MSL в държавните поръчки

Общ преглед

Описание на програмата

От 1960 г. GW предоставя строга учебна програма, обхващаща интердисциплинарните области на обучението по държавни поръчки. Днес годишното придобиване от федералното правителство на услуги, доставки и строителство възлиза на над 500 милиарда долара. Държавните и местните държавни поръчки допринасят значително за обема на държавните поръчки и свързаните с тях възможности за правна практика. Тъй като глобалният пазар става по-плавен и интегриран, познаването на международните и сравнителните обществени поръчки става все по-важно. Еволюцията на Световната търговска организация предизвика нов диалог относно ролята на обществените поръчки както за развиващите се, така и за развитите страни. Нашите разнообразни курсови предложения и експертни преподаватели на пълен работен ден и допълнителни преподаватели дават възможност на бъдещите лидери и политици в общността за придобиване тук и в чужбина.

Законът GW е родното място на дисциплината в областта на държавните поръчки. Изтъкнатите членове на нашия факултет са признати за лидери на мисълта в тази област, създавайки стипендия, която променя начина, по който светът мисли и говори за обществените поръчки. Нашата учебна програма, базирана на опит, подготвя учениците за изискванията на сложната практика на обществените поръчки. Ние предлагаме несравнимо разнообразие от степени за адвокати в обучение, адвокати и не-адвокати с опит в областта на държавните поръчки.

Курсовете в тази практическа област изследват съвкупността от правила, регулиращи процеса, чрез който федералното правителство сключва договори с частни страни и контролира изпълнението на тези договори. Правителствени договори е едносеместриален анкетен курс за студенти, които търсят общ преглед на закона в тази област; тези, които предпочитат по-задълбочен курс на обучение, могат вместо това да изберат последователността на формиране на държавни договори и изпълнение на държавни договори. Курсовете за напреднали в тази област включват поредица от семинари, предназначени да предоставят на студентите по-богато разбиране за това как функционират системите за обществени поръчки, както в САЩ, така и в чужбина, както и курсове по избрани теми, предназначени да предоставят на студентите различни гледни точки по възникващи проблеми в закона.

MSL на GW Law помага да се отговори на нарастващото търсене на не-адвокати, за да бъдат запознати с многото начини, по които правото влияе върху индустрията. Програмата MSL е предназначена за професионалисти, които не се интересуват от придобиване на юридическа степен или практикуване на право, но работят на работни места, където познаването на закона е важно. Придобитите знания могат да увеличат кариерната подготовка или професионалния напредък.

Кой може да се възползва?

 • Федерални или държавни служители
 • журналисти
 • консултанти
 • Експертни свидетели, които свидетелстват пред държавни агенции
 • Служители за съответствие
 • Специалисти по обществени поръчки
 • Аналитици на политиката
 • Други, които търсят правен поглед върху свързаната кариера

Насладете се на гъвкава, разнообразна учебна програма

Със строга, но управляема учебна програма, програмата MSL предлага на студентите гъвкавостта да проектират индивидуален курс, съобразен с техните нужди.

Задължителни курсове - 11 кредита

Избираеми курсове - 13 кредита (да бъдат избрани от тази представителна извадка)
 • Формиране на държавни договори (6502) - 3 кредита
 • Изпълнение на държавни поръчки (6503) - 3 кредита
 • Антикорупция и спазване (6511) - 2 кредита
 • Разходи за държавни договори и цени (6506) - 2 кредита
 • Разширено писане (65xx) - 1 кредит

 • Застъпничество за държавни договори (6505) - 3 кредита
 • Сравнителни обществени поръчки (6508) - 2 кредита
 • Семинар за държавни и местни обществени поръчки (6509) - 2 кредита
 • Семинар за реформа на обществените поръчки (6509) - 2 кредита
 • Семинар за договаряне с чуждестранно правителство (6509) - 2 кредита
 • Семинар по държавни поръчки за право на интелектуална собственост (6512) - 2 кредита
 • Федерален закон за безвъзмездните средства (6514) - 2 кредита
 • Поръчки в международното развитие (6516) - 2 кредита

Завършилите ще получат MSL степен, с обозначение относно тяхната област на концентрация.

Научете на крачка

За да се осигури максимална гъвкавост, програмата може да побере както редовни студенти, заинтересовани от завършване на степента за една година, така и задочни студенти, които може да пожелаят да вземат един или два курса на семестър или лятна сесия, ако се предлага съответна курсова работа. Всички записани студенти ще посещават курсове в кампуса Foggy Bottom, заедно със студенти JD и LLM, като по този начин ще се възползват от опита на преподаватели, начинаещи юридически специалисти и опитни практикуващи.

Достъп до сърцето на столицата на нацията

Всички студенти се възползват от несравнимото местоположение на GW Law в сърцето на Вашингтон, окръг Колумбия, срещу улицата на Международния валутен фонд и Световната банка, на две пресечки от международно известни адвокатски кантори на улица K, на три пресечки от Държавния департамент на САЩ и пътуване с метро далеч от Върховния съд и множество неправителствени и политически агенции. Нашите студенти редовно взаимодействат с практикуващи на високо ниво и политици от близките институции в стажове, стажове, други възможности за доброволци и множество лекции и навременни програми по актуални проблеми на деня.

MSL Прием

MSL на GW Law помага да се отговори на нарастващото търсене на не-адвокати, за да бъдат запознати с многото начини, по които правото влияе върху индустрията. Програмата MSL е предназначена за професионалисти, които не се интересуват от придобиване на юридическа степен или практикуване на право, но работят на работни места, където познаването на закона е важно. Придобитите знания могат да увеличат кариерната подготовка или професионалния напредък.

Изисквания за влизане

Кандидатите за MSL трябва да притежават бакалавърска степен или еквивалент и да имат минимум от три до пет години професионален опит, свързан с тяхната област на концентрация, както се оценява от завършени програмни директори и декани. Студентите, чиято бакалавърска степен е спечелена от училище извън САЩ, където английският не е езикът на обучение, трябва да отговарят на минималните изисквания за езиков тест. Кандидатите трябва също да имат силни препоръчителни писма от тези, които са в състояние да коментират подробно естеството на работата си и ползата от MSL за напредъка им в кариерата.

Онлайн програма

Студентите по MSL в държавните поръчки MSL имат възможност да завършат степента изцяло онлайн. Тази опция е достъпна само за MSL за държавни поръчки. Процесът на кандидатстване е същият, както е посочено по-долу. За да изберете онлайн проучване, изберете опцията „онлайн“ при кандидатстване.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship.

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship. Свиване