Keystone logo
Кипър

Проучване Право в Кипър 2024

Учете в Кипър

Юридическо образование в Кипър най-популярната програма законодателство в Кипър се предлага от Университета в Никозия, където учениците могат да спечелят LLB (Бакалавър по право) за четири години. Според Университета на Никозия сайт 'S, програмата LLB бе официално призната от Правния съвет на Кипър през 2009 г. и дава възможност на завършилите да продължат образованието си, така че те да отговарят на изискванията, за да седне на бара изпита. Кипърската асоциация на юристите регулира лицензи и установява дисциплинарни мерки, ако е необходимо. Адвокати в Кипър не трябва да се специализират в някоя област на правото, тъй като те се считат за "регистриран " практикуващи юристи, които могат да вземат по всяко съдебно дело желаят. Европейският университет в Кипър все програми адвокатски майстор 'S специалности, които изискват студентите пълна бакалавър на законовите курсове преди да се запишете в класове право завършил ниво.Учебни Разходи за придобиване на квалификация юрист или LLM в Кипър приблизителната стойност на една година от училище по право в Кипър е 9000-12000 евро (12 000 $ за 16 000 $ USD). Европейският университет в Кипър предлага финансова помощ за студенти, които се нуждаят, както и различни стипендии и стипендии за чуждестранни студенти. Всички ученици трябва да плащат такси за обучение, независимо от държавата на пребиваване. Възможности за Адвокати в Кипър Въпреки че равнището на безработица в Кипър в момента е 17 на сто, лицензирани адвокати изпитват по-малко трудности при намиране позиции с адвокатски кантори, банки, полицейско правоприлагащите органи и други промишлености, изискващи знания на международно и търговското право.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  567
 • Дял на комуналните услуги

  60
 • Абонамент за интернет

  34
 • Местен транспорт

  40

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  3

Относно Кипър

Заобиколен от Гърция, Египет, Турция и Израел, Република Кипър е островна държава разположена на около 2000 мили североизточно от Африка в източната част на Средиземно море. Въпреки Северен Кипър е под турска контрол и нарича себе си Турска република Северен Кипър, Турция е единствената страна, която признава този субект. Международният населението смята Северен Кипър зона, която е просто окупирана от сили, които работят за турското правителство и всъщност е част от Република Кипър. През 2004 г. Кипър се присъедини към Европейския съюз, и по-късно се присъедини към еврозоната през 2008 г. Той е един от най-популярната дестинация места в Средиземноморието поради своите меки зими и субтропичен климат и се радва на икономика с високи доходи, които постоянно резултати в топ 20 по индекс на човешко развитие.Полезна информация за Кипър • The CIA World Factbook посочва, че 77 процента от жителите на Кипър са кипърски гърци, като 18 процента от тях са определени по кипърските турци. Над 10 000 руснаци в момента живеят в Кипър, както добре. • кипърските гърци принадлежат към гръцката православна църква на Кипър, докато кипърските турци се придържат към религията сунитския ислям. • турски и гръцки са Кипър "два официални езика. Кипърският маронитска арабски и арменски, се считат малцинствени езици. Въпреки това, на английски език се говори от много турци и повечето публични съобщения, пътни знаци и реклами са на английски език. • Приблизително 7% от брутния вътрешен продукт се използва за финансиране на образователни начинания, като Кипър един от най-разпоредители на ЕС "и за началното и висшето образование (заедно с Швеция и Дания). • член на ЕС, Кипър използва еврото като валута. Въпреки това, турската лира се използва в северната част на Кипър, заедно с еврото.• В столицата и най-големият град в Кипър е Никозия. Счита се също, 5-ти най-богатият град в света. по отношение на доходите на глава от населението. Правната система на Кипър под британско управление до 1960 г., Кипър работят правна система, подобна на английската система на закона. Кипър в момента има Конституция на Република Кипър, Принципи на Общата Закон и справедливост и закони, приети от членовете на тяхната Камара на представителите. След Кипър се присъедини към ЕС през 2004 г., нейната конституция бе изменен, за да позволи на Европейския законодателен орган да имат предимство пред националното си законодателство. Трите клона на Кипър закон са обичайното право, принципи за справедливост и устав Закона, който включва по-голямата част на Кипър правна система. Окръжните съдилища са разделени на граждански, семейни, трудово право, наказателен и военните съдилища. Всички адвокати квалифицирани да работят в Кипър имат право да присъства във всеки окръжен съд.Въпреки това, адвокат Кипър трябва да има пет или повече години опит, практикуващ като окръжен съд адвокат, преди те да могат да бъдат чути от Върховния съд.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

EUR 40

Таксите за студентска виза варират и могат да бъдат около 40 EUR. Таксите може да подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Кандидатите, които са граждани на ЕС, могат да влязат в Кипър като посетители. При пристигането си в учебното заведение те трябва да подадат редица документи в приемната служба на учебното заведение – вижте „Как да кандидатствате?“.

Чуждестранните студенти от страни извън ЕС се нуждаят от студентска виза, преди да влязат в Кипър. Студентски визи се издават само на редовни международни студенти. Редовен студент е този, който взема минимум 12 кредита за семестър.

Къде можете да направите заявлението?

Посолство/Върховна комисия/Консулство на Република Кипър

Трябва да кандидатствате лично в посолството/върховната комисия/консулството на Република Кипър във вашата страна на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Студенти извън ЕС:

Ще трябва да предоставите следните документи, когато кандидатствате за студентска виза:

 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване.
 • Такса за кандидатстване от 15-30 кипърски лири (не се връща).
 • Четири (4) снимки с паспортен размер.
 • Заверени (заверени) копия на академичната квалификация на студента.
 • Доказателство за владеене на английски език (ако е възможно)
 • Фотокопие на техния паспорт. Паспортът трябва да е валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането на студента.

Приемната служба ще съобщи подробности за датите на интервюто и необходимите документи на кандидатите навреме за интервюто.

По време на интервюто за виза в посолството/Върховния комисар/Консулството на Република Кипър кандидатът трябва да представи:

 • Оригинални академични квалификации и техните заверени копия на английски език или в превод на английски език. \
 • Техен паспорт, валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането им в Кипър
 • Скорошен сертификат за добро поведение, издаден от полицията на страната на произход или пребиваване.
 • Скорошна финансова гаранция, издадена от студентския спонсор

Студентите трябва да се явят в учебното заведение на първия работен ден след пристигането си, за да се регистрират и да пристъпят към останалите формалности, необходими за издаване на разрешение за временно пребиваване.
Международните студенти трябва да се регистрират в клона за чужденци на областната полиция в рамките на седем дни от деня на пристигането си в Кипър.

Студенти от ЕС: При пристигането си в учебното заведение те трябва да представят в приемната служба на учебното заведение следното:

 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване.
 • Такса за кандидатстване от 15-30 кипърски лири (не се връща).
 • Четири (4) снимки с паспортен размер.
 • Заверени (заверени) копия на академичната квалификация на студента.
 • Доказателство за владеене на английски език (ако е възможно)
 • Фотокопие на техния паспорт. Паспортът трябва да е валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането на студента.
 • Скорошен сертификат за добро поведение, издаден от полицията на страната на произход или пребиваване.

В допълнение към горното, кандидатите трябва да заплатят таксата за регистрация, семестриалните такси за обучение и да се регистрират за предмети. След това те трябва да кандидатстват в миграционния отдел за разрешение за временно пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза поне 2-3 месеца преди планираното ви пристигане в Кипър.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашата учебна програма.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Обикновено чуждестранните студенти от страни извън ЕС нямат право да работят по време на обучението си в Кипър. Правителството на Република Кипър може да създаде изключения за курсове, при които могат да се издават разрешителни за работа, за да се позволи практическо обучение през летните ваканции.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.

Моля, обърнете внимание: Студентската виза се издава за конкретна образователна институция. В случай, че чуждестранният студент реши да смени образователна институция, той трябва да получи ново разрешение за пребиваване.