Keystone logo
Швеция

Проучване Право в Швеция 2024

Учете в Швеция

Шведският диплома по право с оглед да упражнява право в Швеция, възпитаници трябва да притежават или бакалавър по право (LLB) степен или магистър по право (LLM). The LLM е типично за един уточняващ характер и предлага допълнителни квалификации на получатели, като се започне от международно корпоративно данъчно право да морско право до европейското право. В комбинация, тези два градуса обикновено обхващат 4-5 годишен период на обучение. Закон за висше образование в Швеция шведски университети са международно известни със своята отдаденост към самостоятелно мислене, разследващ изследвания и взискателен контрол на качеството. В допълнение към своята световна класа репутация, Швеция, се признава за ангажимента си да посреща студенти от цял ​​свят. Тези качества го правят привлекателно място за учениците в търсене на степен международното право правят, както и в други области на изследване.За да се практикува право в Швеция, получатели степен трябва да попълнят допълнителни пет години юридически работа в адвокатска кантора или на частна практика. Те също трябва да докаже достоен характер и преминават строг академичен тест. В крайна сметка само собствените си местни лица, в допълнение към кандидати от други страни членки на ЕС, както и Швейцария, имат право да станат адвокати в Швеция. Бакалавърските таксите за обучение и разходите зависят от институцията. Многобройни възможности за финансиране на стипендии са на разположение за международни студенти от източниците за покриване на разходите. Има вече не всички офиси на публичното право в Швеция; адвокати работят изключително с частна практика. Като цяло, адвокати в Швеция предоставят правни съвети, но адвокатски кантори обхващат също спектър от правни задължения, включително корпоративно управление, финансово преструктуриране, недвижими имоти, данъци, инвестиции, икономическото развитие и повече.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  428
 • Дял на комуналните услуги

  30
 • Абонамент за интернет

  28
 • Местен транспорт

  74

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  13
 • Чаша местна бира

  6

Относно Швеция

Швеция е разположена в Северна Европа и граничи с Финландия, Норвегия и Балтийско и Северно море. От технология за политиката за търговия, на скандинавската страна, известна с иновациите и технологиите, е предвестник за своите много значими глобални вноски, вариращи от Нобеловата награда за Ikea. Основни шведски индустрии включват дървен материал, желязна руда, телекомуникации, автомобили и фармацевтични продукти. Швеция е добре познат за литература, филми, мода, и универсална здравна система. Не е изненадващо, следователно, че Швеция също блести в областта на висшето образование. Хвърли във факта, че английският е широко разпространен - ​​и всъщност е приел режим на университетското преподаване, както и на официалния работен език на редица шведски корпорации - и Швеция се превръща в истински център на международно изследване за студенти от цял земното кълбо.Закони The Swedish Правна система на Швеция са създадени от парламента на страната и подкрепяни от редица правителствени агенции, отговорни за всичко, от прилагането на закона за изтърпяване на наказания. В страната има както наказателна и гражданско право, както и цялостна система на административното право.

Изисквания за виза

 1. Краткосрочна виза - ако идвате в Швеция за по-малко от три месеца.
 2. Дългосрочна виза тип D (разрешение за пребиваване за обучение) - ако планирате да останете в Швеция за повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Краткосрочна виза; Дългосрочна виза тип D

Цена и валута

SEK 1000

Таксата за кандидатстване за студентска виза в момента е 1000 SEK.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на ЕС/ЕИП/скандинавските страни могат да живеят и учат в Швеция без разрешение за пребиваване или виза.

Гражданите на Швейцария трябва да кандидатстват за виза, ако обучението им продължава повече от три месеца. Те обаче могат да започнат обучението си веднага след пристигането си в Швеция или да кандидатстват преди обявяването на приема в университета.

Студентите, които са граждани на държави извън ЕС или ЕИП и искат да учат в Швеция, ще имат нужда от студентска виза или разрешение за пребиваване. Ако възнамерявате да останете в Швеция за по-малко от три месеца, ще ви е необходима виза, в случай че не сте гражданин на една от тези страни, които са освободени от изискването за виза в Швеция. Ако вашият курс на обучение ще продължи повече от три месеца, ще ви трябва разрешение за пребиваване, за да влезете и да учите в Швеция.

За да имате право на разрешение за пребиваване, трябва да сте били допуснати до редовно обучение по програма или курс, който изисква да присъствате в университета или университетския колеж.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн / Шведско посолство или консулство

След като завършите процеса на кандидатстване за виза онлайн, трябва да си уговорите среща в шведското посолство или консулство за интервю, да бъдете снимани и да ви вземат пръстови отпечатъци и да получите вашата карта за разрешение за пребиваване.

Уебсайт:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Как да направите заявлението?

За да кандидатствате за разрешение за пребиваване за обучение, ще трябва:

 • Платете първата си вноска за таксата за обучение.
 • Подгответе вашата подкрепяща документация. Това включва копия на вашия паспорт и писмо за прием, както и доказателство, че можете да се издържате финансово по време на престоя си като студент в Швеция. Ако ще останете в Швеция за по-малко от една година, ще ви трябва и доказателство за пълна здравна застраховка.
 • Изпратете онлайн заявлението.
 • Платете таксата за кандидатстване.

Можете да намерите пълен преглед на необходимата документация тук: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Кога трябва да кандидатствате?

Тъй като процесът на кандидатстване за разрешения за пребиваване може да бъде дълъг, трябва да кандидатствате веднага след като получите уведомлението за прием. Текущото време за изчакване за разрешение за пребиваване за обучение е три месеца или повече, така че не забравяйте да изпратите молбата си възможно най-скоро, след като платите първата си вноска за такса за обучение. Хартиеното заявление отнема много повече време от онлайн, така че кандидатствайте онлайн, ако е възможно.

Визите и разрешенията за пребиваване за международни студенти в Швеция зависят от продължителността на вашия курс на обучение.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Като гражданин на ЕС имате право да работите в Швеция без разрешително за работа.

Гражданите извън ЕС/ЕИП ще се нуждаят от разрешително за работа. Работодателят в Швеция ще кандидатства за разрешение за работа от ваше име.

Имате право да работите без часови ограничения, но ви съветваме да не пренебрегвате обучението си. Ще трябва да докажете, че сте постигнали напредък в обучението и да покажете задоволителни академични резултати.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.

Програми