Keystone logo
Норвегия

Проучване Право в Норвегия 2024

Учете в Норвегия

Адвокатски Degrees в Норвегия петгодишен, Факултет Правна програма, водеща до майстор аз rettsvitenskap (Магистър по Право) е най-важният адвокатите степен могат да печелят в Норвегия. Подобно на магистър по право, капитанът аз rettsvitenskap наскоро заменя старата Candidate степен по право, първоначално създадена в 1736. The Магистър е само степента, необходима, за да се класира на студентите да работят като адвокати в Норвегия. Въпреки това, възпитаниците на програма LLM не се изпада адвокатски позиции. Те могат също така да приеме високопоставен заетостта в норвежката полицейска служба, служи като съдия адвокат или да приеме различни позиции в сектора на държавен служител. Адвокатската професия в Норвегия е "Юнайтед ", защото всички хора, заети в юридическите професии са получили същия тип образование. По време на петата си година от програмата LLM, учениците трябва да попълнят една теза и да се запишат в напреднали, избираеми дисциплини.В допълнение, всеки, който учи за Факултета по право също да има възможност да спечели магистърска степен по криминология или социологията на правото. Ph.D., докторанти и лисансие степен също са достъпни за студенти, които искат да се занимават с правни изследвания или преподават в Норвежкия университет. Норвежките университети, предлагащи Юридически факултет градуса Университета в Осло предлага Det juridiske fakultet програми, както и Университета за Тромсьо и Университета в Берген. Университетът в Тромсо участва в Европейската система за трансфер на кредити, която дава възможност на учениците да прехвърляте всякакви кредити те печелят най-UT да надомна университети. Такси за обучение международни и норвежки студенти не заплащат такси за обучение. Норвежкото правителство счита, висшето образование, за да бъде от жизненоважно значение за продължаващия успех на Норвегия и публично финансиране на 98% от всички висши учебни. Само частен колежи начисляват такси за обучение в Норвегия.Въпреки това, един заряд на 400-600 NOK за семестър е необходимо, преди да могат да учат за изпити. Тази такса също ги предоставя членството в студентски съюзи, които предоставят ползи, като например здравни услуги, ползване на спортни съоръжения, консултации и помощ за жилищно настаняване.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  546
 • Дял на комуналните услуги

  64
 • Абонамент за интернет

  48
 • Местен транспорт

  68

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  11
 • Билет за кино

  13
 • Чаша местна бира

  9

Относно Норвегия

Потопен в Viking история и дом на най-красивите фиорди в света, Кралство Норвегия продължава да се класира високо в списъците на най-богатите и най-щастливите страни в света. Норвегия е граничи земя-мъдър от Швеция, Финландия, Русия и Дания конституционна монархия. Той също така споделя морските граници с Гренландия, Исландия, Русия, Обединеното кралство и Швеция през Баренцово море, Норвежко море и Северно море. Норвегия е на четвърто място в света по отношение на дохода на глава от населението и наскоро проведе класации по индекс на човешко развитие. Освен това, Норвегия е бил определен от Индекса за демокрацията да бъде най-демократичната страна в световен мащаб. Полезни факти за Норвегия • Създадена през 1000 г., Осло е столицата на Норвегия и икономическа / държавен капитал, както добре.• Норвегия е богата на природен газ, нефт, морски дарове, минерали и сладководни резерви, всички фактори, допринасящи за неговата способност да предлагат субсидирани висшето образование, универсално здравеопазване, отлична система за социална сигурност и постоянно ниско ниво на безработица. • Въпреки че Норвегия не е член на Европейския съюз, тя поддържа тесни връзки с ЕС. Норвегия също е един от основателите на НАТО, СТО, Съвета на Европа и на ЕИП (Европейското икономическо пространство). • Норвегия има два официални езика: букмол Norwegian и съвременен норвежки. Хон Конг се говори от мнозинството от норвежци, докато съвременен се говори от финландските и Sami говорещите малцинства. • норвежката крона (множествено крона) е страна "е парична единица. Шест крона е равен 1 $ USD и едно евро се равнява на осем крони. Каква е системата закон в Норвегия съдебната система в страната? "И е подобна на съдебната система на САЩ.Окръжните съдилища имат малко власт, следвана от Съда Обжалване и тон той Върховния съд. Които ръководят обжалване и окръжни съдилища могат да бъдат един от трите вида на съдиите: професионални съдии, съдебни заседатели или кооперации съдии. Професионални съдии са квалифицирани юристи, които са придобили юридическа опит през годините на защита или преследване на лица в Норвегия съдилища. Поставете и сътрудници съдии са не-юристи, които са назначени на длъжност като съдия в окръжен или апелативен съд.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (разрешение за пребиваване на студент)

Цена и валута

USD 650

Таксата за обработка на норвежка студентска виза е около 650 щатски долара. Таксата може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако идвате от една от скандинавските страни (Швеция, Финландия, Дания, Исландия), няма да се налага да кандидатствате за разрешение за пребиваване. Въпреки това, ако планирате да учите в Норвегия за повече от шест месеца, трябва да се явите в данъчна служба в Норвегия за проверка на личната карта и да докладвате преместването си в Норвегия.

Ако идвате от държави в зоната на ЕС/ЕИП/ЕАСТ, можете да учите в Норвегия до 90 дни, без да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване. Въпреки това ще трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване за престой над 90 дни, вече в Норвегия.

Ако идвате извън зоната на ЕС/ЕИП/ЕАСТ, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване, преди да дойдете в Норвегия.

Къде можете да направите заявлението?

Норвежко посолство или консулство

След като получите писмото си за прием, трябва да се свържете с най-близкото норвежко посолство или консулство за информация относно процедурата за кандидатстване за разрешение за обучение и да кандидатствате от вашата страна на произход.

Докато някои кандидати могат да кандидатстват онлайн от Норвегия или чрез норвежко посолство, повечето студенти ще трябва да подадат формуляр за кандидатстване на хартиен носител до най-близкото норвежко посолство или консулство.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Когато подадете формуляра за кандидатстване за разрешение за студентско пребиваване, трябва да предоставите и паспорта си, заедно с друга необходима документация. Ще трябва да изпратите:

 • Доказателство за прием в одобрена програма за редовно обучение
 • Попълнен формуляр за кандидатстване
 • Разписка за платена такса за кандидатстване
 • Две скорошни снимки с паспортен размер на бял фон
 • Доказателства за достатъчно финансови средства за целия период на обучение, включително средства за подпомагане на всяко придружаващо семейство, които трябва да бъдат в норвежка банкова сметка (може да е трудно да отворите сметка в норвежка банка без норвежки личен номер, така че можете обикновено депозирайте необходимата сума в сметка, открита от вашето учебно заведение). Трябва да докажете, че имате достъп до 116 369 норвежки крони за всяка академична година (10 месеца), което е приблизително 14 350 щатски долара. Ако престоят е финансиран чрез стипендии, студентски заеми или друго публично финансиране от родната страна, валидна документация трябва да придружава заявлението.
 • Доказателство, че имате къде да живеете (като къща, апартамент, легло или стая в общежитие)
 • Доказателство, че ще напуснете Норвегия, когато изтече разрешението ви за пребиваване (обикновено под формата на двупосочен билет)
 • Попълнен и подписан контролен списък с документи на UDI (Норвежка дирекция по имиграция), който трябва да разпечатате и предадете заедно с другите си документи

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка на разрешенията за пребиваване на студенти ще варира и може да отнеме около два месеца, затова е препоръчително да кандидатствате веднага щом имате възможност.

Продължителността на вашата студентска виза зависи от продължителността на вашата учебна програма. Вашето разрешение за студентско пребиваване може да бъде подновено чрез онлайн портала за кандидатстване в Норвегия поне един месец преди датата на изтичане. За да подновите разрешението си за работа, трябва да се свържете отделно с UDI и да представите доказателство, че сте постигнали задоволителен напредък в обучението си в Норвегия.

Време за обработка

2 Months

Възможности за работа

Когато получите разрешение за студентско пребиваване в Норвегия, вие също така получавате разрешение да работите на непълен работен ден до 20 часа всяка седмица, докато учите, и на пълен работен ден по време на университетските ваканции.

Можете също така да кандидатствате за разрешение за работа на пълен работен ден за ограничен период, ако можете да докажете, че работата е подходяща за вашето образование или че е необходима за приемане за продължаване на вашето образование в рамките на същата програма – трябва да имате конкретна оферта на заетостта в това отношение.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.