LLM в областта на правата на човека и международното право

Общ преглед

Описание на програмата

Защо LL.M. в правата на човека и международното право?

 • Учете с топ правни експерти в областта на правата на човека и международното право.
 • По-нататъшното си юридическо образование с акцент върху глобализацията и нейното въздействие.
 • Позиционирайте се за тясно специализирана кариера в правото, правителството или академичните среди.
 • Развийте практическите и академичните умения, ценени в съвременната глобална икономика.

Преглед

LL.M. в областта на правата на човека и международното право се предлага чрез Международното училище (RIS) на Еврейския университет в партньорство с Юридическия факултет , отдавна считан за най-престижното юридическо училище в страната. Тази програма е насочена към студенти, които са завършили юридическа степен и се интересуват от кариера в правото, академичните среди и правителствения и неправителствения сектор. Като участник в тази програма ще научите от експерти за това как да създадете и приложите правата на човека и международното право.

142208_pexels-photo-4427430.jpeg

учебна програма

В тази програма ще изучавате последните тенденции в областта на правата на човека и международното право, със специфичен фокус върху глобализацията и нарастващата взаимосвързаност на нашия свят.

структура

Програмата обхваща два поредни семестъра, от октомври до юли.

Кредити

LL.M. по права на човека и международно право се състои от 32 кредита.

курсове

Предоставя се само като пример и подлежи на промяна:

Уводни курсове (задължителни)

 • Израел и международното право
 • Въведение в закона на Израел

Основни курсове (необходими са поне четири)

 • Международен закон за правата на човека
 • Тероризъм, борба с тероризма и човешки права
 • Международно хуманитарно право: съвременни предизвикателства, съвременни конфликти
 • Законът на ООН
 • Човешкото достойнство в сравнителна перспектива
 • Международно наказателно право

Семинари (необходими са поне два)

 • Международно право
 • Публично право и права на човека
 • Колоквиум за преходно правосъдие: международни, сравнителни и регионални перспективи

Семинари (необходими са поне два)

 • Права на човека и демокрация
 • Сравнително конституционно право
 • Империята на закона: колониализъм, култура и право
 • Разкази за справедливостта: Право и литература
 • Историята на международното публично право
 • Ролята на международното право в разрешаването на конфликта в Близкия изток

Избираеми дисциплини

Можете да избирате от повече от 10 допълнителни курса по човешки права и преходно правосъдие и имате възможност да завършите LL.M. теза.

Теза

Имате възможност да напишете дипломна работа. Ако желаете да направите това, ще следвате един от плановете, посочени тук:

 • а) Напишете и завършете тезата през годината на обучение. След това ще можете да затворите степента си с тезата. Няма допълнителни разходи за писане на дипломна работа. Имате време до края на календарната година, за да го завършите.
 • б) След като завършите годината си на обучение, запазвате степента си отворена. След това имате допълнителна година след обучението си за завършване на дипломната работа и се изисква да платите 10% от обучението (1 600 щатски долара). Ако сте завършили дипломната си работа след приключване на годината, ще получите LL.M. степен с дипломна работа.
 • в) Можете да затворите степента си, след като завършите изискванията на курса на програмата. След това ще получите LL.M. степен. Ако желаете, можете да напишете тезата без ограничение във времето. След това трябва да платите 20% от обучението (3200 щатски долара) за всяка година, която прекарвате в писане на дипломната си работа. След това дипломната работа ще бъде добавена към вашата степен след завършване.

кариера

Насочена към завършили право, които се интересуват от специализация в областта на правата на човека и международното право, тази програма е създадена, за да ви помогне да напреднете в юридическата си кариера или да започнете кариера в правителството, неправителствени организации или академични среди.

Студентски живот

„За мен, живеейки в свещения град с палестински и израелски приятели наоколо, аз наистина имах уроци за сложната реалност на тази земя.“ Хаотан Ву от Китай, магистър по ислямски и близкоизточни изследвания (2016)

приемливост

За да отговаряте на условията за приемане, трябва да имате следното:

 • LL.B. или JD степен от акредитирана институция за висше образование, призната от HebrewU; имайте предвид, че кандидатите с дипломи от Франция трябва да имат M1 в допълнение към LL.B.
 • Минимална B средна (85/100 или еквивалентна)
 • Демонстрирани знания по английски език

В допълнение към вашето онлайн заявление ще трябва да представите следните документи:

 1. Академични записи: бакалавърска степен от акредитирана институция за висше образование със средна стойност B (85/100 или еквивалентна) или по-висока. Кандидатите трябва да представят стенограми и дипломи от всички предишни академични степени. *
 2. Доказателство за владеене на английски език: TOEFL изпитна оценка от 89 или по-висока, IELTS изпитна оценка от 7 или по-висока, Amir от 220 или по-висока или Amiram от 120 или по-висока. **
 3. Автобиография и декларация за целта
 4. Една академична препоръка
 5. Академичен доклад на английски език (може би окончателен доклад, подаден за университетски курс или пример за вашето юридическо писане).
 6. Фотокопие на вашата страница за паспорт ID
 7. Медицински формуляр и формуляр за отказ от отговорност (само за граждани на САЩ) - и двата формуляра могат да бъдат изтеглени от уебсайта на заявлението.

* Студентите, които представят сканирани копия на своите академични записи, могат да бъдат приети в програмата условно, докато не бъдат изпратени оригинални академични записи.

** Ако сте завършили степен в университет, в който английският език е единственият език за обучение, или ако сте завършили степен по английски език и литература, можете да поискате освобождаване. Трябва да представите документация от вашия университет, удостоверяваща английския език като език на обучение. Освобождаването не е автоматично и се определя за всеки отделен случай.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Научете повече

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Свиване