LLM в областта на правата на човека

Общ преглед

Описание на програмата

Искате ли да допринесете за изграждането на Трансформирана Южна Африка, която зачита и защитава основните права? Искате ли да научите повече за правата на човека и социалната справедливост? Искате ли да учите на историческия хълм на Конституцията, където се намира Конституционният съд?

Регистрирайте се за LLM за човешки права в Юридическия факултет на ЮЖ, който предлага следните изключителни елементи:

 1. ПРОГРЕСИВНО: LLM ще проучи най-актуалното развитие и академичното писане на основните права и ще се стреми да се занимава с бъдещето на основните права в Южна Африка и Африка.
 2. ГЛОБАЛ: LLM ще проучи основните права в глобален контекст, като се вземе предвид международното право, както и чуждестранната съдебна практика.
 3. ТРАНСФОРМАТИВНО: LLM ще разгледа начина, по който основните права в Южна Африка са предназначени да трансформират нашето общество, и ще разгледа както практическите, така и теоретичните методи за това.
 4. ФАКУЛТЕТ: Курсът ще изложи студентите на редица гост-лектори, от съдии до практикуващи.
 5. МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: Лекциите ще се провеждат на историческия хълм на Конституцията, който сам по себе си представлява мост от минало на репресия и неравенство към бъдеще на социална справедливост, свобода и равенство. Библиотеката на Конституционния съд е чудесен ресурс, който студентите ще бъдат насърчавани да използват. Йоханесбург, разбира се, е градът, който повдига много въпроси, свързани с конституционната демокрация в Южна Африка, а градската среда ще бъде използвана като фон, за да се проучат тези проблеми.

АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ ЛИДЕР В ОБЛАСТТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА, ИЗСЛЕДВЕТЕ КЪМ ЛУЛМАТА В UJ!

Какво трябва да знаете

Курсът ще се състои от три модула:

 • История и философски основи на основните права;
 • Южноафриканската законопроект за правата;
 • Прилагане на основните права в Южна Африка и в международен план.

Очаква се студентите да завършат малка дисертация по всяка тема в широкото поле на основните права. Те ще се възползват от изследователски семинари, които помагат за насочване на студентите в процеса на писане.

Дипломата може да се предприеме като непълно работно време за две години. Лекциите се провеждат от 17 до 30 ч. За настаняване на студенти, които работят през деня.

Изисквания за прием

Като цяло, като минимално изискване за прием, студентите трябва да са достигнали средно 65% за юридическите предмети в своята степен на бакалавърска степен. Приемът в момента е силно конкурентен и ако бъдете приети, вие ще бъдете сред избрана група от най-добрите студенти, които са кандидатствали.

Стипендии

Предлагат се стипендии. Студентите, които завършат дипломите си в рамките на две години, отговарят на изискванията за възстановяване на таксите си за обучение (без регистрационната такса и таксата за ИКТ и при спазване на определени условия).

Кариерни възможности

LLM в Закона за правата на човека ще ви оборудва и подготви:

 • Да развивате своята правна практика, която да включва въпроси, свързани с правата на човека;
 • Да бъде адвокат в обществен интерес, който се бори за правата на човека на най-слабите сред нас;
 • За работа в активистка НПО, кампания за правата на човека;
 • За работа в международна организация, работеща по правата на човека;
 • За академична кариера в научните изследвания на основните права; и
 • За работа в съдебната система или за развитие на вашите умения като съдия.

Запитвания

За допълнителна информация и запитвания относно изискванията за влизане и процедурата за кандидатстване, както и за съдържанието на курсовата работа, свържете се с преподавателя:

Г-жа P Magongoa: Окланд Парк Kingsway Campus
Тел: 011 559 3843, Email: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Регистрация и начални дати

Регистрацията започва през януари, а през февруари - лекции както за магистърски, така и за следдипломни курсове.

Всички изследователски програми за магистри и доктори могат да се регистрират през цялата година.

Крайна дата: Академикът започва през януари и завършва през декември. Срокът на програмата се определя от продължителността на програмата.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Научете повече

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Свиване