Keystone logo
Гърция

Проучване Право в Гърция 2024

Учете в Гърция

Изкарва степен по право в Гърция на магистърска степен по право (LLM) е усъвършенстван степен, че може да се получи, след като печелят бакалавърска "е степен по право (LLB). Въпреки че LLM не е необходимо да има, за да практикува право в Гърция, е желателно от адвокатски кантори, когато наемат студенти пресни от програма право и може да осигури специализирани знания за студенти, които искат да практикуват специфична област на правото. Повечето студенти отнеме между пет и шест години, за да завършат своите LLB и LLM градуса. След като се дипломира от програма закон, студентите имат право да вземат приемен изпит след завършване на 18-месечен стаж с адвокатска кантора или независим адвокат. Гръцкият бар Изпитът се състои от устни и писмени секции, свързани с наказателното, гражданското и търговското право. Студентите, които желаят да упражняват адвокатската професия в Гърция трябва да са наясно, че този изпит, е даден в гръцкия език.Такси за обучение студенти от ЕИП и Европейския съюз не трябва да плащат такса за обучение в присъстват държавни училища или университети в Гърция. Въпреки това обучение може да бъде обвинен за някои магистърски програми. Non-европейски студенти ще трябва да плащат такса всяка година, която включва учебници, лабораторни такси и др Възможности за работа квалифицирани гръцки адвокати се радват на висока социална и бизнес статус, особено когато практикуващ в Солун и Атина. В момента има нарастващо търсене на правителствени и частни фирмени адвокатите, а не юридически кантори, специализирани в само един вид на закона.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  248
 • Дял на комуналните услуги

  69
 • Абонамент за интернет

  30
 • Местен транспорт

  30

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  8
 • Чаша местна бира

  4

Относно Гърция

Споделяне на сухопътните граници с Турция, Македония и България, Гърция се намира на кръстопътя на Африка, Европа и Западна Азия и е една от най-посещаваните страни в света. Със своите живописни крайбрежни ивици, планински пейзаж и древни исторически обекти, датиращи от 6 век пр.н.е.. Една демократична и силно развита страна, която принадлежи към Европейския съюз и Организацията на обединените нации, Гърция високите темпове на индекса на човешкото развитие и е най-голямата икономика на Балканите. Гърция се ръководи от министър-председател, който се назначава от парламента на Гърция избира от гръцките граждани. Конституция Гърция "и гарантира гражданските свободи и други права, подобни на тези, които са включени в други демократични конституции. . Политическите процеси са въведени и се прилагат от министър-председателя, на президента (който се ограничава до някои законодателни функции) и кабинета гръцката правна система гръцки има три различни съдилища: административни, граждански и наказателни съдилища.Наречен "Думите Ареиос Pagos", Държавният съвет е Върховният съд на административното право и касационен съд е Върховният съд на наказателното и гражданското право. Гражданските дела първоначално се разглеждат от съдилищата от първа инстанция и след това може да се пристъпи към апелативните съдилища. Решенията, постановени от Върховния касационен съд са неотменими. Наказателно право включва престъпления, простъпки и нарушения (разгледано в магистрат "и съда). Простъпки и престъпления да бъдат чути на първа инстанция съдилища и, ако е необходимо, апелативни съдилища. Съдиите владееха над гръцките съдилища са дадени несменяеми след двугодишен изпитателен срок. Те нямат достъп до правото на чиновници и изпълнява всички спорове се работи. Само най-запалените и опитни гръцки адвокати са избрани за съдебни длъжности, които изискват полагане на изпити, създадени от "Думите Ареиос Pagos " (Върховен съд на Гърция).Нови съдии трябва също така да вземат курсове в школата на съдебен Образование намира в Солун в продължение на една година. След това, те са назначени на гръцката окръжен съд, където те имат възможност да се прилага по отношение на други съдилища след придобиването на няколко години опит в тази специфична съда.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (Национална виза – тип D)

Цена и валута

EUR 150

Таксата за студентска виза зависи от държавата и може да бъде около 150 EUR. Цената може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на ЕС/ЕИП не се нуждаят от виза, за да учат в Гърция. Ако обаче идвате от страна извън ЕС, трябва да получите студентска виза. Списък на държави, изискващи или не изискващи виза, можете да намерите тук: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Къде можете да направите заявлението?

Гръцко консулство

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза през гръцкото консулство, което има юрисдикция над държавата ви на постоянно пребиваване. Повечето консулства изискват да подадете молбата си лично.

Уебсайт:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Как да направите заявлението?

Обикновено ще ви трябват следните документи:

 • Напълно попълнен и подписан формуляр за кандидатстване за виза за дългосрочен престой в Гърция
 • Една скорошна цветна снимка с паспортен размер
 • Паспорт, който трябва:

• да е с валидност, надвишаваща с три месеца крайната дата на продължителността на визата
• има поне две празни страници
• са издадени през предходните десет години

 • Свидетелство за съдимост, скорошно и надлежно заверено
 • Удостоверение за медицинска годност
 • Медицинска застраховка при пътуване

Необходими допълнителни документи:

 • Регистрационно писмо и плащане на такса\
 • Удостоверение от Министерството на образованието, че учебното заведение притежава валиден лиценз и е регистрирано в съответните регистри
 • Доказателство за адекватно владеене на английски език
 • Доказателство за достатъчно средства за покриване на разходите за живот, разходите за обучение и репатриране (включително евентуална стипендия)

В рамките на 40 дни след пристигането ви в Гърция трябва да кандидатствате за разрешение за пребиваване в отдела по миграция. Обикновено се изискват следните документи:

 • Формуляр за кандидатстване за разрешение за пребиваване
 • Медицинска застраховка, издадена от гръцка медицинска застрахователна компания
 • Медицинско свидетелство, издадено от гръцка държавна болница (CXR, тест Манту)
 • Разписка за плащане на таксата за разрешение за пребиваване (плащането се извършва в кметството)
 • Фотокопие на паспорт
 • Регистрационно писмо на студента, потвърждаващо, че студентът е регистриран в Mediterranean College
 • Банково извлечение, потвърждаващо, че студентът има достатъчно пари в банковата сметка за покриване на разходите за живот

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да направите заявката си 8-12 седмици преди планираното пристигане в Гърция.

Продължителността на вашата студентска виза зависи от продължителността на вашата учебна програма. Подновяването на разрешението за пребиваване е ежегодно.

Време за обработка

12 Weeks

Възможности за работа

Ако сте от ЕС/ЕИП, имате право да работите.

Ако сте извън ЕС/ЕИП, можете да кандидатствате за разрешение, което ви позволява да работите на непълен работен ден, докато учите, за да се издържате финансово. Когато завършите обучението си обаче, това разрешение за работа на непълно работно време не може да бъде преобразувано в редовно, дори ако намерите работодател, който да ви наеме на пълен работен ден. Все пак ще трябва да кандидатствате отделно за работна виза.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.