Keystone logo
Мексико

Проучване Право в Мексико 2024

Учете в Мексико

Да станеш адвокат в Мексико Мексико "система за висше образование е тясно модели системата следват в САЩ, с ученици, необходими, за да спечелиш бакалавърска " диплома по право и (LLB) преди напредва към степен завършил право (LLM). Мексикански бакалавър "степен и се нарича " Licenciatura ", а майстор " степен и се нарича "Maestria ". Лицензирани адвокати в Мексико са завършили програма за четири или пет години професионален право в акредитирано закон училище или университет (наречена "Facultad де Derecho "). Студентите по право са инструктирани в ключови области на мексиканския Гражданския процесуален кодекс, както и конституционното и наказателното право. Студентите, които желаят да специализират в определена област на мексиканското законодателство няма да има проблем с подреждането желания тяхното законодателство програма, както сам Mexico City разполага с над 35 юридическите факултети, с градовете на Монтерей и Гуадалахара, предлагащи допълнителни университети право, от които да избирате.Учебни такси Такси може да се различават от една институция в друга страна. Стипендии и финансова помощ може да са налични, в зависимост от университета 'политики и. Възможности за заетост на Адвокати в Мексико Адвокати са постоянно в търсене поради Мексико "и увеличаване на икономика, контрабандата на населението и променящата се социална структура.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  316
 • Дял на комуналните услуги

  19
 • Абонамент за интернет

  27
 • Местен транспорт

  19

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Относно Мексико

Федерален конституционна република, разположен в южната граница на САЩ, Мексико е една от най-големите независими държави в света и дом на близо 115 000 000 души. Световната банка смята, Мексико, за да имат висок среден доход се дължи на огромните си петролни и сребърни резерви и впечатляващ брутната продукция вътрешен продукт, задвижвано с наскоро индустриализираните икономика, която е силно свързано с NAFTA. Мексико също има процъфтяваща туристическа индустрия и е класирана на първо място сред Северна и Южна Америка по списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Goldman Sachs прогнозира Мексико ще се превърне в един от най-големите икономики в света "и в рамките на 30 години при непрекъснатото нарастване на туристическите си и масло / металургия. Правителството Мексико "и прилича на федералното правителство структурата на САЩ и се състои от съдебни, изпълнителната и законодателната власт, които контролират 31 отделни държави и на федералния окръг.Президентът на Мексико е демократично избран и е ръководител на правителството и държавата. Функциониране на федералното правителство е продиктувано от насоките, приети през 1917 г. със създаването и установяването на Политическия Конституцията на Съединените щати Мексико. Правна система Мексико "и Правна система Мексико " и работи под код по гражданско право, получени от устава римското право и кодове (Corpus Juris Цивилис), първоначално разработен от император Юстиниан и по-късно изменена с (френски) Кодекса на Наполеоновите на 1804. Мексико "и Гражданския процесуален кодекс е силно повлияна от страна 'социални норми и и включва имущество, лични, семейни и подзаконовите облигационно право.Разделена на четири части, Гражданския процесуален кодекс съдържа "Книги ", наречена: "Книгата на задължения " (договорно право); "Книгата на лицата " (брак, развод, бащинство); "Книгата на активи " (лични и недвижимо имущество) и "Книгата на Estates потомък " и "(завещания, завещания и завещание въпроси).

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза за временно пребиваване (Residente Temporal Estudiante)

Цена и валута

USD 30

Цената за издаване на студентска виза варира в зависимост от националността. Може да бъде между 17 и 30 щатски долара.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин или постоянно пребиваващ в Шенгенското пространство, Обединеното кралство, САЩ, Канада или Япония, или ако имате валидна виза за някоя от тези страни, не се нуждаете от виза за Мексико, ако целта на вашето посещение е обучение и ако продължителността на престоя ви не надвишава 180 дни.

Студенти, които са от други страни или които ще посетят за период, по-дълъг от 180 дни, трябва да кандидатстват за студентска виза за Мексико.

Къде можете да направите заявлението?

Консулска служба

Трябва да кандидатствате лично за студентска виза за временно пребиваване в най-близката до мястото на пребиваване консулска служба.

Уебсайт:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Как да направите заявлението?

От кандидатите се изисква да кандидатстват за виза лично чрез предварително уговорена среща за интервю.

 1. Валиден задграничен паспорт с поне 6 месеца след завръщането.
 2. Оригинално писмо за приемане от училище/институция в Мексико.
 3. Оригинално писмо или сертификат, посочващ покриващите разходи на студента, включително пълната стипендия и в случай че ще отседне в приемно семейство, не забравяйте да приложите личната карта на водещия член на семейството. В случай, че стипендията или разходите не са включени, е задължително да се представят извлечения от сметката за последните 3 месеца.
 4. За непълнолетни - Удостоверение за раждане на ученика, надлежно апостилирано.
 5. От чуждестранните студенти се изисква да покажат доказателство за медицинска застраховка/застраховка срещу злополука с международно покритие.
 6. Необходима е и медицинска декларация, показваща добро здравословно състояние и посочваща, че кандидатът няма нито едно от заболяванията.
 7. Такса за обработка на виза.
 8. Попълнен формуляр за кандидатстване.
 9. Една цветна снимка, паспортен размер с непокрито лице.

След като кандидатите са влезли на мексиканска територия, те трябва в рамките на първите 30 календарни дни да подадат заявление до Националния институт по миграция за карта за пребиваване, която акредитира законния им престой в страната и им позволява да останат в Мексико.

Кога трябва да кандидатствате?

Мексиканска студентска виза може да бъде издадена средно за 2 дни и може да отнеме до 3 седмици, в зависимост от националността на кандидата. Трябва да кандидатствате доста по-рано.

Валидността на студентската виза е една година.

Време за обработка

2 Days

Възможности за работа

Студентите не могат да работят или да участват в каквато и да е платена дейност, докато са със студентска виза в Мексико.

Когато студентът е поканен от мексиканска компания/институция да извършва доходоносни дейности, мексиканската компания/институция трябва да поиска разрешение за работа в Националния институт по миграция в Мексико (www.inm.gob.mx).

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Имиграционните власти могат да решат да откажат искането за влизане в страната, ако кандидатът е обект на наказателно производство или е осъден за тежко престъпление.