Keystone logo
Дания

Проучване Право в Дания 2024

Учете в Дания

На юг от Норвегия и Югозападна Швеция се намира на Кралство Дания, суверенна държава, която включва и автономните страните от Гренландия и Фарьорските острови в своето царство. Над пет милиона души живеят в Дания, социалист демократична страна последователно класирана като една от най-развитите и най-щастливите страни в света, най-вече благодарение на своята висока, средно на лице доход, доходите на половете и фактори социална мобилност. Един от основателите на Организацията на обединените нации, НАТО, ОИСР и Северния съвет, Дания има уникално минало, богата на Viking история, средновековни битки със съседни страни и вземането на неутрална позиция по време на Втората световна война. Полезни факти за Дания • Danish е езикът, който се говори в преобладаващо Дания • The датски крони (DKK) е валутата, използвана, с една Krone равняващо се на 100 рудни • Близо 90 процента от датчаните практикуват протестантската религия • Дания е много зелена страна.Вятърната енергия представлява 30 процента от цялата електроенергия, използвана от неговите жители • Копенхаген е столицата на Дания и дом на нейното правителство, където монархът и премиерът често свиква в кралския замък от 17-ти век изработена от Кристиан IV съдебната система на Дания законодателната и изпълнителната орган остава отделена от съдебен орган. Не съществува единна съдебна система в Дания. Вместо това, на Фарьорските острови, Дания и Гренландия имат свои съдебни системи. Въпреки това, високата съдебни решения, взети от съдии, които живеят в Фарьорските острови или Гренландия могат да бъдат обжалвани в датските висшите съдилища. Най-високата наказателна и гражданска юрисдикция е Върховният съд на датски, който отговаря за администриране на правосъдието по време на Кралство Дания. Конституцията на Дания е в основата на всички процедури, съдебната власт и нормативни актове, прилагани от монархия Дания 'S.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  599
 • Дял на комуналните услуги

  67
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  68

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  12
 • Билет за кино

  16
 • Чаша местна бира

  7

Относно Дания

Адвокатски Degrees, предлагани от Дания Дания предлага бакалавър по право, магистър по право (LL.M) и д-р по право градуса. Степента на LL.M е международно призната като следдипломни като около една година, за да завършите. Повечето студенти по право се стреми да продължава степен на LL.M след завършване на бакалавърска програма "и да спечелят експертиза със специализирани области на правото, като гражданско, наказателно или съдебно. Освен това, повечето датски адвокатски кантори (както и адвокатски кантори в целия Европейски съюз) предпочитат техните адвокати да задържи една степен LL.M тъй като тази степен показва, студентът е напреднала юридическо обучение и е квалифициран да работи по случаите, в мултинационална среда. Изкарва степен по право в Дания Дания има два университета, предлагащи право градуса: университета в Копенхаген (Катедра по право) и University Aahus (училище на закона). В университета в Копенхаген е най-големият закон училище в Дания и скандинавските страни и има 4000 студенти, приети във всеки даден момент.Студентите могат да избират, за да спечелиш една от четирите степени от Университета в Копенхаген: един LL.B, един LL.M, докторска степен или майстор в разрешаване на конфликти и медиация. Aahus университет, в града на Aahus, Дания, предлага бакалавърски, магистърски и докторски програми по право, но не включва магистърска за решаване на конфликти и медиация в учебната програма. Летни курсове също са на разположение в Aahus университет. Такси за обучение и продължителност на Адвокатски изследвания в Дания Обикновено студентите по право да попълнят своите "градуса и в три до четири години и магистърска " бакалавър градуса и в една година. Ph.D. градуса може да отнеме до три години, за да завърши, в зависимост от областта, в която студентът желае да се специализират. Студенти от ЕИП и на ЕС не трябва да плащат за обучение, докато се записва в програма за висше образование в Дания. САЩ и извън Европейския съюз граждани трябва да заплащат годишни такси за обучение, вариращи от 6000 до 15 000 евро (8000 $ до $ 20,000 USD).Възможности за Адвокати в Дания с хиляди адвокатски дружества, извършващи дейност в Дания и датски нива на безработица постоянно под пет процента марка, намирането на работа в Дания не е трудно. Въпреки това, адвокати, специализирани в международен опит законодателство високи нива на успех при получаване на позиции по-бързо от адвокати с LLM градуса.

Изисквания за виза

ST1 - разрешение за пребиваване и работа за обменни студенти от държави извън ЕС/ЕИП/скандинавски страни.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Разрешение за пребиваване и работа (ST1)

Цена и валута

EUR 310

Таксите за кандидатстване за виза зависят от вашата страна на произход и могат да бъдат около 310 EUR. Таксите може да подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако планирате да учите в Дания за повече от три месеца, ще ви трябва или удостоверение за регистрация, или разрешение за пребиваване:

 1. Гражданите на ЕС/ЕИП ще се нуждаят от удостоверение за регистрация, а гражданите на Швейцария ще трябва да кандидатстват за карта за пребиваване.
 2. Гражданите извън ЕС/ЕИП ще трябва да кандидатстват за датско разрешение за пребиваване преди пристигането си в Дания.

Трябва да бъдете приети в програма за висше образование в Дания, която е одобрена от държавен орган или предлагана от публично акредитирана образователна институция.

Къде можете да направите заявлението?

Датска дипломатическа мисия

Ще трябва да подадете лично своята молба ST1 в най-близката датска дипломатическа мисия. Причината, поради която трябва да се явите лично, е, за да можете да записвате вашите биометрични характеристики (цифрова снимка на лицето и пръстови отпечатъци). Вашите биометрични характеристики са изискване за разрешение за пребиваване. Най-вероятно ще трябва да запазите час.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Обикновено трябва да предоставите следното, когато кандидатствате за студентска виза за Дания:

 • Писмо за приемане от вашия университет;
 • Подписан и попълнен формуляр за кандидатстване;
 • Доказателство за владеене на език (обикновено английски);
 • Валиден паспорт или друг вид документ за пътуване;
 • Паспортна снимка;
 • Застраховка за пътуване;
 • Доказателство за плащане на такса за виза;
 • Доказателство за минимални средства (около 1000 евро/месец);
 • Подробна информация относно вашата учебна програма;
 • Доказателство относно договореностите за настаняване по време на вашето обучение.

Кога трябва да кандидатствате?

Най-доброто време да започнете да кандидатствате за разрешение за пребиваване в Дания е три месеца преди датата на пристигането ви. Отнема средно около 60 дни за обработка на заявлението и продължителността на вашето разрешение за студентско пребиваване зависи от това дали ще завършите цяла образователна програма или ще следвате само част от програма като гост-студент. Ако трябва да бъде цяла програма, тогава ще ви бъде предоставено разрешение за пребиваване за срока на тази програма. Въпреки това, ако сте записани да следвате само част от програма, разрешението за пребиваване ще бъде предоставено за максимум две години.

Време за обработка

60 Days

Възможности за работа

 • Скандинавските граждани, гражданите на ЕС/ЕИП или Швейцария могат да работят в Дания без ограничение на броя часове.
 • Студентите извън ЕС/ЕИП и тези, които не са скандинавски, имат право да работят в Дания 20 часа седмично от септември до май и 37 часа седмично от юни до август.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.