LLM в областта на информационните технологии и правото на интелектуална собственост

Общ преглед

Описание на програмата

Бъдещето на закона е цифрово. Този иновативен LLM ви предлага критична и интелектуална специализация в тази бързо развиваща се област.

Ще научите от водещите днешни юристи и нашите изследвания са в основата на нашето учение. Ще проучите проблемите, отговорни за поставянето на правната система на челно място в управлението на интернет. Ще спечелите и теоретични и практически познания, които ви позволяват да овладеете взаимосвързаните области на информационните технологии и правото на интелектуална собственост.

Юридическата школа в Съсекс предоставя наистина международна, стимулираща и ангажираща учебна среда, за да изградите богата база от знания. Ще ви подготвим за бъдещата ви кариера - нашите курсове са проектирани с обучение на умения в основата си, като ви учим да мислите логично за юридически проблеми.

На базата на минути от силиконовия плаж в Брайтън и само на час пътуване с влак от Лондон, вие също ще имате възможността да се запознаете с работата на адвокатските кантори в областта на цифровите технологии и с образуването на законодателство в европейските институции и органите на Организацията на обединените нации.

Изисквания за вход

Британските изисквания

Изисквания за степен: Обикновено трябва да имате висше второкласно (2.1) ниво на бакалавърска степен или по-високо.

Специфични изисквания за предмета: Вашата квалификация трябва да бъде по закон. Можете също да бъдете обмислени за курса, ако имате друга професионална квалификация или опит с равностойно положение.

Международни изисквания

IELTS (Academic): Стандартно ниво (6,5 като цяло, включително поне 6,0 във всеки компонент).

Информация за приемане на кандидатите

Как да кандидатствате: Кандидатствате в Съсекс, като използвате нашата система за кандидатстване за следдипломна квалификация.

Лично изявление: Да. Трябва да подадете лично изявление като част от молбата си.

Срокове за кандидатстване

 • 1 август 2020 г. (международен)
 • 1 септември 2020 г. (Великобритания / ЕС)

Детайли на курса

Проучване на пълен и непълен работен ден

Изберете да изучавате този курс на пълен работен ден или на непълно работно време, за да се впишете в работата и личния си живот. По-долу са изброени модулите за редовен курс.

За подробности относно задочния курс се свържете с нас на lps@sussex.ac.uk

модули

Тези модули се изпълняват през учебната 2020/21 година. Възможно е обаче да има промени в тези модули поради наличността на персонала, търсенето на ученици или актуализациите в учебната ни програма. Ние ще направим така, че да уведомяваме нашите кандидати за промените в модулите при първа възможност.

Основни модули

Основните модули се вземат от всички ученици в курса. Те ви дават солидна основа в избрания от вас предмет и ще ви подготвят да изследвате темите, които ви интересуват най-много.

 • LLM Дисертация
 • Разширено правно изследване и писане
 • Аспекти на правото на интелектуална собственост
 • Критични подходи към информационното право

Настроики

Наред със своите основни модули можете да избирате опции за разширяване на хоризонтите и приспособяване на курса към вашите интереси.

 • Закон за кибернетичното пространство
 • Закон за цифровата интелектуална собственост
 • Международни аспекти на регулирането на интелектуалната собственост и технологиите
 • Закона за защита на личните данни и защитата на данните
 • Регулиране на креативните индустрии

Учебно посещение

Имате възможности да посетите институциите на Европейския съюз в Брюксел и Люксембург, заедно със Световната организация за интелектуална собственост (ВОИС) и други агенции на ООН в Женева.

Колко струва?

Такси

 • Студенти от Великобритания и ЕС: 9 250 британски лири годишно
 • Студентите на Каналовите острови и остров Ман: 9 250 британски лири годишно
 • Международни студенти: 18 500 британски лири годишно

Допълнителни разходи

Моля, обърнете внимание, че всички разходи са най-добрите оценки въз основа на текущите пазарни стойности. Разходите се заплащат в началото на курса, освен ако не е посочено друго. Преглеждаме прогнозите всяка година и те могат да варират в зависимост от инфлацията.

Текстове за законодателството в областта на информационните технологии и интелектуалната собственост

Препоръчваме ви да закупите определени незадължителни текстове за около 70 британски лири. Тези текстове са достъпни от университетската книжарница, онлайн и от други търговски обекти.

Препоръчителни текстове

Незадължителните, но препоръчани текстове за този курс струват между 20 и 50 британски лири.

Как мога да финансирам курса си?

Докторантски заеми

Можете да вземете назаем до 11 222 британски лири, за да помогнете с таксите и разходите за живот, ако курсът ви започне на или след 1 август 2020 г. Заемите са на разположение от Студентската кредитна компания, ако сте от Великобритания или ако сте гражданин на ЕС, който учи за а Мастърс.

Стипендии

Нашата цел е да гарантираме, че всеки студент, който иска да учи с нас, е в състояние въпреки финансовите бариери да продължи да привлича талантливи и уникални личности.

Кариери

Ще завършите с уменията да станете дигитален адвокат, способен да практикувате в голяма адвокатска кантора (редовна или държавна). Ще овладеете както въпросите със съдържанието, така и въпросите за превоз, за да станете истински конвертиран дигитален адвокат.

Ще бъдете оборудвани с уменията за по-нататъшно обучение на докторско ниво, както и за преминаване към професионална практика в областта на ИТ и IP в Лондон, Брюксел и по целия свят.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent en ... Научете повече

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent engagement in community activities and services. Свиване