Keystone logo
Турция

Проучване Право в Турция 2024

Учете в Турция

Получаване на степен по право в Студентски Турция печелят степен турското законодателство може да се очаква да прекарат четири години в бакалавърски проучвания (Бакалавър по право или LLB) и две години в завършил училище (LLM). След успешно приключване на образование и на една година от обучението в адвокатска кантора или друго лице, включена в правната работа, учениците могат да бъдат допуснати до бара, без полагане на изпит. Турската дума за адвокат или нотариус е "hukukçu " или "avukat ". Наказателно преследване и адвокатите на защитата настоящите дела единствено за граждански, административни и наказателни съдии, които основават решенията на лични убеждения смекчена от турските закони. Съдиите са абсолвентите, които са упражнявали правото в продължение на много години и са били избрани да председателства общи, съдебни и наказателни съдилища. Не са открити отделни държави в Турция, така че не разполага с федерална съдебна система.Вместо това, всички турски градове се ръководят от една и съща система от закони, които се основават предимно на гражданското право. Учебни такси Държавните университети имат по-ниски такси за обучение, отколкото частните университети. Университети, които предлагат бакалавърски курсове по английски такса между $ 500 и $ 1,500 USD за чуждестранни студенти. Non-турски студенти, избрали курсове, преподавани в турския ще плащат по-малко - между $ 300 и $ осемстотин милиона USD. Както при всички магистърски програми в повечето страни, където таксите за обучение са задължителни, турски и не-турски студенти могат да очакват да плащат най-малко $ 500 повече, за да вземат майсторски 'S и докторантури. Ученици от тюркски държави или републики като Босна, Македония, Туркменистан и Азербайджан се считат за турските граждани и такси за заплащане в зависимост от тяхното гражданство. За пореден път, таксите могат да се различават от една институция в друга страна.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  264
 • Дял на комуналните услуги

  18
 • Абонамент за интернет

  9
 • Местен транспорт

  25

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Относно Турция

Член на НАТО, ООН и Съвета на Европа, Турция е конституционна демократична република, която наскоро бе изпитват ползите от една развиваща се икономика и силни инициативи в дипломатическата реформа. Сега смята забележителен регионална сила в Европа, традиционно секуларизма в Турция "е и последователна акцент върху постепенното разработване като мирна страна съседна малко стабилизирани райони на Европа е, че по-популярна дестинация за студенти, търсещи диплома по право направено. Президентът на Турция "и се смята за държавен глава и се избира от парламента на всеки седем години. Въпреки това, той е на Министерския съвет и на министър-председателя, който упражнява изпълнителната власт. Алтернативно, законодателната власт е дадена на Великото национално събрание на Турция, еднокамарен парламент играе важна роля в правителството на Турция 'S."Правна система е напълно интегриран с правната система, последвана от континентална Европа, Турция " Турция система закон и е комбинация от германския търговски кодекс, Swiss граждански кодекс и Кодекса на задължения. В допълнение, Турция "административно право и е сравнима с тази на Франция, докато наказателния си кодекс прилича Италия " кодове на наказателното право е. Въпреки това, една голяма разлика между Турция и други страни по отношение на развитието на проучвания на журито. В Турция, пробни резултати не се решават от съдебните заседатели, но се решават от един, два или три, които ръководят процеса.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

Таксата за обработка на виза варира в зависимост от вашата националност.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички международни студенти трябва да получат студентска виза, за да учат в Турция. Изключения са онези хора, които са законно зависими лица, свързани с някого в Турция с дипломатическа виза.

Къде можете да направите заявлението?

Турско посолство или консулство

Всички чуждестранни студенти трябва да кандидатстват за студентска виза в най-близкото турско посолство или консулство.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

За да получите студентска виза за Турция, първо трябва да се запишете в турски университет, училище или езиков курс, сертифициран от Министерството на образованието.

Трябва да попълните формуляр за кандидатстване за виза и да го подадете в турското посолство с необходимите документи, които обикновено включват следното:

 • Паспорт: Валиден за период по-дълъг от 90 дни
 • 2 паспортни снимки
 • Писмо за приемане от турското висше учебно заведение
 • Доказателство за здравна застраховка
 • Доказателство за билет за връщане
 • Доказателство за достатъчно финансови средства за подпомагане на вашето обучение и живот в Турция
 • Полицейско удостоверение
 • Медицинско свидетелство

Студентите трябва допълнително да кандидатстват за разрешение за пребиваване пред местните власти (ако студентът е в Турция) в рамките на 1 месец от пристигането си в Турция. Следните документи трябва да бъдат представени в отдела за външни връзки към местната полицейска централа:

 • Формуляр за кандидатстване и такси
 • Документ за пътуване: 2 копия заедно със студентската виза
 • 4 снимки паспортен формат
 • Писмо или документ от институцията: Трябва да бъде издаден от приемащия университет, деклариращ началната и крайната дата на обучението в Турция

За да подновите разрешението си за пребиваване, трябва да посетите местните власти 60 дни преди изтичането на разрешението ви за пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено отнема около осем седмици от деня, в който подадете молбата си, докато получите визата си.

Студентската виза обикновено е валидна за една година за еднократно влизане. Въпреки че във вашата виза ще бъде посочено времево ограничение, вашата студентска виза остава валидна, докато сте записан в училището.

Време за обработка

8 Weeks

Възможности за работа

Обикновено международните студенти нямат законно право да работят, докато учат в Турция. Студентите могат да извършват изследователска работа в турски университети като международни изследователи.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.

Програми