LLM по международно право и развитие на правата на човека

Общ преглед

Описание на програмата

Правата на човека и законът са огромна област на растеж, която се развива и разширява в отговор на новите развития, заплахи и еволюция в нашето мислене като общество. То има голямо значение за големите световни предизвикателства като войната, тероризма, пола, миграцията и изменението на климата и има значителна връзка с въздействията от науката и иновациите.

Този нов LLM в областта на правата на човека и развитието има за цел да ви даде разбиране за правата на човека в неговата многопластова форма, с критичен акцент върху неговото взаимно допълване с развитието.

Курсът предлага широк спектър от модули, които са съвременни, академично строги и ориентирани към умения. Ще придобиете основни познания за по-широкия контекст на законите и политиката в тази област, като същевременно ще разполагате с гъвкавост да адаптирате степента си, така че да отговаря на вашите специфични интереси и кариерни стремежи, като избирате от редица специализирани закони за правата на човека и модули за развитие.

Класиране

University of Bradford е класиран 301-400 в света за бизнес и икономика в Световната класация за висше образование 2019 Times.

Изисквания за вход

2: 2 или по-висока от всеки предмет или съответния професионален опит на ниво магистър.

Изисквания за английски език: IELTS при 6,5 или еквивалент с минимум 5,5 при всеки подтест.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Интензивната 2-седмична индукция в началото на курса гарантира, че всички студенти, включително тези от не-юридически и / или международни среди, се преподават на основните концепции и академични умения, необходими за постигане на резултатите от обучението.

Студентите получават 180 кредита от модули, включващи преподаван елемент от 120 кредита, и 60 кредитни дисертации.

Студентите ще трябва да вземат 40 кредита от основни модули, обхващащи теми от Принципите на регулиране и прилагане, и Закона за устойчиво развитие в бизнеса и обществото, които ще изследват основните теми и ще осигурят необходимия фон и по-широк контекст на изучаването на тази тема.

Освен това от студентите ще се изисква да вземат общо 60 кредита модули от следващите (по 20 кредита), които ще осигурят специфични и задълбочени познания в специализирани аспекти на правата на човека и развитието:

  • Публично международно право
  • Международен закон за правата на човека
  • Международно хуманитарно право
  • Закон за половете
  • миграция
  • Поддържане на мира и изграждане на мир
  • Бизнес права на човека и околна среда
  • Управление за развитие

Окончателният 20-кредитен модул на LLM по международно търговско право е избираем, който може или да бъде избран от списъка по-горе, от по-широк кръг от следдипломни модули от юридическото училище или от други отдели, като например Училището по мениджмънт.

Моля, обърнете внимание, че за въвеждането през 2019 г. информацията за модула подлежи на промяна.

Последна актуализация Окт. 2019

За учебното заведение

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Научете повече

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Свиване