Keystone logo
Германия

Проучване Право в Германия 2024

Учете в Германия

Получаване на германския Закон степен печелят диплома по право в Германия, студентите трябва да вземат две държавни изпити и минават през 6-годишен дългосрочен учебна програма. Първо, учениците трябва да преминат на първия държавен изпит в края на 4-годишна бакалавърска проучвания. След това те трябва да вземат две години стаж а (наречен Referendarzeit) да се натрупа опит във всички аспекти на правната система. И накрая, втори държавен изпит се дава на учениците довършителни двете години на юридически стаж по наказателни и граждански съд. По време на стажа, студентите също трябва да участват в уроци, преподавани от адвокати или съдии. Заплащането на студента са осигурени от правителството на Германия. Потенциални адвокати в Германия имат два шанса да преминават държавни изпити. След преминаване на двете изследвания, ученикът се счита за квалифициран, за да търсят работа като съдия или адвокат.Такси за обучение по-високи разходи за образование са силно субсидирани от правителството на Германия и са сравнително ниски в сравнение с разходите на САЩ за обучение, освен ако един студент избира да търсят диплома по право в частен университет. Безработица Възможности за работа Германия "и е един от най-ниските в Европейския съюз. Международните студенти предпочитат да печелят диплома по право в Германия и да осъществяват работа е вероятно да си намери работа, веднага след преминаване на втори изпит.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  507
 • Дял на комуналните услуги

  91
 • Абонамент за интернет

  43
 • Местен транспорт

  60

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  4

Относно Германия

Голяма страна в Централна Европа, съдържащ 16 държави и е член на Европейския съюз, Германия е официално по-нататък Федерална република Германия (Федерална република Германия) и притежава много политически и икономически влияние сред всички други страни от ЕС. Канцлерът ръководи демократично правителство Germany 'S, която налага една правна система, основана на принципите, описани в Основния закон на Федерална република Германия основните факти за Германия -. Шестнадесетте членки, които обхващат Германия се наричат ​​провинции, с всяка държава, притежаващ своя собствена конституция. - Вноски от германците до областите на науката, математиката и технологиите, не следва да се подчертава. Брилянтни личности като Айнщайн, Макс Планк, Херман фон Хелмхолц, Йоханес Гутенберг, Готфрид Лайбниц и Карл Гаус са само на няколко германски учени, които са доставени по света с известните изобретения.- Германия е един от световните 'S най-технологично напреднали производителите на въглища, желязо, цимент, стомана, машини, транспортни средства и химикали. Тя също има големи инвестиции в зелена енергия, особено слънчевата енергия и използването на вятърни мелници за електроенергия. - Популярните туристически атракции в Германия са Баварските Алпи, Шварцвалд, долината на Рейн и нейните древни крепости и артистична столица Берлин Германия "и Правна система Три комплекта регулаторни закони съдържат Германия " правна система е: публични, частни. и наказателното право. Публичното право (включва и наказателното право) се занимава с правни въпроси между индивида и държавата. Частното право посредничи взаимоотношения между фирми и двама или повече души. Германия законодателство е силно повлияна от римското право, както и Наполеоновите закон, или на Наполеоновия кодекс. Съдиите да играят активна роля в правната процедурна система Germany 'S.Въпреки че подобно на вида на правната система, използвана от други демократично управлявани страни, Германия не разполага с проучвания на журито поради правомощия, предоставени на съдия, който да му позволи да вземе окончателно решение. Един съдия или няколко съдии могат да се състоят от "трибунал ", която по същество е заместител на жури. Непрофесионални съдии, или граждани, които са избрани от специална комисия, преди да започне съдебен процес, могат да се включат в трибунал. В Германия, обикновените съдилища разглеждат въпроси, свързани с брака, наказателно, семейно и граждански спорове. Алтернативно, специални административни съдилища разглеждат дела, свързани с действията на правителството. Труда, финансови и социални съдилищата и други специализирани германските съдилища, които взимат решение случаи, свързани с работата, данъци и социални ползи.

Изисквания за виза

 1. Виза за езикови курсове (Виза за езиково обучение) – идеалният вариант за тези, които искат да научат немски език в Германия.
 2. Кандидатстудентска виза (Visum Zur Studienbewerbung) – ако искате да учите в Германия, но все още се опитвате да намерите правилната програма или все още не сте получили писмото за потвърждение от вашия университет.
 3. Студентска виза (Visum Zu Studienzwecken) – ако вече сте приети в немски университет.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза за езиков курс; Виза за студент; Студентска виза

Цена и валута

EUR 60

Трябва да очаквате да платите €60 (~US$74) за вашата студентска виза за Германия.

Кой може да кандидатства за виза?

За граждани от ЕС или от Исландия, Норвегия, Швейцария или Лихтенщайн е необходимо само да имат лична карта, за да влязат в Германия. Не е необходимо да имате виза.

Граждани от Австралия, Израел, Япония, Канада, Нова Зеландия, Южна Корея и САЩ могат да кандидатстват за виза дори след като са пристигнали в Германия.

За граждани от други страни е необходимо да кандидатстват за виза преди да дойдат в Германия.

Ако останете по-малко от 90 дни в Германия, има още повече разпоредби. Граждани от определени страни могат да влизат в Германия за това време без виза. Това са Венецуела, Ватикана, Уругвай, Сингапур, Сейшелските острови, Парагвай, Панама, Никарагуа, Мексико, Мавриций, Малайзия, Макао, Хърватия, Гватемала, Ел Салвадор, Коста Рика, Чили, Бруней, Бразилия, Боливия, Бермудите, Барбадос, Бахамите и Аржентина.

Посетете уебсайта на Германското федерално външно министерство за най-новите визови изисквания за всички държави: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Къде можете да направите заявлението?

Германско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за виза от германското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Първо, трябва да си уговорите час за интервю за виза. В деня на интервюто трябва да предложите документите си за кандидатстване за виза.

Документите, от които обикновено се нуждаете, са:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване
 • Валиден паспорт
 • Две снимки
 • Писмо, показващо, че сте приети в немски университет
 • Препис от академична справка
 • Сертификат за владеене на немски език или доказателство, че възнамерявате да посещавате езиков курс в Германия (ако учите на немски език)
 • Доказателство, че разполагате с достатъчно средства, за да се издържате, докато живеете в Германия (€8700 на година, което е приблизително ~US$9390)
 • Удостоверение, че сте закупили здравна застраховка
 • Декларация за автентичност на представените документи

В зависимост от посолството може да се наложи да представите доказателство, че нямате криминално досие.

Всеки трябва да се регистрира в местните регистрационни органи (Einwohnermeldeamt) през първата седмица след пристигането си в Германия. Ще трябва да вземете своя паспорт/лична карта (и виза, ако е необходимо), доказателство за вашия адрес в Германия (напр. договор за наем от вашия наемодател) и евентуално сертификата за регистрация от вашия курс. Ще получите потвърждение за регистрация.

Кога трябва да кандидатствате?

Разглеждането на молбата за виза обикновено отнема около 6 до 8 седмици за езиков курс. Въпреки това, ако езиковият курс е по-дълъг от три месеца, времето, необходимо за обработка на заявлението, може да се удължи до 8 до 10 седмици. А по време на пиковия сезон на пътуване заявления могат да се изпращат в периода на изчакване. По този начин студентите, които се нуждаят от студентска виза за Германия, трябва да подадат молбите си доста по-рано преди началото на курса. Трябва да кандидатствате възможно най-скоро и поне три месеца преди преместването ви в страната.

Учебните визи са валидни само за продължителността на курса или програмата. Разрешенията за пребиваване обикновено се издават за една година, но могат да бъдат удължени.

Време за обработка

8 Weeks

Възможности за работа

Гражданите на страните от ЕС/ЕИП и Швейцария могат да работят свободно в Германия, но за не повече от 20 часа седмично през учебния срок.

Гражданите на ЕС/ЕИП/Швейцария (сега включително хървати от юли 2015 г.) имат право да работят до 120 пълни или 240 половин дни годишно (включително доброволна работа) без разрешителни. Можете да работите повече часове, ако сте наети в университета като студент или асистент; за други видове заетост ще ви трябва разрешение от Agentur für Arbeit (Федералната агенция по заетостта) и Службата за чужденци, за да надхвърлите лимита от 120/240. Studienkolleg и студентите по езици се нуждаят от разрешение от тези власти, за да поемат каквато и да е работа. Студентите не могат да бъдат на свободна практика или самостоятелно заети лица.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Това са основните причини, поради които молбата ви за немска студентска виза може да бъде отхвърлена:

 • Лошо финансово състояние
 • Лош академичен профил
 • Липса на подготовка за вашето интервю
 • Недостатъчно езиково ниво (немски или английски)
 • Несъответствие с вашия избор на учебна програма