LLM Advanced Studies в глобалното и европейското трудово право

Общ преглед

10 locations available

Описание на програмата

С глобализацията на икономиката трудовото законодателство също се превърна в глобален предмет. Проблемите като корпоративната социална отговорност и достойната работа се превръщат в стандарт, на който всички компании и държави трябва да се съобразяват. Съществуват различни правила и механизми за насърчаване и гарантиране на трудовите права, сред които конвенциите на МОТ, директивите на Европейския съюз, договорите за правата на човека и ръководните принципи на ОИСР и ООН .

Тази програма е уникална в света, тъй като ще изучавате и сравнявате всички тези правила и механизми от предимно правна гледна точка с оглед на разликата между закона в книгите и закона на практика, както и с чувство за различните икономически, социален, политически и културен контекст.

Какво включва програмата на този майстор?

С глобализацията на икономиката трудовото законодателство също се превърна в глобален предмет. Проблемите като корпоративната социална отговорност и достойната работа се превръщат в стандарт, на който всички компании и държави трябва да се съобразяват. Съществуват различни правила и механизми за насърчаване и гарантиране на трудовите права, сред които конвенциите на МОТ, директивите на Европейския съюз, договорите за правата на човека и ръководните принципи на ОИСР и ООН. Тази програма е уникална в света, тъй като ще изучавате и сравнявате всички тези правила и механизми от предимно правна гледна точка с оглед на разликата между закона в книгите и закона на практика, както и с чувство за различните икономически, социален, политически и културен контекст.

Причини за изучаване на глобалното и европейското трудово право в Leiden University в Leiden University ?

Като студент от програмата за глобално и европейско трудово право ще се възползвате от:

 • Уникална в света: Програмата е единствената в света, която съчетава глобалното и европейското трудово право, като сравнителен елемент предлага юридическа степен (LL.M.).
 • Международна среда: В допълнение към глобалния и европейски фокус на учебната програма, уникалната комбинация от студенти и преподаватели, които представляват всички континенти, прави нашата програма наистина глобално изживяване.
 • Експертни инструктори: Членовете на академичния състав са известни юридически експерти в глобалното и европейското трудово законодателство. Вие също ще си взаимодействате с изявени гост-лектори от международни организации, включително МОТ, ЕС, ООН и ОИСР, както и от синдикати, работодатели (организации) и НПО.

Глобалното и европейското трудово право е правилната програма за вас?

Достойна работа по целия свят е тема за вас? Интересувате ли се от корпоративна социална отговорност и международни и европейски трудови права? Какво ще кажете за изпълнението на тези права? Притеснявате се от детския труд, принудителния труд, равното третиране и правата на синдикатите? Загрижени за бъдещето на работата в ерата на дигитализацията? Тогава това е програмата за вас.

За да бъдете подходящи за тази програма, трябва да се приложи едно от следните:

 • вие сте юридически специалист
 • имате пълна степен на право (предлагаща достъп до правна практика) или
 • имате степен на еквивалентно ниво в друга дисциплина, с достатъчен опит или разбиране за закона
 • имате основни познания по трудово или европейско право

Изисквания за прием

За да имате право на глобално и европейско трудово право в Leiden University в Leiden University , трябва да отговаряте на следните изисквания за прием.

Академични изисквания
 • притежават пълна степен по право, предлагаща достъп до юридическа практика в страната, в която е получена, или еквивалентна степен от признат университет / юридическа школа; или степен на еквивалентно ниво в друга дисциплина с достатъчен професионален опит;
 • имат доказателства за отлично академично представяне, илюстрирани чрез академичен препис;
 • имат достатъчен академичен опит в областта на трудовото или европейското право.
Езикови изисквания
 • доказано владеене на английски език, демонстрирано чрез тест TOEFL (общ резултат от 100 базирани в Интернет), или IELTS тест (общ резултат 7.0), или сертификат за английски език на Кеймбридж (CPE), доказан от подходящ тест, от време на време допълван от телефонно интервю.
 • в допълнение към гореспоменатите общи оценки за английски тестове, за всички подсекции се изискват минимални бални оценки от IELTS 6.0 (TOEFL 20).

Това изискване не се прилага, ако имате:

 • завърши образованието си в Канада (с изключение на Квебек), САЩ, Великобритания, Ирландия, Нова Зеландия или Австралия, или
 • международен бакалавър.
Пресесионен курс по английски език

На кандидатите може да бъде предложен достъп до едномесечен предсесионен курс по английски език преди влизане, ако имат следните резултати от тестовете по английски език - това винаги по преценка на комисията за прием на програма:

 • Обща оценка на английски език на IELTS 6.5 (TOEFL 90) - без оценка на лентата по-ниска от IELTS 5.5 (TOEFL 17)
 • Достатъчна обща оценка на английски, но една или повече бални оценки на IELTS 5.5 (TOEFL 17)
Специфични за програмата изисквания
 • Изпълнението на изискванията за прием не означава непременно оферта за прием. Студентите се избират въз основа на общите заслуги.
 • Като студент извън ЕС / ЕИП можете да изберете само за целодневно лице (или смесена опция за обучение, която е достъпна за студенти по право и космическо право), но не и за задочна опция лице в лице.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Научете повече

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Свиване
Лайден , Лайден , Лайден , Лайден , Лайден , Лайден , Хага , Хага , Хага , Хага + 9 Още По-малко