Keystone logo
Испания

Проучване Право в Испания 2024

Учете в Испания

Степента на испанското законодателство е светски известен. Много испански правни програми се фокусират върху испански, Европейския съюз и правните системи на Съединените щати, въпреки че някои от тях ще преподават само гражданското право. Този подход мулти-система осигурява добре закръглени подход към правното образование. Изкарва степен по право в Испания Прилагане на правото на училище изисква университетско обучение по право. След завършване на необходимото Бакалавърския курсовата работа, можете да се прилага по отношение на правото на училището по ваш избор. Да учи право в Испания, планират да прекарат пет години учи право, тъй като това се счита за стандартен период от време степен на испанското право отнема. След завършването си, учениците испанското законодателство трябва да влизат в двугодишен срок на обучение. След завършване на обучението, студентът трябва да приема държавния изпит, преди да упражнява правото. Едно от предимствата на учи право в Испания е цената.Ако присъства на публичен университет, ще трябва да плащат "matricula ", която може да бъде няколко стотин евро, но останалата част от обучението се поема от държавата. Това означава, че може да се постигне степен по право в Испания с минимални разходи извън квартира и храна. За пореден път, таксите варират от една институция в друга страна. Акцент Испания "и на гражданското право носи отлични възможности за работа за висшисти, както в страната, така и в много съседни европейски страни. Това е същият тип на правото практикува в Холандия, например, което се счита за център за правна процедура световната 'S. Също така, чрез изучаване в Испания, която изисква владеене на двата испански и английски език, студентите се обучават в две от световните 'S-честите езици. Тази комбинация от правната квалификация и езикознание осигурява солидна основа за бъдещата правна кариера.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  416
 • Дял на комуналните услуги

  42
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  34

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  8
 • Чаша местна бира

  3

Относно Испания

Испания, със средиземноморската си нюх и изящни архитектурни предложения, е един от световните 'S-популярните дестинации за посещение. Намира се на Иберийския полуостров и е заобиколен от вода и планини, както и на страната на Португалия, Испания предлага много за международната студента. Страната има дълга и богата културна история и разполага с голямо разнообразие от терени включително плажове, пасища, планини и пустинни-подобни области. Известен с изкуство, музика, кухня и други културни дейности, Испания също е лидер в развитието на възобновяемите енергийни източници, по-специално в областта на слънчевата енергия и вятърната енергия. Комбинацията от добри университети, на език, говори по целия свят и атрактивен космополитен начин на живот на испанския народ го правят привлекателно място за хора, които търсят да учат в чужбина. Желаещите да учи право, ще откриете, че най-добрите университети в страната 'S предлагат отлични правни програми за да разгледа.Системата за закон в Испания следва гражданската правна традиция и се ръководи от испанската конституция като основен източник на правото. Когато се прави интерпретация, на Tribunal конституционните ще се справят с въпросите. Съдебната система включва върховен съд, национален съд, провинциалните съдилища, общинските съдилища и трибунали, които да присъстват на граждански нужди в автономните общности.

Изисквания за виза

За студенти извън ЕС/ЕИП или Швейцария, които желаят да участват в студентски обмен, да извършват изследвания или обучение или да работят като неплатен стажант или доброволец в Испания за повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (тип D)

Цена и валута

EUR 160

Цените за студентска виза за Испания са около 160 евро. Таксата за кандидатстване за виза подлежи на промяна по всяко време.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на ЕС/ЕИП или Швейцария не се нуждаят от студентска виза, независимо от продължителността на престоя им в Испания. Студентите от ЕС/ЕИП/Швейцария не се нуждаят от виза, за да живеят в Испания, но ще трябва да се регистрират при местните власти и да получат удостоверение за пребиваване.

Гражданите на всички други държави се нуждаят от студентска виза, ако планират да останат и да учат повече от 90 дни в Испания. Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Испания.

Къде можете да направите заявлението?

Испанско консулство или посолство

Можете да кандидатствате за учебна виза в испанското консулство или посолство във вашата страна.

Уебсайт:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Как да направите заявлението?

Преди да можете да кандидатствате за учебна виза, трябва да намерите курс или програма в официално призната институция в Испания. След това ще трябва да получите официално потвърждение от организацията, в което се посочва, че сте приети в курса или програмата, под формата на сертификат или писмо за приемане. След като получите това, можете да се свържете с испанското посолство или консулство във вашата страна и да кандидатствате за студентска виза.

Какво точно се изисква може да варира от консулство до консулство, но като цяло ще трябва да покажете паспорта си, както и следното:

 • подробности за обучението, обучението или изследванията, които ще правите в Испания, включително часовете за обучение на седмица (поне 20);
 • доказателство, че имате медицинска застраховка;
 • медицинско свидетелство, потвърждаващо, че нямате заболявания, които да изискват карантина;
 • доказателство, че имате средствата, които да ви издържат по време на престоя ви в Испания (напр. данни за стипендия, испанска банка, показваща достатъчно средства, или писмо от родители/настойници, поемащи пълна финансова отговорност);
 • информация за това къде ще живеете;
 • свидетелство за съдимост, издадено през последните пет години от съответните органи във вашата страна.

Ако оставате в Испания за повече от шест месеца, за да учите, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване в рамките на 30 дни след влизане в Испания. Кандидатствате за него в местната служба за чужденци (Oficina de Extranjeros) или полицейски участък. Картата е валидна за една година и можете да я подновявате всяка година в продължение на пет години, стига да продължите обучението си.

Кога трябва да кандидатствате?

Ще трябва да кандидатствате за вашата виза между два и три месеца преди да възнамерявате да пътувате до Испания, за да имате време за обработка на вашата молба.

По принцип студентска виза в Испания се издава за цялата продължителност на курса на обучение. Можете да подновите вашата студентска виза, за да удължите допълнително обучението си или да започнете нов курс на обучение в Испания. Не се опитвайте да подадете молбата си за студентска виза повече от четири месеца предварително или по-малко от 7 седмици преди датата на заминаване, в противен случай молбата няма да бъде приета.

Ако вашето обучение в Испания е за повече от шест месеца, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване, което продължава една година. Разрешението за студентско пребиваване трябва да се подновява всяка година.

Време за обработка

Възможности за работа

Разрешението за пребиваване в Испания ви дава право да работите на непълен работен ден или на временна позиция, стига да не използвате парите, които печелите, за да се издържате, докато сте в Испания. Имате право да работите до 20 часа седмично, докато учите, стига това да не пречи на ученето ви. Компанията, която ви наема, ще трябва да получи разрешително за работа за вас от Службата за чужденци. Вашият трудов договор не може да надвишава продължителността на визата за обучение.

Ако ще провеждате стаж като част от вашия курс, за който е предоставено разрешението ви за пребиваване, нямате нужда от разрешение за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои от причините, поради които може да бъде отказана студентска виза за Испания:

 • Минали или настоящи престъпни действия
 • Недостатъчно обяснение за целта и обстоятелствата на планирания престой
 • Недостатъчни средства за съществуване
 • Невалидна туристическа застраховка
 • Липсва доказателство за настаняване
 • Неблагоприятна ситуация с шенгенска виза - неспазване на ограниченията за шенгенска виза (т.е. престой в Шенгенското пространство, неспазване на представения маршрут на пътуване – като се пропуска да остане предимно в основната страна на местоназначение в Шенгенското пространство и т.н.).