Chulalongkorn University

Представление

Академично бижу в сърцето на Банкок, Chulalongkorn University е първият и най-престижен университет в Тайланд. Основан през 1917 г. от крал Ваджиравуд, в чест на баща си, крал Чулалонгкорн, Университетът от самото си създаване е известен със своите академични постижения. Днес тя е нараснала, за да обхване 26 учебни единици (19 факултета, 3 училища, 3 колежа, 1 институт), с включени приблизително 26 000 студенти и 11 000 студенти и 3000 членове на преподаватели.

Chulalongkorn University непрекъснато инкубира водещи програми за насърчаване на знания, пряк опит и разбиране сред своите студенти. Университетът насърчава и подкрепя своя академичен персонал и изследователи, както и аспиранти да произвеждат въздействащи иновации в различни дисциплини, които могат да стимулират устойчивото развитие на страната и региона. Класовете, академичните договорености и извънкласните дейности са организирани по начин, който гарантира, че завършилите Чула ще бъдат готови да водят живота си като глобални граждани, като отговарят на настоящите и бъдещите нужди на обществото, като същевременно могат да прилагат знанията, получени от университета, за работят навсякъде по света и с многонационални колеги. Университетът предлага широки възможности не само за тайландски студенти, но и за чуждестранни студенти да продължат своите академични занимания в областта, която ги интересува, под ръководството на своите уважавани преподаватели. Помощ ще им бъде на разположение от първия им ден като ученици на Чула до завършването им. Заедно с опитите си да популяризира качеството на висшето образование, Chula също предоставя услуги под различни форми на широката общественост. Неговите преподаватели и изследователи са използвали резултатите от своето проучване и изследване, за да допринесат за решаването на спешни и безпрецедентни проблеми, с които се сблъскват обществото, вътрешно и международно. Много опитен академичен персонал, компетентни студенти и академични програми, които неуморно са надграждани и адаптирани, за да гарантират тяхното съответствие с настоящите изисквания, са позволили на Chulalongkorn University да придобие позицията на висш национален университет в Тайланд, а настоящата му мисия е да се развие, за да стане национален университет от световна класа.

Chulalongkorn University","author_url":"","source":""}" />

Нашите празници на „100 години гордост на Чула“ вече започнаха! Присъедини се към нас! Нека заедно да преминем към нов век на върхови постижения за Chulalongkorn University !

Статистика

Today, Chulalongkorn University has grown to encompass 26 teaching units (19 Faculties, 3 Schools, 3 Colleges, 1 Institute), with the enrollment of approximately 26,000 undergraduate and 11,000 graduate students, and 3,000 faculty members.

    Местоположения

    • Phayathai Road, Pathumwan, Bangkok, 10330, Bangkok

    Въпроси