Keystone logo
Франция

Проучване Право в Франция 2024

Учете в Франция

Френският закон степен по France, диплома по право е спечелил, като посещават училище по право. Право училище е училище в рамките на по-голям университет, не е отделен субект. Да бъдеш в състояние да упражнява адвокатска професия във Франция изисква бакалавър по право (LLB) и след това най-малко магистърска степен "и в областта (LLM), въпреки че програмата докторска степен (PhD по право) също е на разположение. Изкарва степен по право във Франция Защото френски училища закона, са в рамките на държавните университети, прием на равнище бакалавърска степен не е толкова селективно и в частните училища. Въпреки това допускане не означава успех, и много студенти не успее в строги програми. Училището на закона е разделена на три програми. Първо, учениците посещават тригодишна бакалавърска степен по право програма (наречена "Licence де Droit"). Това е последвано от двегодишен Майстор на Правна програма (LLM), и най-накрая от три години или повече, Ph.D. в закона. Също така, за да влезе в бара, учениците трябва да влизат в бар училището.Приемането в бар училище изисква поне първата година от майстор на обучение закона. Много студенти избират да ходят на училище във Франция заради ниската си цена. Студентските ресторанти и субсидирани общежития добави към достъпността на посещаване на училище във Франция. Френският учебна година започва през септември и ще продължи до май или юни, разбити в зимен и летен семестър. Франция е привлекателна за студентите по право и заради високото си ниво на академичните среди. Тези, които могат да говорят френски достатъчно добре, за да ходят на училище може да получите на достъпна образование от някои от най-добрите училища и преподаватели в света на международната образование. Тези, които не може да успее в строги програми френското законодателство училище, са в състояние да упражняват професията в цяла Европа със създаването на силна обучението на гражданското право, която идва от френската образователна система.В допълнение, много програми френското право да изучават общ закон, така че техните възпитаници са добре подготвени да се прилага по отношение на бара или да получи професионална вход в други държави, където гражданското право не е основният тип законодателство практикува. Тази комбинация прави Франция привлекателна страна за да се вземат предвид при избора на училище, в което да учи право.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  459
 • Дял на комуналните услуги

  57
 • Абонамент за интернет

  30
 • Местен транспорт

  61

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  10
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  6

Относно Франция

Франция е един от ключовите играчи в европейската политическа и икономическа игра. Служи като границата между Иберийския полуостров и континенталната част на Европа, Франция отдавна е културно фокусна точка в Европа. Париж, в частност, е височината на модната индустрия, и много от водещите световни 'S модни влияния идват от парижките модни къщи. Страната също така притежава някои от световните 'S-прочутите писатели, включително имена като Русо и Волтер. Със своите връзки с Германия, Франция служи като един от лидерите в обединяваща се Европа и започване на Европейския съюз. В допълнение към модата и писане, Франция е известна със своята кулинарна традиция. Над 250 различни сортове сирене идват от рамките на своите граници, и любителите на виното знаят, че могат да се обърнат към Франция за деликатни, вкусни вина.Независимо дали сте се обмисля Франция за неговото кулинарно наследство, художествен усет, или просто защото искате да се докоснете до културата на ново място, ще намерите голямо разнообразие от фактори, за да ви привлека към проучване в тази водеща европейска държава. Тъй като Франция се харесва на толкова много чуждестранни студенти, живота в университета е богата на културно многообразие. В културно поучителни преживявания са лесни за намиране във Франция. Музеи, особено тези в Париж, позволяват жители на ЕС, които са ученици на възраст под 26 безплатен вход. Студентските картодържатели също ще намерят намаления транспорт, храна и забавления. Нейните училища се представят добре в международните класации на образованието, което го прави привлекателен за студенти, които искат да пътуват в международен план за тяхното образование. Правната система във Франция като голяма част от Европа, Франция практики основно гражданско право, въпреки че наказателното право е и част от съдебната си система ,Публично право включва също както административни, така и конституционно право. Като цяло, френската правна система се моделира след системата на гражданското право.

Изисквания за виза

Има различни видове студентски визи в зависимост от това колко дълго планирате да учите във Франция:

 1. Visa de court séjour pour etudes („шенгенска“ студентска виза за краткосрочен престой) – Ако вашето обучение ще продължи по-малко от три месеца, тогава трябва да кандидатствате за така наречената шенгенска студентска виза. Издава се безплатно и не може да се подновява. 41 държави може да не се нуждаят от виза за престой по-малък от три месеца.
 2. Etudient concours (виза за явяване на приемни изпити) – С тази виза можете да дойдете във Франция, за да положите приемен изпит в институт за висше образование. Ако преминете, тогава можете да кандидатствате директно във вашата местна префектура (френски местен орган/административна служба) във Франция за едногодишно разрешение за пребиваване с възможност за подновяване.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (временна дългосрочна виза) – Тази виза ви позволява да учите във Франция между три и шест месеца без необходимост от разрешение за пребиваване. Не подлежи на подновяване.
 4. Visa de long séjour etudes (виза за дългосрочен престой) – Ако искате да учите за повече от шест месеца, тогава трябва да кандидатствате за дългосрочна студентска виза във Франция. От 2013 г. този тип виза за обучение вече е валидна за продължителността на курса ви във Франция. Дългосрочните визи действат като разрешения за пребиваване и се наричат VLT-TS.
 5. Учена виза за удължен престой – Ако имате магистърска степен или по-висока степен и искате да дойдете във Франция, за да участвате в научни изследвания или да преподавате на университетско ниво, тогава институцията може да ви доведе с виза за учен удължен престой VLS-TS.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

EUR 50

Таксите за студентска виза варират значително в зависимост от вида на визата и страната, от която идвате. За студенти от Шенгенското пространство разходите варират от 50 до 99 евро. Краткосрочната шенгенска студентска виза е безплатна.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин на ЕС или гражданин на ЕИП, Швейцария, Норвегия, Исландия или Лихтенщайн, не ви е необходима френска студентска виза.

Ако сте гражданин на другаде по света, ще трябва да получите студентска виза за Франция. Трябва да сте си осигурили място в курс във френска образователна институция, преди да кандидатствате за виза.

Къде можете да направите заявлението?

Френско посолство/консулство

Някои държави изискват първо да се регистрирате в CampusFrance, френската национална агенция за висше образование и международни студенти, за да кандидатствате за прием и да получите студентска виза чрез процедурата CEF. В противен случай трябва да получите визата си във френското посолство/консулство във вашата страна.

Уебсайт:https://france-visas.gouv.fr/

Как да направите заявлението?

За да кандидатствате за вашата виза, ще ви трябва следното:

 1. Официално писмо за приемане на акредитирана програма във френска институция. Това трябва да бъде на хартия с официално заглавие, като посочва вашите пълни данни, подробности за френската институция и уточнява началната и крайната дата на академичната програма.
 2. Доказателство, че имате достатъчно средства (понастоящем 615 EUR на месец), например банково извлечение, писмо от гарант или известие за безвъзмездна помощ или финансиране от официален източник.
 3. Доказателство за билет за връщане у дома. Често това е под формата на действителния билет или резервация, показваща датата на заминаване, но може да бъде и ръкописно изявление за намерение, включително планираните дати за заминаване.
 4. Доказателство за медицинска застраховка (минимално покритие 30 000 евро).
 5. Доказателство за настаняване. Може да се покаже под формата на потвърждение за студентско жилище или сертификат за пансион и настаняване или „attestation d'accueil“ (ако живеете с приятели или роднини).
 6. Доказателство за владеене на френски език, ако изучавате курс по френски език.

Има такса за кандидатстване за виза и вие също трябва да имате паспорт, който е валиден за период от три месеца след датата на изтичане на заявената страна. Трябва да попълните заявление, което подписвате, и трябва да изпратите три снимки към заявлението.

Кога трябва да кандидатствате?

Може да отнеме до два месеца, докато молбата за виза бъде одобрена, така че трябва да изпратите цялата необходима информация възможно най-бързо, преди да планирате да заминете. „Шенгенската“ краткосрочна студентска виза е с продължителност 90 дни, временна дългосрочна виза за три до шест месеца и виза за дългосрочно пребиваване за продължителността на вашия курс: три години за бакалаври, две години за магистри и четири години за докторска степен.

Време за обработка

2 Months

Възможности за работа

Като международен студент с учебна виза във Франция можете да работите до 964 часа за една година (около 60 процента от заетостта на пълен работен ден за година) – докато сте на курса и стига да имате валидно разрешение за пребиваване.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Когато попълвате молбата си за френска виза, важно е да попълните цялата молба. Не трябва да оставяте нищо празно, тъй като това може значително да забави процеса на кандидатстване. Също така трябва да се уверите, че разполагате с всички необходими документи и да ги представите с молбата.