Keystone logo
Китай

Проучване Право в Китай 2024

Учете в Китай

Юридическо образование в Китай университети предлагат три програми година китайският закон. След дипломирането си, ученикът се нуждае от две или повече години опит в областта на правото, преди те да отговарят на условията за проверка, която се предлага само два пъти в годината. При успешно завършване на тези изисквания, ученикът може да кандидатства за адвокат 'е лиценз и упражняват адвокатската професия в Китай. Въпреки това, всеки, който работи като прокурист или съдия за поне три години може да отнеме разглеждането бар и да се превърне в квалифициран адвокат. С други думи, да стане адвокат в Китай не е задължително да се изисква степен на висшето образование. Такси за обучение Много чуждестранни студенти избират да получи диплома в Китай заради ниските разходи за обучение. Такси за обучение за бакалавърска програма по три или четири години са между 11 000 и 40 000 юана ($ 2000 до $ 6 000 USD). Завършил ВУЗ програми не са много по-високи и имат среден разход от 25 000 до 30 000 юана.За пореден път, тя може да варира от едно училище в друга страна.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  325
 • Дял на комуналните услуги

  17
 • Абонамент за интернет

  11
 • Местен транспорт

  26

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  0.9

Относно Китай

Хората "е Република Китай е домакин на повече хора, отколкото всяка друга държава в света, с население от около 1,4 млрд. Освен че е втората по големина икономика в света 'S, Китай е най-големият износител / вносител на стоки и е член на Организацията на обединените нации от 1971 г. насам Въпреки че Китай се фокусира върху по-капиталистически, пазарноориентирани реформи от 1980 г. насам , студенти избират да учат право в Китай не трябва да срещат проблеми, които много китайски граждани се занимават редовно с в резултат на правителствен контрол. Китай "и правната система на съдебната система на хората " е Република Китай е сложен и се състои основно от Върховният Хората 'S "Procuratorate ", хората "и Procuratorates, хората " и съдилища и Върховния Хората ' S Court. Според член 129 от китайската конституция, а Procuratorate е "държавен орган за правна надзор " и изглежда подобно на позицията представлява от U.S. прокурор. Въпреки това, един китайски Procuratorate има власт, която се простира отвъд просто разследване и започване на съдебен процес и дава възможност за наблюдение и изпълнение на съдилища и съдебни решения, както и работата на китайските затвори. Заради Китай 'S огромни селските райони, тяхната съдебна система е йерархична в които Basic хората "Съдилища и притежават над 3000 съдилища във всеки окръг, които се разделят на повече от 15,000 малки образувания, наречени " хора "и трибунали " , Тези съдилища могат да бъдат намерени в селата и градовете осеяли китайската провинция. В допълнение, броят на специализираните съдилища е в стотиците, с всеки един от тези съдилища, които разглеждат въпроси, горски, морски проблеми, жп транспорт и НАО (Армията за освобождение на хората 'S). Правната система на Китай "и се отличава най-вече в това, че те не се придържат към концепцията на съдебната практика.Вместо това, повечето съдебни дела не са обвързани с други съдилища "решения и може да създава свои собствени уникални решения. Някои хора "и съдии могат да се опитат да следват установени преди това правни тълкувания, но това е изцяло зависими от съдия 'вярвания и отношение от съдебната практика. Китайските наказателни закони диктуват, че реформирането скоро са затворени рецидивисти е за предпочитане и включва присъдите осъдени престъпници в уменията, образованието и обучението на труда, както са описани от изменения Закон кодекс от 1997 наказателен.

Изисквания за виза

 • X1 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за повече от 6 месеца.
 • X2 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за период по-малък от 6 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (виза X1; виза X2)

Цена и валута

Таксата за кандидатстване за студентска виза варира в зависимост от вашата националност, броя на необходимите записи, държавата, в която кандидатствате, и дали искате експресна услуга. Таксите могат да бъдат около $30 до $150.

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки чуждестранен студент, който възнамерява да учи в Китай, ще трябва да получи китайска студентска виза (X виза). Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Китай.

Къде можете да направите заявлението?

Китайско посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия

Можете да подадете формуляра за кандидатстване за виза в китайското посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия във вашата страна. В случай, че не можете да дойдете лично за подаването, можете да го изпратите чрез туристическа агенция или визова агенция за подаване от ваше име. Не забравяйте, че молбите, изпратени по пощата, не се приемат от повечето китайски посолства или консулства.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Можете да изтеглите формуляра за виза тук: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Попълнете внимателно и точно формуляра за кандидатстване за виза на вашия компютър. Вземете разпечатка на попълнения формуляр за кандидатстване и го подпишете. Не забравяйте, че разпечатката на формуляра за кандидатстване е от съществено значение, тъй като формуляри, написани на ръка, не са приемливи. Обърнете внимание, че промяна или корекция не са разрешени в отпечатания формуляр.

Следната документация трябва да бъде представена в китайското посолство или консулство:

 1. Оригинален паспорт с оставаща валидност от поне шест месеца и празни страници за виза, както и фотокопие на страницата с данни на паспорта и страницата със снимка, ако е отделна.
 2. Един попълнен формуляр за кандидатстване за виза с наскоро направена цветна паспортна снимка (с голо лице, анфас) на светъл фон.
 3. Доказателство за законен престой или статут на пребиваване (приложимо за тези, които не кандидатстват за виза в страната, на която са граждани)
 4. Оригинал и фотокопие на писмото за прием, издадено от училище или други организации в Китай.
 5. Оригинал и фотокопие на „Заявление за виза за обучение в Китай“ (формуляр JW201 или формуляр JW202).

След пристигане: Притежателите на виза X1 трябва да се регистрират в местното Бюро за обществена сигурност (PSB) в рамките на 30 дни след пристигането си в Китай и да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване в Китай от местното PSB. Притежателите на X2 трябва да останат в Китай в рамките на срока, посочен във визата, и не е необходимо те да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Кандидатствайте за студентска виза поне няколко седмици преди планираната дата на пътуване, за да имате достатъчно време процедурата по кандидатстване да бъде завършена навреме, за да се присъедините към вашия курс. Нормалното време за обработка е 4 работни дни. Ако искате да вземете визата си по-рано, срещу допълнително заплащане се предлагат експресна услуга и бърза услуга.

Виза X1 обикновено се издава за многократно влизане с валидност до 5 години. Виза X2 обикновено се издава за едно влизане с валидност до 6 месеца.

Време за обработка

4 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти имат право да работят на непълен работен ден в Китай. Университетът трябва да издаде Писмо за съгласие; наемащото звено/компания трябва да издаде Удостоверение; след това полицейският участък ще отбележи върху визата ви „Работа на непълно работно време; Задочно обучение“.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои важни неща, които не трябва да правите, когато кандидатствате за студентска виза за Китай:

 • Не се опитвайте да подадете формуляра за кандидатстване за студентска виза, като го изпратите по пощата, тъй като няма да бъде приет.
 • Не представяйте фалшиви документи за вашата студентска виза.
 • Не крийте и не представяйте погрешно факти в молбата си за виза.