Преглед

Ако сте готови да поемете правната си кариера в определена посока, LLM е отлична следваща стъпка.

Този курс има за цел да разшири познанията ви за закона, като същевременно развие Вашите усъвършенствани юридически научни умения. Можете да запазите LLM широка или да се специализирате в една от четирите области:

 • Закон за равенството
 • Европейското право
 • Човешки права
 • Право и общество

Копаем по-дълбоко

Ще научите от нашите академични специалисти и практикуващи юристи, докато разглеждате по-задълбочено как и защо се формира законът и как се прилага.

Също така ще проучите как тя се отнася до процесите на вземане на политики и политики на национално, европейско и международно ниво.

Като разширявате юридическите си познания, ще развиете и усъвършенствани критични, аналитични и оценъчни умения.

Изследвания с въздействие

Изследователският проект ще ви позволи да се съсредоточите върху областта на правото, която ви интересува. Ще работите с специалисти, които оформят правната среда, от дискриминационното право до медицинската етика.

Това е перфектната среда, ако имате амбиции да станете експерт в определена област на правото или да преследвате кариера в правни изследвания.

Характеристики и предимства на курса

 • Специализирани маршрути - изберете един от специализираните варианти на LLM, за да развиете разбирането си за областта на правото, за която сте страстен.
 • Научете вниманието - научете се от нашия екип от изследователи. Те имат силни връзки с гражданското общество, мозъчните тръстове, европейските институти и създателите на политики и са извършили научни изследвания, които имат значение.
 • Динамичен правен център - Манчестър има процъфтяващ правен сектор. Ще се обучават сред национални и международни фирми, специализирани в различни области на правната практика.
 • Поставете теорията на практика - използвайте връзките си, за да извършвате доброволна работа с нашите партньорски организации. Това е отличен шанс да вземете това, което научавате, и да го приложите в реални случаи.
 • Изключителна учебна среда - достъп до отличните съоръжения в нашето Манчестър Юридическия факултет, включително присмената съдебна зала, юридическите библиотеки, кариерата и информационните зони.
 • Разширете знанията си - изслушайте лекциите на лектори от правни специалисти и практикуващи от Северозападен и по-далечен свят.
 • Направете връзки - използвайте обширните ни връзки с юридически кантори и адвокати, за да помогнете за развитието на взаимоотношения, които могат да продължат вашата кариера

Програма LLM

Нашият магистър по право (LLM) ви дава възможност да разширите съществуващите си познания по закона, като развивате усъвършенствани юридически научни умения. Ще прекарате една интензивна година (или две, ако учите на непълно работно време), за да увеличите своя опит в избраните от вас области. В края на краищата ще се появите с международно призната следдипломна квалификация, която може да ви помогне да се откроите на конкурентен пазар на работни места.

Ученето през целия живот се съсредоточава върху това, как се отнася до закона индивидите, обществото и глобалната арена. С подкрепата на нашите академични специалисти и практикуващи юристи, ще разгледате подробно как и защо се формира законът и как се прилага.

Също така ще проучите как тя се свързва с процесите на вземане на политики и политики на национално, европейско и международно ниво. Например, ще разгледате закона по отношение на раса, увреждане и религия, дискриминация, бизнес регулации, миграция, здравеопазване и дори последиците от Brexit. И като разширявате правните си познания, ще развиете и усъвършенствани критични, аналитични и оценъчни умения, които могат да бъдат ценни в редица различни роли.

LLM е гъвкав курс, който ви дава възможност да изберете между общ или специализиран маршрут. Вземете участие в основния LLM и ще вземете две основни звена - Изследователски методи и дисертация - и изберете три други от по-широка база от опционни единици според вашите интереси. Ако вземете специализирания маршрут, ще се съсредоточите върху една от четирите области - Закон за равенството, Европейско право, Права на човека или Закон и общество. Ако изберете последния маршрут, пак ще можете да добавите опция от по-широк, по-разнообразен списък.

По този начин можете да пригодите майсторите си така, че да отговарят на вашите специфични професионални интереси или академични цели - независимо дали искате по-задълбочено разбиране на предметите, които вече сте учили, или изцяло да преследвате нови области.

През целия си изследователски проект ще работите със специалисти, които оформят правната среда, от дискриминационното право до медицинската етика. Това е идеалното основание, ако искате да се преместите в правни научни изследвания или в академични среди. Завършването на УЦЖ също показва, че имате интелектуалното желание и всеотдайност, за да успеете в избрания от Вас сфери на правото. Накратко, това е квалификация, която ще открие възможности за различни дисциплини, редица сектори и по целия свят.

Ако изберете специалиста LLM, можете да добавите още една опция от по-разнообразен списък.

Основни единици

 • Изследователски методи
 • дисертация

Опционни единици

Плюс три опционални единици от списък, включващ:

 • Равенство и права на човека
 • Европейски закон за миграцията и убежището
 • Права на човека и здравеопазването
 • Право, тероризъм и права на човека
 • Международен закон за правата на човека

Опционалните единици са зависими от наличността и ресурса.

Тежест на оценяване и часове за контакт

10 кредита се равняват на 100 часа обучение, което е комбинация от лекции, семинари и практически сесии, както и независимо проучване. Магистърската квалификация обикновено се състои от 180 кредита, PGDip 120 кредита, PGCert 60 кредита и 300 кредита от МФП. Точният състав на вашето време за обучение и оценки за курса ще варират в зависимост от избора ви на избор и стил на обучение.

Изисквания за вход

Ще имате степен на отличие в Обединеното кралство (или еквивалент на международно равнище) минимум 2: 2, независимо дали е закон или съответна дисциплина, основана на социални науки. Алтернативно, ще имате диплома за завършено висше образование (GDL), съответна диплома за следдипломна квалификация или професионална квалификация, призната за еквивалентна на най-малко една втора степен от втора степен. Другите квалификации или трудов стаж могат да бъдат приемливи, ако демонстрирате подходящи знания и умения в стандартите за отличие. Международните студенти могат да се обърнат към MMU .ac.uk / international

Кариерни перспективи

Този курс може да даде истински тласък на вашите перспективи за кариера в правния сектор. Тази следдипломна квалификация е международно призната и интердисциплинарна. Това може да доведе до възможности навсякъде по света. Бихте могли да използвате уменията си в области като публичната администрация, държавната администрация или доброволния или секторен сектор.

Изследователските елементи на този курс могат да ви подготвят за докторантура. Започнете кариерата си в академичните среди и се съсредоточете върху областите на закона, които ви интересуват, за да доведат до промяна.

Какъвто и да е вашият опит или опит, завършването на този курс ще покаже на работодателите, че имате интелектуалното желание и всеотдайност, за да успеете в избрания от Вас сфери на правото.

Това разширено и специализирано юридическо обучение ще означава, че сте добре подготвени да работите в многонационална среда, както и в регионални или национални фирми или вътрешни юридически екипи.

Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 2 курсове в Manchester Metropolitan University »

Последна актуализация Ноември 2, 2018
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Duration
1 - 2 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
9,250 GBP
Студенти в Обединеното кралство и ЕС: На пълно работно време: 9 250 паунда на година. На непълно работно време: 1,542 паунда на година. Студенти извън ЕС и Channel Island: Пълна такса: 15 500 британски лири на година. Такса за непълен работен ден: 2 584 п
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
Крайна дата за записване