Швейцария

Проучване Право в Швейцария 2024

Учете в Швейцария

Адвокатски Degrees в Швейцария, за да стане адвокат в Швейцария, учениците трябва да попълнят тригодишна бакалавърска степен по право (LLB). Все пак, за да бъдат допуснати до гредата и влиза практика, също се изисква последващ двугодишен магистър по право. Алтернативен вариант, който е популярен сред чуждестранните студенти е по-кратък и специализирана магистратура, която предлага възможност за придобиване на целенасочени знания в една определена област на правото, като арбитраж или банково право. Възможно е също така да продължи доктор по право, след приключването на LLB, магистър по право и / или Professional LLM. Завършили също трябва да попълнят едно към две години стаж с адвокатска кантора или съда - за предпочитане в кантона, в които те планират да практикуват - и да издържат писмен и устен изпит, организиран в края на обучението си, за да бъдат допуснати до гредата.Закон за висшето образование в Швейцария Швейцария все още няма частни институции за обучение на адвокати: всички девет правни факултети са свързани с кантоните университети в страната. Те включват университет в Лозана, университета в Базел, Университет на Берн, University във Фрибург, Женевски университет, Университета на Люцерн, Университет на Нюшател, Университета Сен Гален и Университета на Цюрих. Тъй като Швейцария е дом на безброй международни организации и банкови институции, както и поради статута си като родното място на значителен напредък в много области на хуманитарната загриженост, както и бизнес и банковото дело, Швейцария предоставя на студенти от цял ​​свят с нова и всеобхватна глобална перспектива. Освен това ангажимента на страната 'S до най-модерните изследвания предлага на чуждестранни студенти по-задълбочено разбиране на правните световните дела.Докато разходите за живот в Швейцария е пословично висока, таксите за обучение са относително ниски - особено в сравнение със САЩ и Великобритания Освен това, има няколко възможности, налични за международните стипендианти. За пореден път, такси за обучение могат да се различават от една институция в друга страна. Заради световната известност в бизнес и финанси, има изобилие от възможности за кариера за адвокати в Швейцария, по-специално в рамките на първичните сектори като банковото дело, финансите и правото на интелектуална собственост.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1030
 • Дял на комуналните услуги

  81
 • Абонамент за интернет

  52
 • Местен транспорт

  84

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  16
 • Билет за кино

  21
 • Чаша местна бира

  7

Относно Швейцария

Официално наречен Swiss федерация, Швейцария се намира в Западна Европа и граничи с Италия на запад, Германия на север, Лихтенщайн и Австрия на изток и Франция на запад. Берн е столицата на Швейцария, анклав страна, която се състои от 26 кантона, или териториални подразделения, които се различават съвсем леко в административните процедури. По-голямата част от населението на Швейцария 'S (почти осем милиона души) живеят на площ по-нататък "Плато ", където са разположени гъсто населени градове на Женева и Цюрих. Швейцария е известен като един от най-богатите страни в света. Жителите притежават най-високата стойност на нефинансовите и паричните активи на индивидуално, в сравнение с всички останали граждани на света. Освен това, Женева и Цюрих последователно се нареждат като две места, показващи най-добрите стандарти на живот сред всички други глобални градове.Стабилна икономика Швейцария "и се отдава на своята самодостатъчност чрез земеделие и ефективни производствени практики, които позволяват тя да изнася големи количества стоки. Други области, които Швейцария показва отлична икономическа експертиза включват туризъм, международно банково дело, транспорта, биотехнологиите и научноизследователска и развойна дейност. Централно разположен в сърцето на Европа, Швейцария се празнува за своята ефективност и производителност, да не говорим за своя зашеметяващ география и богата история на неутралитет. С три родния език, немски, френски и италиански, заедно с изобилие от англоговорящ възможности за обучение, Швейцария е предпочитана дестинация за чуждестранни студенти. Право System Швейцария Въз основа на традицията на гражданското право, Швейцария има правна система статут на основата на които е независимо от всички други правителствени клонове.All законотворчески правомощия принадлежат на страната в 26 държави, известни като кантони, освен ако изрично е посочено от нейната Конституция като принадлежащи към федералните власти. Федерализъм остава основен компонент на швейцарската правна система.

Изисквания за виза

 1. C виза – за кратки курсове (летни училища, езикови школи) с продължителност до три месеца.
 2. D виза – за курсове, които продължават повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

C виза; D виза

Цена и валута

EUR 0

За студентска виза кандидатстването е безплатно; все пак може да има някои изключения.

Кой може да кандидатства за виза?

Въпреки че Швейцария не е член на ЕС, тя позволява на гражданите на ЕС да посещават университет в страната. Студентите, които нямат гражданство на ЕС/ЕИП, трябва да се свържат с швейцарското посолство или консулство в родната си страна, за да кандидатстват за виза, преди да влязат в страната.

За курсове до три месеца – летни курсове, езикови училища – може да ви е необходима краткосрочна шенгенска C виза; за курсове, по-дълги от три месеца, може да ви е необходима дългосрочна национална D виза.

Не можете да дойдете в Швейцария с тримесечна туристическа виза и да я промените на разрешение за студентско пребиваване, след като сте пристигнали в Швейцария. По този начин, дори ако сте освободени от необходимостта от входна виза, като граждани на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Япония, Малайзия или Сингапур, пак ще трябва да кандидатствате за разрешение за пребиваване, преди да пристигнете, ако планирате да останете по-дълго от 90 дни.

Всички чуждестранни студенти, включително граждани на ЕС/ЕАСТ, ще трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване в Служба за регистрация на жители в рамките на 14 дни след пристигането си в Швейцария.

Къде можете да направите заявлението?

Швейцарско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за виза през швейцарското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Когато получите потвърждение за приемане от швейцарски университет или частно училище, ще трябва да се свържете с швейцарското посолство във вашата страна за информация относно формалностите за влизане в Швейцария. Ще трябва да представите доказателство, че разполагате с подходящи финансови средства, за да се издържате по време на обучението си.

Ще трябва да попълните формуляр за кандидатстване и да изпратите подкрепяща документация на френски, немски или английски, така че може да се наложи да преведете документите си.

За краткосрочни шенгенски визи C документацията включва:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария;
 • застраховка за здраве/злополука;
 • потвърждение за резервирани курсове, включително платени такси;

ако сте под 18 години, удостоверение за раждане и разрешение за пътуване, ако идвате в Швейцария сами, или копия от визите на родителите, ако те ще ги придружават.

За дългосрочна виза D документите ще включват:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария, независимо дали сте вие или спонсор, като копия от банкови извлечения или писмо от банката;
 • доказателство за здравна застраховка, която включва покритие за злополуки;
 • мотивационно писмо, което очертава защо искате да дойдете в Швейцария, за да учите и как това ще бъде от полза за вашата кариера;
 • потвърждение за записване в призната швейцарска образователна институция;
 • потвърждение за платени курсови такси;
 • вашето CV;
 • копия от свидетелства и дипломи за предишно образование;
 • подписано писмо, потвърждаващо, че ще напуснете Швейцария в края на курса.

Може също да бъдете помолени да се явите на езиков тест, за да сте сигурни, че ще можете да следвате уроците.

Ако искате да започнете следдипломно обучение, ще трябва да представите доказателство, че сте били приети в следдипломен курс и имате подходящите квалификации, достатъчно финансови средства и къде да живеете.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да си уговорите среща в швейцарското посолство или консулство във вашия район веднага след като получите писмото за приемане от швейцарската образователна институция. Трябва да насрочите час за интервю за виза най-рано 6 месеца преди началото на вашето обучение, но не по-късно от десет седмици преди вашето заминаване.

Времето за обработка на заявления за краткосрочна виза е 10-15 дни; и осем до десет седмици за дългосрочни визи.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс. Разрешението за пребиваване се дава за една година и може да бъде подновено.

Време за обработка

10 Weeks

Възможности за работа

Можете да поемете работа на непълно работно време до 15 часа седмично през семестъра и на пълен работен ден през ваканциите, но само след като сте живели в Швейцария шест месеца.

Ако вече притежавате магистърска степен от чуждестранен университет и сте в Швейцария и работите за вашия швейцарски университет или институт, не е нужно да чакате шест месеца, а можете да започнете работа веднага. Вашият работодател ще трябва да получи разрешително за работа за вас. Ще трябва да поддържате статута си на редовен студент и да покажете, че продължавате да напредвате в обучението си.

След дипломирането си чуждестранните студенти могат да останат в Швейцария шест месеца, за да търсят работа.

Часове на седмица

15

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.