Преглед

Правата на човека и законът са огромна област на растеж, която се развива и разширява в отговор на новите развития, заплахите и еволюцията на нашето мислене като общество. То има голямо значение за големите световни предизвикателства като войната, тероризма, пола, миграцията и изменението на климата и има значителна връзка с въздействията от науката и иновациите.

Този нов LLM в областта на правата на човека и развитието има за цел да ви даде разбиране за правата на човека в неговата многопластова форма, с критичен акцент върху неговото взаимно допълване с развитието.

Курсът предлага широк спектър от модули, които са съвременни, академично строги и ориентирани към умения. Ще придобиете основни познания за по-широкия контекст на законите и политиката в тази област, като същевременно ще разполагате с гъвкавост да адаптирате степента си, така че да отговаря на вашите специфични интереси и кариерни стремежи, като избирате от редица специализирани закони за правата на човека и модули за развитие.

Класиране

University of Bradford е класиран 301-400 в света за бизнес и икономика в Световната класация за висше образование 2019 Times.

Изисквания за вход

2: 2 или по-висока от всеки предмет или съответния професионален опит на ниво магистър.

Изисквания на английски език

IELTS при 6,5 или еквивалент с минимум 5,5 за всеки подтест.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Интензивната 2-седмична индукция в началото на курса гарантира, че всички студенти, включително тези от не-юридически и / или международни среди, се преподават на основните концепции и академични умения, необходими за постигане на резултатите от обучението.

Студентите получават 180 кредита от модули, включващи преподаван елемент от 120 кредита, и 60 кредитни дисертации.

Студентите ще трябва да вземат 40 кредита от основни модули, обхващащи теми от Принципите на регулиране и прилагане, и Закона за устойчиво развитие в бизнеса и обществото, които ще изследват основните теми и ще осигурят необходимия фон и по-широк контекст на изучаването на тази тема.

Освен това от студентите ще се изисква да вземат общо 60 кредита модули от следващите (по 20 кредита), които ще осигурят специфични и задълбочени познания в специализирани аспекти на правата на човека и развитието:

  • Публично международно право
  • Международен закон за правата на човека
  • Международно хуманитарно право
  • Закон за половете
  • миграция
  • Поддържане на мира и изграждане на мир
  • Бизнес права на човека и околна среда
  • Управление за развитие

Окончателният 20-кредитен модул на LLM по международно търговско право е избираем, който може или да бъде избран от списъка по-горе, от по-широк кръг от следдипломни модули от юридическото училище или от други отдели, като например Училището по мениджмънт.

Моля, обърнете внимание, че за въвеждането през 2019 г. информацията за модула подлежи на промяна.

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 4 курсове в University of Bradford »

Последна актуализация Юни 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Ян. 2020
Duration
1 - 2 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
3,430 GBP
Начало / ЕС: 3,430 британски лири на година
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
End Date
Май 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Ян. 2020
End Date
Ян. 2021
Крайна дата за записване

Септ. 2019

Location
Крайна дата за записване
End Date
Май 2020

Ян. 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Ян. 2021