чрез търговия профсъюзи, организации на работодатели и неправителствени организации и дори международни и европейски организации.

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение