Keystone logo
Белгия

Проучване Право в Белгия 2024

Учете в Белгия

Изкарва степен по право в Белгия печелите диплома по право в Белгия не изисква учениците преминават предварително приемен изпит, както се изисква в продължение на няколко други градуса. Въпреки, че смесването на холандски, френски и германски висши учебни заведения в Белгия може да е объркващо, те имат всички приети наредби, предоставени от Болонския процес, който води до същия вид бакалавър 'S, магистър ' S и докторска степен система последван от други европейски страни. Приемът в белгийския Bar е разрешено след пет години да учи право, или при спечелване на магистър по право (LLM). Такси за обучение Правителството на Белгия регламентира по-високи такси за обучение образование за всички държавни университети и колежи. Тези такси се основава на способността на ученика (или студентът семейството 'S) да плати сума съчувстват с доходите. Например, с ниски доходи (стипендия) студентите получават пълен пакет финансова помощ и обикновено плащат процент за обучение от 100 евро (135$ USD).Студентите считат "не-стипендия " плащат пълните такси за обучение 600 евро ($ 800 USD). За пореден път, тези проценти могат да варират от един правен факултет към другия. Възможности за работа Напоследък нивото на безработица в Белгия е значително намаляло, тъй като рецесията в САЩ и Европа най-накрая започнаха да се подобряват, окуражаващ знак, че е също подтикна банка на Англия, за да разгледа възможността за увеличаване на лихвените проценти. Следователно, възможностите за заетост за студенти по право, които искат да упражняват адвокатската професия в Белгия трябва да се запази съвместимостта с бързо подобряване на икономиката и труда на пазара.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  414
 • Дял на комуналните услуги

  64
 • Абонамент за интернет

  49
 • Местен транспорт

  49

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  10
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  4

Относно Белгия

Европейският съюз "е член-основател Белгия (Кралство Белгия) се намира в Западна Европа и е домакин на важни международни организации като щаб на ЕС и НАТО. Представлявайки отделна културна граница, разделяща Латинска европейски страни и германските държави, Белгия е дом на френскоезичната белгийци, холандско-езичната фламандски белгийци, и към една общност немскоговорящите, както добре. Разнообразието на езика и дългата история на политическите конфликти през последните пет века е съчетала да даде Белгия комплекс правителство, съставено от федералните демократичните и конституционни принципи парламентарни монархия. Състоящ се от Камарата на представителите и Сената, Белгия федерален парламент, включва назначени представители, избрани политици и царя 'деца ите, които се смятат за "Сенаторите по право ".Белгия е една от малкото страни в света, която има задължителна гласуване, което естествено го осигурява с изключително висока избирателна проценти избирателната активност. Държавен глава Белгия "и е Царят, въпреки неговата власт е ограничена до назначаването на министър-председателя (с вот на доверие от Камарата на представителите) заедно с няколко други прерогативи. Произхождащи от каноните на Наполеоновия кодекс, Белгия "съдебна система и се поддържа от гражданското право, с касационен съд и на Апелативния съд, представляващ страна " и върховните съдилища. Правната система Четири нива на обикновените съдилища Белгия 'S съществуват в Белгия: "Tribunal де Première съд " (по-ниско ниво на младежката наказателна и гражданска юрисдикция), "Tribunal де Juges де Paix " и "Tribunal де Полиция " --civil и наказателен съд, съответно.Наскоро правителството добавя данък съдебния състав на Трибунала де Première например, че решава спорове относно бизнес и лични данъчни въпроси. Само един белгийски съд има съдебни заседатели - на Cour г 'Assises --which чува тежки престъпления като убийство, отвличане и убийство. Наказание за сериозни нарушения се налагат съответните присъди, както е определена от жури, тъй като смъртното наказание е премахнато от 1996 г. Въпреки че белгийското законодателство следи отблизо система право France 'S, езици, използвани по време на съдебното производство, независимо дали е френски или холандски, зависи за когато съдът се намира в Белгия. Въпреки това, двата езика се използват в Брюксел съдилища.

Изисквания за виза

За граждани на държави извън ЕС/ЕИП/Швейцария, които искат да учат в Белгия за период над 90 дни.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза D (национална дългосрочна виза)

Цена и валута

USD 200

Можете да очаквате да платите $200 или повече за обработка на молбата ви за виза. Таксите подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин на ЕС/ЕИП/Швейцария, нямате нужда от виза, за да учите в Белгия. Въпреки това трябва да сте записан в признат университет или институция за висше образование като тяхна основна професия в Белгия, да имате достатъчно средства, за да покриете разходите, докато учите в Белгия, и да имате подходящо здравно осигуряване.

Ако сте гражданин на страна извън ЕС/ЕИП/Швейцария, най-вероятно ще трябва да кандидатствате за такъв, за да се запишете като студент във висшето образование там за период, по-дълъг от три месеца. Студентите от някои страни (като САЩ) не са длъжни да получат виза за Белгия, ако престоят им не е по-дълъг от 90 дни.

Преди да можете да кандидатствате за белгийска студентска виза, обикновено трябва да бъдете приети в курс или учебна програма от признат белгийски университет или образователна институция.

Студентите от Китайската народна република трябва да получат сертификат за академична оценка, издаден от Центъра за академично оценяване (APS), преди да получат разрешение да се запишат във висше учебно заведение в Белгия. Този APS сертификат е необходим за получаване на студентска виза за Белгия. Изпитът се състои от техническа оценка на вашата диплома и интервю.

Къде можете да направите заявлението?

Белгийско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за студентска виза в белгийското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Преди да кандидатствате за студентска виза за Белгия, първо трябва да бъдете приети в курс в акредитирана образователна институция и да заплатите регистрационните такси (те ще бъдат възстановени, ако молбата ви за виза бъде отхвърлена). Ако сте международен студент, ще трябва да се свържете с най-близкото белгийско посолство или консулство във вашата страна. Посолството ще ви помогне да определите дали имате нужда от студентска виза и ще ви преведе през кандидатстването за виза.

За вашата кандидатура за студентска виза може да бъдете помолени да предоставите следното:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство, че имате място в призната институция;
 • копия на свидетелства за образование;
 • подробности за курса;
 • доказателство за достатъчно средства за покриване на вашите разходи за живот, обучение, здравеопазване и разходи за репатриране (617 евро на месец за учебната 2015-2016 г.);
 • медицинско свидетелство;
 • доказателство, че нямате криминално досие, ако сте на възраст над 21 години.

За да докажете приемането си в призната институция, можете да предоставите едно от следните:

 • официалното потвърждение за регистрация за програмата;
 • атестация, която показва, че имате достъп до очакваните проучвания;
 • доказателство за вашата регистрация за приемните изпити.

Може също да бъдете помолени да предоставите писмо, в което да посочите защо сте избрали точно вашия курс, защо искате да учите в Белгия и как това ще ви бъде от полза. Освен това може да бъдете помолени да покажете известно владеене на езика, на който ще се преподава курсът.

В рамките на осем дни след пристигането ви в Белгия трябва да посетите местните офиси на общинската администрация/кметството (maison communale/gemeentehuis), за да поискате вашето разрешение за пребиваване и да се регистрирате в регистъра на чужденците.

Кога трябва да кандидатствате?

За дългосрочна виза за обучение се препоръчва да си уговорите час в посолството най-малко два месеца преди заминаването. За виза за краткосрочен престой, уговорете час поне 3 седмици преди заминаването.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на курса. Можете да кандидатствате за подновяване на разрешението си за пребиваване всяка година, приблизително 30 до 45 дни преди датата на изтичане на валидността му.

Време за обработка

2 Months

Възможности за работа

Ако сте чуждестранен студент, записан в белгийска образователна институция и имате валидно разрешение за пребиваване, можете да работите до 20 часа седмично по време на срока, стига това да не пречи на обучението ви. Ще трябва да получите писмен срочен договор от вашия работодател, който е известен като „студентски трудов договор“, и разрешително за работа тип C. В противен случай можете да работите по време на официалните университетски ваканции, без да е необходимо белгийско разрешително за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако имате предишно криминално минало или ако сте били депортирани от ЕС. Друга причина за отказ е, ако документите ви, доказващи, че ще бъдете студент, липсват или не са пълни.

Програми