LLM в областта на интелектуалната собственост

Общ преглед

Описание на програмата

Ако искате да бъдете стратегически мислител в IP, попълнете LLM в UJ!

„Бъдещето на нацията зависи до голяма степен от ефективността на индустрията, а ефективността на индустрията зависи не в малка част от защитата на интелектуалната собственост.“ Съдия Ричард Поснер от Rockwell Graphic Systems, Inc. срещу DEV Industries , 925 F.2d 174 (7-ми Cir. 1991)

Полето на интелектуалната собственост (IP) достига широко и е може би най-динамичната област на правото, тъй като тя постоянно се променя. Какво е свързано? Природата на IP се разбира най-добре чрез сравнение с други, осезаеми форми на собственост. Един пример е недвижима собственост, например парче земя.

Други примери са неща, като превозно средство, часовник или футболна топка. В тези случаи човек има права върху самия обект. С други думи, вашите права ще бъдат нарушени, ако обектът бъде унищожен. Позицията с IP е различна. Пример може да бъде патент за бинокъл за нощно виждане. Правата върху интелектуалната собственост на патентополучателя не биха били нарушени, ако бинокълът бъде унищожен. Причината за това е, че изобретението е защитено, а не бинокълът. В съответствие с това IP е този закон, който регулира създаването и използването на нематериална собственост и прилагането на произтичащите от това права. Обектите на различните права на IP обикновено включват патенти, авторски права, регистрирани дизайни и търговски марки.

За да разберете правилно всички тези проблеми, е необходимо да ги изучите на напреднало ниво. Необходимо е да се разберат както законодателството, така и съдебната практика, свързана с определена дисциплина. В съвременния бизнес свят стана невъзможно правилно да се справят с търговски транзакции без необходимия IP фон. Този LLM има за цел да предостави на студента необходимите инструменти за навигация в IP пейзажа и да създаде информираност за клопки или възможности, които могат да се представят. В действителност, в дадени ситуации, притежателят на висша степен на IP може да бъде предпочитан за конкретна задача пред човек, който няма такава квалификация.

ВЪЗГРАЖДАНЕ НА КОМПЛЕКСНАТА ПРИРОДА на ПР, СТУДЕНТИТЕ ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-ЛИЧНО ОТ ИНТЕРАКТИВНА КЛАСНА СРЕДА Това е СПЕЦИФИЧЕН ЦЕЛ НА СТЪПКАТА ДА СЕ НАПЪЛНИТЕ ТАКАВА ВЗАИМНОСТ.

Какво ще бъда обучен? Ще научите повече от:

  • Закон за търговските марки
  • Авторско право и интернет право
  • Патентно право
  • Ще напишете и дисертация по тема на правото на интелектуална собственост.

Лектори

Координатор на курса е професор Уим Албъртс, който има 20 години практически опит. Той ще бъде подпомаган от други учени, както и от практикуващи.

Стипендии

Предлагат се стипендии. Студентите, които завършат дипломата си в рамките на две години, отговарят на изискванията за възстановяване на таксите за обучение (без регистрационната такса и таксата за ИКТ и при спазване на определени условия).

Изисквания за прием

Като цяло, като минимално изискване за прием, студентите трябва да са достигнали средно 65% за юридическите предмети в своята степен на бакалавърска степен.

Кариерни възможности

IP LLM може да доведе до кариера като:

  • застъпник
  • адвокат
  • юридически съветник в правителството
  • юридически съветник в частния сектор

Той би могъл също да отвори врати за позиция в регулаторна среда или позиция в международна агенция.

За допълнителна информация и запитвания относно изискванията за влизане, крайните дати и процедурата за кандидатстване, както и по съществото на курсовата работа, свържете се с преподавателя:

Г-жа P Magongoa: Окланд Парк Kingsway Campus
Тел: 011 559 3843, Email: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Регистрация и начални дати

Регистрацията започва през януари, а през февруари - лекции както за магистърски, така и за следдипломни курсове.

Всички изследователски програми за магистри и доктори могат да се регистрират през цялата година.

Крайна дата: Академикът започва през януари и завършва през декември. Срокът на програмата се определя от продължителността на програмата.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Научете повече

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Свиване