Keystone logo
Полша

Проучване Право в Полша 2024

Учете в Полша

Каква е завършил право в Полша? В страната на Полша, частни лица, които желаят да работят като юрист или адвокат, ще трябва да се получи Magister "и степен. Има много места за тези хора да работят в, след като получат това право степен, включително работа като съдия, обществения адвокат, юрисконсулт, адвокат, нотариус, съдия-изпълнител, и патентен представител. Има два адвокатските колегии в страната, полски адвокатски съвет, който е основният сдружението адвокат, и на Националната камара на юристите, която е насочена към юридически съветници. Закон за висше образование в Полша като голяма страна, има многобройни право училища в Полша. Учениците ще трябва да приключат своята първоначална степен преди датата на кандидатстване за юридическо образование. Адвокатски градуса вземат допълнителни две до четири години, в зависимост от специализации. Цената на юридическото образование ще варира значително, но цени са сравними с други европейски програми по право.Международните студенти могат да кандидатстват, но трябва да го направят директно на юридическия факултет. Ако предложението бъде прието, училището след това ще помогне на студентите да получат необходимата виза за пътуване. Включването в юридическите факултети могат да бъдат тежки и те често са силно конкурентни позиции. Независимо от това, с добро търсене на добре образовани адвокати в страната, получаване на диплома по право в Полша може да бъде много полезен.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  363
 • Дял на комуналните услуги

  79
 • Абонамент за интернет

  13
 • Местен транспорт

  27

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  3

Относно Полша

За много хора, Полша е един от най-богатите културни райони на Европа. Полша се намира в центъра на Европа и граничи с Балтийско море, Германия, Чехия, Словакия, Украйна, Беларус, Литва и Русия. Голямата част от страната е фиксирана, но две планински вериги са разположени в южната част. Полша е дом на грандиозно природни гледки и красива архитектура, която включва замъци, дворци, дървени църкви и модерни спортни арени. За студентите, които желаят да пътуват до страната за образование, там са много обещаващи причини за това. Страната предлага солидна образователна система, включваща различни правни факултети. Тя може да бъде един от най-обещаващите страни да получат правна степен. Какво е правната система в Полша? Преди да влезе в този вид специалност, студентите трябва да имат по-добро разбиране на правната система тук. Правна система "е Страната продължава да се развива. Той има както публични, така и частни закони по неговия код.Конституцията на Полша е главното управляващите законите на страната. Като страна по гражданско право, парламентът създава законите. В много случаи, законите са локализирани, което го прави малко по-голямо предизвикателство да се научат тези закони, докато сте запознати с местния район.

Изисквания за виза

 • Виза тип C – краткосрочна шенгенска виза.
 • Виза тип D – дългосрочна национална виза, издадена за срок до една година.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; Виза тип D

Цена и валута

USD 160

Таксата за кандидатстване за студентска виза за Полша е около $160. Таксите подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студенти от страни от Европейския съюз не се нуждаят от виза, за да учат в Полша. Въпреки това, когато пристигнете в Полша, трябва да кандидатствате за временна учебна виза в местния офис на войводата.

Студентите извън Европейския съюз обикновено трябва да кандидатстват за студентска виза, преди да влязат в Полша. Съществуват обаче редица държави, които са свободни от това изискване. Можете да проверите дали вашата страна е в списъка тук: http://www.msz.gov.pl

Къде можете да направите заявлението?

Полско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за студентска виза в полското посолство или консулство в настоящата ви страна на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като получите прием в избрания от вас университет, те ще ви изпратят подходящи документи, които ще използвате, за да получите вашата студентска виза. Трябва да кандидатствате за студентска виза в най-близкото полско посолство или консулство. Това са документите, които обикновено може да бъдете помолени да предоставите:

 • Подписано и попълнено заявление за виза за Полша за студенти.
 • Паспорт, който трябва да е валиден най-малко три месеца, след като планирате да напуснете Полша.
 • Фотокопие на лична карта.
 • Официално писмо от университета или колежа в Полша, където планирате да учите.
 • Кратка автобиография или автобиография.
 • Всички ваши предишни сертификати и дипломи.
 • Доказателство, че владеете езика, на който желаете да учите.
 • Доказателство, че сте достатъчно финансово силен, за да поемете вашите разходи за образование и живот в Полша.
 • Здравноосигурителен сертификат, който се приема в Европа.
 • Две снимки с паспортен формат.
 • Платете таксата за кандидатстване за виза
 • Доказателство за настаняване в Полша.

Всички студенти трябва да легализират престоя си в Полша, като кандидатстват за разрешение за временно пребиваване. Това трябва да стане малко след пристигането в Полша. Университетите ще ви помогнат с процедурите за кандидатстване. Разрешението за временно пребиваване ви дава право да останете и работите в Полша.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено може да отнеме около 15 дни, за да обработите вашата кандидатура за студентска виза. Времето за обработка обаче варира в зависимост от държавата и вида на визата, за която кандидатствате. Не забравяйте да кандидатствате възможно най-скоро.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс.

Време за обработка

15 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти имат право да работят, докато учат в Полша, стига да са записани в образователна институция. Разрешени са 20 часа работа по време на обучение, както и 3 месеца работа на пълен работен ден през ваканциите. Работата на пълен работен ден е разрешена за притежателите на карта за пребиваване.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.