Колумбия

Проучване Право в Колумбия 2024

Учете в Колумбия

Изкарва степен по право в Колумбийския Колумбия, както и други страни от Латинска Америка се опитва да реформира своя процес на висшето образование, като я прави по-лесно за студенти с ниски доходи да получат висше образование. Да станеш адвокат в Columbia включва завършване на бакалавърска степен по право (4 години). След това можете да завършите магистър по право (LLM). В зависимост от вашата специалност, трябва или не да се вземе Bar изпит за юридическа практика. Стажовете, състоящи се от поне една година с адвокатска кантора или индивидуален съветник, който понякога е необходимо, преди да са студенти по право може да се на изпита, бар. Много адвокати придобиване на висше образование в Columbia избират да практикуват право в Бразилия, където икономически процъфтяващи градове Сао Пауло и Рио де Жанейро предлагат възможности, които Columbia не предоставят.Адвокатите, които са специализирани в областта на корпоративните, бизнес и облигационно право ще имат проблеми с намирането на работа в Бразилия по време на наказателни и семейни адвокати са склонни да бъдат по-търсени в Колумбия.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  173
 • Дял на комуналните услуги

  24
 • Абонамент за интернет

  23
 • Местен транспорт

  30

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  6
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  1

Относно Колумбия

Колумбия е конституционна република, разположен в северозападната част на Южна Америка и граничи с Тихия океан, Карибско море, Перу, Бразилия и Венецуела. A "средна " власт счита като на третия най-голямата икономика сред други южноамерикански страни; Правителството Columbia "и се ръководи от конституцията изменен през 1991 г. и работи в съответствие с принципите на " разделение на властите ". Ръководителят на правителството и държавата е президент на Колумбия, който е подкрепен от Съвета на министрите и заместник-председател. Подобно на структурата на правителството на САЩ, Колумбия има двукамарен конгрес, Сената и Камарата на представителите. Върховният съд на Колумбия властва над съдебната власт и се състои от 23 съдии председателстват камерите за граждански, трудови и наказателни. Основана през 2005 г., а гражданското система от правни процедури е била приложена от отстояване на състезателност (жури или съдия) процедури във всички съдилища.Правна система Columbia 'S, работещи по изменя Наказателния кодекс от 1938 първоначално включване на принципите на испанското законодателство, правната система на Колумбия има поразително сходство с американските и западните закони, които дефинират престъпления като простъпки или престъпления. Въпреки това, максималната присъда Columbia "и е на 24 години (подобно на скандинавските закони), независимо от престъплението. Смъртното наказание в Columbia е отменено преди повече от 100 години. Разделени в няколко съдебни района, съдържащи по-висшите съдилища, които се ръководят от най-малко трима съдии, общини Columbia 'S се контролират от специализирани и непълнолетни и прекъсвачи съдилища, които използват "Public Министерство " адвокати, които да представляват частни лица в съдебните производства.

Изисквания за виза

 • Миграционна виза от категория 9 (виза M-9) - заместваща старата виза TP-3 от 15 декември 2017 г.
 • Ако вашият курс продължава по-малко от 6 месеца, може да можете да използвате туристическа виза.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Миграционна виза от категория 9 (виза M-9); Туристическа виза

Цена и валута

Таксата за виза ще зависи от вашата националност. За кандидати от САЩ цената на студентската виза M-9 е 67 USD.

Кой може да кандидатства за виза?

За да отговаряте на условията за колумбийска студентска виза, трябва да сте се записали в квалифицирана образователна институция в Колумбия с интензивност на занятията от поне 10 часа на седмица.

Всички университети изискват да имате студентска виза, ако се записвате на курс за 3 месеца или повече.

Гражданите на няколко държави, включително Австралия, Канада, Франция, Германия, Обединеното кралство и Съединените щати, не се нуждаят от виза, за да влязат в Колумбия като туристи до 90 дни. Колумбийската „туристическа“ виза не е официална виза. Това е просто печат в паспорта ви. Освен това „туристическата“ виза може да бъде удължена с 90 дни във всеки офис на Migración Colombia в страната. Ако учите в неакредитирано училище за период, по-кратък от 180 дни, можете да го направите с нормално туристическо разрешително (PIP-5) и не е необходимо да кандидатствате за виза.

Къде можете да направите заявлението?

Колумбийско консулство или онлайн

Можете да кандидатствате за колумбийска студентска виза в колумбийско консулство или онлайн.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Ако кандидатствате онлайн, ще ви трябва следното:

 • Фотокопие на първата страница от вашия валиден паспорт с вашите лични данни.
 • Фотокопие на страницата на вашия паспорт с последния печат за влизане или напускане на Колумбия.
 • Ако сте имали предишна колумбийска виза, фотокопие на тази виза.
 • Фотокопие на формуляр за регистрация в университет, подписано от служител на училището.
 • Удостоверение или документ от училището, в който се посочва, че графикът на класа е минимум десет (10) часа на седмица.
 • Фотокопие на „сертификат за съществуване и законно представителство“ от университета.
 • Упълномощаване на родителите и определяне на лицето, което отговаря за ученика по време на неговия/нейния престой в Колумбия, заверено от колумбийски нотариус или консул в случай на непълнолетни.
 • Писмо (на испански) от лицето с икономическа отговорност за студента, гарантиращо разходите на студента и документи, показващи икономическа платежоспособност. Ако сте студент, в писмото трябва да се казва, че ще носите финансова отговорност за себе си, докато сте в Колумбия. За да покажете „икономическа платежоспособност“, можете да използвате банков „сертификат“, показващ, че средното салдо през последните шест месеца е по-голямо от 10 пъти законната минимална заплата в Колумбия или 7 812 420 песо (2 605 долара при обменен курс от 3 000 песо за щатски долари) през 2018 г. И това удостоверение следва да бъде нотариално заверено и преведено. Или можете да предоставите банкови извлечения за шест месеца без нужда от превод. Също така могат да се използват извлечения по кредитни карти, които показват достатъчен наличен баланс.
 • Снимка на лице в паспортен стил с бял фон, с размери 3 см ширина X 4 см височина, максимален размер 300 kb jpg файл за онлайн кандидатстване.

Ако вашето консулство не ви позволява да кандидатствате онлайн, занесете документите, споменати по-горе, в консулството по време на назначаването ви и завършете процеса, посочен от тях.​ Ако кандидатствате лично, агентът ще ви зададе въпроси, попълнете онлайн приложението за вас, сканира всички ваши документи и ви ги връща, както и да ви направи снимка с цифров фотоапарат.

След като получите електронната си виза, трябва да отидете в колумбийско консулство, за да я подпечатате в паспорта си.

След като успешно получите своята колумбийска студентска виза, ще имате максимум 15 дни, за да регистрирате визата си в Migración Colombia, за да получите Cedula de Extranjeria (Колумбийска лична карта за чужденци). Това трябва да стане лично.

Кога трябва да кандидатствате?

Продължителността на времето, дадено за колумбийска студентска виза, зависи от продължителността на планираното ви записване и може да бъде до три години.

Време за обработка

Възможности за работа

Със студентска виза M-9 нямате право да работите в Колумбия.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.