Keystone logo
Великобритания

Проучване Право в Великобритания 2024

Учете в Великобритания

Степента на британското законодателство Закон степен във Великобритания обикновено е бакалавърска степен и започва със степен бакалавър по право (LLB) или диплома по право. След приключване на тези, които искат да практикуват право трябва да приеме правна Practice Course. Това е последвано от обучение за работа в адвокатска кантора по техен избор. Изкарва степен по право във Великобритания Защото диплома по право се счита за бакалавърска степен във Великобритания, той има по-малко предпоставки, отколкото диплома по право в друга държава. За да уча право тук, просто се запишат в програма по право в Университета по ваш избор. Повечето програми отнеме между три и четири години и завърши. След приключване на навлизане на пазара на труда може да бъде конкурентен. Академичната година има три условия: есенен термин, който обхваща периода от септември до януари термин пролетта, която работи от януари до април и срок на лятото, която работи от май до юни, понякога достигащ август.UK университети посрещат чуждестранни студенти към различните им програми, включително право. Много адвокатски кантори растат в тяхната международна насоченост и образование във Великобритания предлага опции за работа за тези, които се интересуват от кариера в правото. Тези, които са в състояние да си намерят работа на учебните програми в престижни адвокатски кантори във Великобритания и да печелят пълно заглавие законодателство в Обединеното кралство намерите прехвърляне на правото на практика в други страни прости, като предоставят на тези страни също практикуват обичайното право. A степен от престижен университет с международно признание е голяма крачка към намирането на работа след завършване на образованието.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  628
 • Дял на комуналните услуги

  83
 • Абонамент за интернет

  35
 • Местен транспорт

  79

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  5

Относно Великобритания

Много хора бъркат Обединеното кралство с Великобритания, но в действителност те не са едно и също нещо. Обединеното кралство е обединена група от четири държави: Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Тези четири страни споделят група острови на северозапад от континентална Европа и са обединени под едно правителство с един монарх. Великобритания се състои само от Англия, Шотландия и Уелс. Докато Великобритания има четири различни страни, всяка със собствена култура и различни диалекти, има причина, че много хора бъркат Великобритания с Англия. В продължение на векове, Англия беше доминиращата нация, с монарха често нарича "Кралицата на Англия. " Когато хората си мислят за Великобритания, образът на монарха е често първото нещо, което се сетиш. Царе, царици, принцове и принцеси на Англия са се превърнали в световни знаменитости. Великобритания е известна и с други културни икони, като Дейвид Бекъм, д-р Кой и Бийтълс.Ако сте посетили Великобритания, вие ще искате да се храните на декадентски Cadbury шоколад след традиционна храна от риба и пържени картофи, всичко мие с чаша Гинес як. Жителите на Великобритания, са известни като лидери в областта на изкуството, както и науката и технологията. Великобритания е мястото, където модните тенденции често започват и актьори или музиканти са родени. Лондон, в центъра на всичко това, често се нарича "културно суперсила. " Правната система във Великобритания общата система на правото възниква във Великобритания и се използва в Англия, Уелс и Северна Ирландия. Въпреки, че Шотландия е също част от Обединеното кралство, той използва една плуралистична система, която се основава на принципите на гражданското право, смесени с някои общи законови принципи. Договорът на Съюза, които се присъединиха тези независими страни в Обединеното кралство, предвидена независими правни системи за всяка страна. Тези, които учат право в Обединеното кралство обикновено учат в Англия, така че общото право е областта на избор.

Изисквания за виза

Ниво 4 (обща) студентска виза е заменена с така наречения „Студентски маршрут“. Student Route е новата студентска виза за Обединеното кралство, която ще бъде достъпна и за граждани на ЕИП, които преди Brexit не са имали нужда от виза, за да учат в Обединеното кралство.

Студентски маршрут (на възраст над 18 години)

Child Student Route (на възраст от 4 до 17 години, който замени Tier 4 Child Student Visa)

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентски маршрут

Цена и валута

GBP 348

Настоящите такси за студентска виза за Обединеното кралство са:

 • £348, ако кандидатствате извън Обединеното кралство.
 • £475, ако кандидатствате за удължаване или преминаване към студентска виза от Обединеното кралство.

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки, който влиза в страната с цел обучение, трябва да кандидатства за студентска виза, ако влезе след 1 януари 2021 г. Това включва граждани на ЕС/ЕИП, които преди това не са имали нужда от виза, за да влязат в Обединеното кралство за своето обучение. Ще трябва да достигнете 70 точки по точковата система, която измерва дали отговаряте на изискванията за обучение в Обединеното кралство. Това включва:

 • Били ли сте приети в одобрена институция?
 • Имате ли финансови ресурси, за да финансирате престоя си в Обединеното кралство?
 • Владеете ли английски?
 • Вашият курс отговаря ли на изискванията на курса?

Завършилите британско учебно заведение до и след лятото на 2021 г. ще могат да кандидатстват за следдипломна виза, която им позволява да работят/търсят работа в Обединеното кралство до 2 години.

Къде можете да направите заявлението?

Център за кандидатстване за визи за Обединеното кралство / Онлайн

Можете да кандидатствате за студентска виза за Обединеното кралство в британския визов център във вашата страна. Можете да намерите списък на центровете за кандидатстване за визи за Обединеното кралство по света тук: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Можете също да кандидатствате за студентска виза за Обединеното кралство онлайн чрез уебсайта на Службата за визи и имиграция на Обединеното кралство. Можете да започнете тук: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Уебсайт:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Как да направите заявлението?

За да получите студентска виза за Обединеното кралство, първо трябва да бъдете приети в курс. За повечето курсове ще трябва също да докажете, че разбирате английски на необходимото ниво.

Процесът на кандидатстване за студентска виза за Обединеното кралство се различава леко в зависимост от типа студентска виза за Обединеното кралство, за която кандидатствате.

За вашето заявление за студентска виза за Обединеното кралство ще трябва да предоставите следното:

 • паспорт или лична карта за пътуване
 • доказателство, че можете да покриете разходите си за курс и живот
 • доказателство за съгласие на родител или настойник, ако сте под 18 години
 • доказателство за приемане на вашия курс
 • доказателство за плащане на допълнителна здравна такса

В зависимост от вашата страна на произход може да се наложи да си направите и тест за туберкулоза.

Когато пристигнете в Обединеното кралство, може да се наложи да регистрирате вашата студентска виза за Обединеното кралство в полицията. Трябва да получите информация за това дали трябва да се регистрирате във вашия стикер за студентска виза за Обединеното кралство или писмо от Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство. Ще трябва също така да кандидатствате за биометрично разрешение за пребиваване, ако ще останете в Обединеното кралство за повече от 6 месеца.

Кога трябва да кандидатствате?

Можете да кандидатствате за студентска виза до 6 месеца преди началото на вашите курсове. Времето за обработка на студентска виза за Обединеното кралство варира в зависимост от това откъде кандидатствате, но обикновено ще получите решение в рамките на 3 седмици, ако кандидатствате извън Обединеното кралство, и в рамките на 8 седмици, ако кандидатствате в Обединеното кралство.

Продължителността на общата студентска виза зависи от продължителността на вашия курс и можете да кандидатствате за удължаването й, ако желаете да останете в Обединеното кралство, за да работите или да продължите обучението си. Детската студентска виза е валидна за продължителността на курса, до максимум 6 години, и може да бъде удължена. Продължителността на краткосрочната студентска виза не може да надвишава продължителността на вашия курс и не може да бъде удължена.

Време за обработка

3 Weeks

Възможности за работа

На чуждестранните студенти е разрешено да работят с обучение в Обединеното кралство при определени условия. Видът работа, която можете да вършите, ще зависи от това какво учите и дали ще работите през учебния срок или по време на почивките.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Основните причини за отказ на студентска виза са:

 1. Липсващи или грешни документи;
 2. Неспазване на финансовите изисквания;
 3. Неправилен формат на документа.