Keystone logo
Холандия

Проучване Право в Холандия 2024

Учете в Холандия

Холандският степен по право учи право в Холандия изисква ангажираност от време, но в полза на възможността да спечелите диплома по право в страна, която следва подход на гражданското право и е известен като юридическо центъра на Европа прави по време на следването си заслужава , Получаването на диплома по право в Холандия започва с диплома за университетско законодателство (бакалавър по закон или LLB), която изисква тригодишно обучение, последвано от магистърска степен по право (LLM), която изисква една учебна година. Изучаването на степен по право в изследването на Холандия Правна се извършва в юридическите факултети, повечето от които са свързани с по-големите университети в Холандия. Международните студенти могат да кандидатстват за програма за международно право, която се фокусира своето образование, както на правната област, а също и върху уникалните образователните нужди на чуждестранните студенти, които не могат да бъдат напълно информирани за перспективата на Холандски гражданското право.Холандският учебна година започва на първи септември и ще продължи до 31 август на следващата година, в 42-седмично проучване. Моделът се основава на Европейската система за трансфер на кредити и е лесно сравними с други европейски правни програми. За да бъде приет в международна програма за училище по право в Холандия, трябва да сте в състояние да говорят и пишат на английски добре. Нанесете на училището по ваш избор, както и да използвате Вашето писмо приемане да кандидатстваме за студентска виза. Това Ви дава подготвителна година да използвате, за да се подготвят за своето обучение, така че можете да си намерят работа, ако е необходимо, намерете място, където да живеят и да завърши всяко необходимо обучение за вход в програмата. Учи право в Холандия осигурява отлична основа за практикуване на целия свят. Преподаватели по право в Холандия са международно признати за тяхното разбиране на гражданското право, а това означава по-големи перспективи за работа за чуждестранни студенти.Студентите, които желаят да останат в Холандия ще намерят достатъчно възможности за работа. Много от големите корпорации идват в Холандия, за да имат свои спорове уредени. A степен от Холандия прави адвокатска практика в други страни на гражданското право по-лесно, защото на отличната репутация на тези програми по право.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  611
 • Дял на комуналните услуги

  70
 • Абонамент за интернет

  40
 • Местен транспорт

  79

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  10
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  5

Относно Холандия

С Белгия да си на юг, Германия на изток и Северно море на север, Холандия е северозападната страна на Европа, съставен от дванадесет провинции и три Карибските острови. Известен със своите вятърни мелници, лалета и щастливи лица, страната е известна със своите диги - около една пета от земята в Холандия е под морското равнище и обширната система дига пази наводнения в залива. Водещи отрасли включват корабоплаването, риболова, търговията и банковото дело. Известни холандски художници включват Винсент ван Гог и Ешер. Холандия е известна още като Световната 'S Правна Capital, като в Хага е домакин на Международния наказателен съд и няколко други международни съдилища и трибунали, включително Европол и Евроюст. Правната система в Холандия Холандия следват базиран формат на гражданското право на френския Граждански кодекс с някои влияния от традиционния холандски право и латински произход.През 1992 г. страната постави книги гражданското право в място, което да очертае своя правен кодекс, както и че е помогнал на страната да се превърне в лидер в правния мир. Холандският парламент е основният законодателния орган в системата.

Изисквания за виза

MVV (Provisional Residence Permit) – входна виза.

VVR (Разрешение за пребиваване) - ако планирате да останете в Холандия повече от три месеца, в допълнение към вашата входна виза, ще трябва да кандидатствате и за Разрешение за пребиваване (VVR) – лична карта, която служи като виза за обучение.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

MVV (временно разрешение за пребиваване); VVR (разрешение за пребиваване)

Цена и валута

EUR 311

В момента струва невъзвръщаема такса от 311 EUR за обработка на молба за MVV и разрешение за пребиваване с цел обучение в Холандия. Таксите се преразглеждат два пъти годишно и подлежат на промяна в средата на годината.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин на държава-членка на ЕС или ЕИП или на Швейцария, не се нуждаете от студентска виза или разрешение за пребиваване, за да останете в Холандия.

Гражданите извън ЕС, ЕИП или Швейцария се нуждаят от разрешение за пребиваване, за да останат в Холандия за повече от 90 дни – за по-кратък период ви е необходима само туристическа виза. Необходими са ви два документа. В повечето случаи ще ви е необходимо разрешение за временно пребиваване (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV), за да пътувате до Холандия. Освен това ще ви трябва разрешение за пребиваване (VVR), за да останете в страната.

Граждани на няколко държави или хора при определени обстоятелства са освободени от необходимостта да кандидатстват за VVR. Можете да прочетете повече за това тук: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Къде можете да направите заявлението?

образователна институция

Образователната институция трябва да кандидатства от ваше име, така че трябва да се свържете с тях за подробности относно процедурата. Ако не, помолете за помощ, като се свържете с международния офис (или ако сте изследовател, с отдела по човешки ресурси) на вашата приемаща институция.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Процедурата за кандидатстване за виза се инициира от университета веднага след като студентът бъде официално приет в учебната програма.

Необходимите документи за кандидатстване за виза са изброени в писмото, изпратено от университета до кандидат-студентите. Обикновено са необходими следните документи:

 • копие от първата страница (страница за самоличност) на валиден паспорт;
 • доказателство, че можете да се издържате финансово;
 • допълнителни снимки с паспортен размер (размер: 35 mm x 45 mm, вижте изискванията на IND в.pdf);
 • доказателство за такси за обучение и плащания за кандидатстване за виза;
 • доказателство за уредено настаняване за поне 1 учебна година (10 месеца);
 • за китайски студенти може да е необходим сертификат NESO.

Валидно доказателство за финансовата самостоятелност на кандидата може да бъде демонстрирано, както следва:

 • Писмо от приемащата холандска институция, в което се споменава вашата такса за стаж или стипендия за стажант.
 • Писмо за прием от холандския университет, предоставящо подробности за вашата студентска стипендия, отказ от обучение или стипендия.
 • Извлечение от вашата банкова сметка в международна банка, посочващо достатъчно средства за плащане на предложените от вас разходи в Холандия.

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка на вашето заявление за студентска виза за Холандия обикновено е един месец, въпреки че понякога може да отнеме до 3 месеца.

Разрешението за пребиваване се издава за продължителността на учебната програма на студент плюс 3 месеца, до максимум 5 години. Ако студентът желае да завърши подготвителен курс, неговата продължителност ще бъде добавена към продължителността на визата. Ако продължителността на обучението ще отнеме повече от 5 години, разрешението за пребиваване може да бъде удължено с още една година.

Има още едно условие, свързано с валидността на VVR. Той остава валиден, при условие че студентът получи 50% от кредита през целия курс.

Завършилите висше образование или университет (бакалавърска, магистърска или докторска степен) могат да кандидатстват за ориентировъчна година за разрешение за завършили в рамките на три години след дипломирането. Това ви дава една година за търсене на работа, през което време можете да работите без никакви ограничения или необходимостта от работодател да притежава разрешително за работа вместо вас.

Време за обработка

1 Month

Възможности за работа

На всички чуждестранни студенти е разрешено да работят паралелно с обучението си.

За студенти извън ЕС и ЕИП е необходимо разрешение за работа, за да работят. Това разрешение трябва да бъде получено от бъдещия работодател от ваше име. Дори и с това разрешение за работа студентите могат да работят само за ограничен брой часове, т.е. 10 часа седмично. Имат право да работят на пълен работен ден през месеците юни, юли и август.

Студентите от ЕС, ЕИП (с изключение на Хърватия) и Швейцария не изискват разрешително за работа.

Часове на седмица

10

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.