Италия

Проучване Право в Италия 2024

Учете в Италия

Да станеш адвокат в Италия Адвокати в Италия се наричат ​​ "avvocati " и принадлежат към националната асоциация на юристите на страната "е наречен " Consiglio Nazionale Forense ". Адвокатите могат да бъдат членове на местната адвокатска колегия от адвокатската професия в Италия е децентрализирана. Въпреки това, на Consiglio Nazionale Forense е отговорен за разпределяне на дисциплинарните мерки на всички практикуващи юристи в Италия и се придържа към етичен кодекс, който се отнася за съветници, работещи във всички италиански територии. Тъй като Италия е страна на Европейския съюз, неговите изисквания юридически образование отразяват тези на други страни от ЕС. Приключване на студент (LLB) и ниво възпитаник (LLM) е задължително, заедно с най-малко една година от интернирането с адвокатска кантора или други правни със стопанска цел. Необходимо е Passage на адвокатски изпит, преди адвокатите да упражняват професията в Италия.Такси за обучение Разходите за посещаване юридическия факултет в Италия варира в широки граници в зависимост от района и дали университетът е публична или частна.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  408
 • Дял на комуналните услуги

  66
 • Абонамент за интернет

  28
 • Местен транспорт

  35

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  9
 • Чаша местна бира

  5

Относно Италия

Италия е южната европейска, парламентарна република граничи с Австрия, Швейцария, Словения и Франция и включва островите Сардиния и Сицилия като част от нейната територия. Ватикана и Сан Марино, са суверенни държави, съществуващи на територията на Италия, докато италианския анклав Кампионе 'Italia се намира в Швейцария. С четвъртия по големина икономика на всеки член на Европейския съюз, Италия също е влиятелен регионално и Близкия мощност и утвърден участник на НАТО, Световната търговска организация и трите годишни "G " срещи на върха. Италианското правителство "и е двукамарен парламент, състоящ се от две къщи - в Сената на Републиката и на Камарата на депутатите. В "Presidente дел Consiglio дей Ministri " (председател на Министерския съвет или на министър-председателя на Италия) е ръководител на правителството и е избран за член на кабинета на Президента на Републиката.Сенатът и Камарата на депутатите са независими юридически лица, които никога не се срещат, освен при определени обстоятелства, както е описано в Италия "конституция ите. Италия " Правна система Административен ите, наказателни и граждански съдилища включват правна система Италия 'S. Наказателни дела включват трибунали, съдии и съдебни заседатели, за разлика от административните и гражданските съдилища, които се нуждаят само от адвокати, които да завършат съдебните спорове. След преценка, като страна в наказателния съд може да се обжалва пред по-висша инстанция до Върховния съд на Италия "и, ако е приложимо. Граждански съд правосъдието се разпределя от "Giudice ди темпове " (съдиите на мира), съдии, съдилища, жалбите и върховните съдилища. Защита на личните и законни интереси е функцията на Италия "и административните съдилища. Делата, разглеждани в Административен съд се занимава основно с обществените интереси, публичните средства и проблемите около имоти, завещания или въпроси град / село.

Изисквания за виза

 1. Виза тип C: виза за краткосрочно пребиваване или виза за пътуване, валидна за едно или повече влизания и за период не по-дълъг от 90 дни.
 2. Виза тип D: Виза за дългосрочно пребиваване, валидна за повече от 90 дни.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; Виза тип D

Цена и валута

USD 70

Таксата за студентска виза за Италия обикновено е около 50-70 USD. Таксата може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студентите от ЕС/ЕИП могат да влязат в Италия с валиден паспорт или лична карта и имат право да завършат диплома в Италия без виза толкова дълго, колкото желаят. Тези студенти обаче трябва да се регистрират в Questura (полицейски участък) в рамките на 8 дни от пристигането си, за да получат разрешение за пребиваване.

Студентите извън ЕС трябва да получат студентска виза преди да влязат в Италия. За обучение за повече от 90 дни ще трябва да кандидатствате за карта за пребиваване (permesso di soggiorno) в местната пощенска служба в рамките на първите 8 дни от пристигането в Италия. Това заедно с вашата виза ще ви позволи да останете в Италия за периода на обучението ви. Има такса, свързана с картата за пребиваване.

Гражданите на някои страни извън ЕС не се нуждаят от виза за престой и обучение в Италия за период до 90 дни.

Можете да намерите общ преглед на тези държави тук: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Къде можете да направите заявлението?

италианско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза в италианското посолство или консулство във вашата страна. Ще трябва също да имате интервю в посолството или консулството.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като получите писмото за приемане или писмото за прием за планирания курс на обучение, можете да проверите дали отговаряте на изискванията за получаване на италианска студентска виза и след това да продължите с процедурата за кандидатстване за виза. Ще трябва да представите следната документация:

 • Формуляр за кандидатстване за входна виза; можете да го намерите на
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Актуална снимка с паспортен размер;
 • Документ за пътуване, валиден най-малко три месеца след визата;
 • Записване или предварително записване в университетски курс;
 • Доказателство, че имате настаняване в Италия;
 • Доказателство, че имате финансова подкрепа (най-малко € 448,07 на месец за учебната година, общо € 5824,91 на година);
 • Адекватно застрахователно покритие за лечение и хоспитализация;
 • Доказателство за наличие на финансови средства, необходими за репатриране;
 • Доказателство за адекватно владеене на италиански или английски език според езика на програмата;
 • Ако ученикът е непълнолетен, той трябва да има съгласие за експатриране, подписано от всеки от родителите или в тяхно отсъствие от законния настойник.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате за италианска студентска виза поне три месеца преди планираното ви пристигане в Италия. Обработката на вашето заявление за виза може да отнеме между 1-3 седмици. Трябва да планирате интервюто си за виза около четири до шест седмици предварително.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс.

Време за обработка

3 Weeks

Възможности за работа

Ако сте от ЕС, имате право да работите в Италия без необходимост от разрешително за работа. Работното време не трябва да надвишава 20 часа седмично през семестъра. Можете да работите на пълен работен ден само през ваканциите между семестрите.

Чуждестранните студенти извън ЕС ще трябва да кандидатстват за разрешително за работа в местна имиграционна служба в Италия. Първо, трябва да имате подписан трудов договор и да покажете копие в имиграционната служба.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.