Намерете своята диплома по право

Намерете своята диплома по право

Какво искаш да учиш
Къде искаш да учиш

Дипломите по право са най-разпространени в Обединеното кралство, където те са следдипломен курс по право, предлаган в Англия и Уелс. В Обединеното кралство дипломите по право са известни като Common Professional Examinations (CPE) или Graduate Diplomas in Law (GDL) и се използват за квалифициране на завършилите неправо за кариера в правото. Тези дипломи понякога се наричат курсове за преобразуване на право, защото позволяват на студентите да преобразуват своите бакалавърски или магистърски степени в юридически степени.

Дипломите по право могат да се приемат като пълно или задочно обучение и обикновено се завършват за период от една до три години в зависимост от изискванията на курса и интензивността на обучението. Дипломите по право варират от пълна квалификация до кредит за юридическа степен, в зависимост от присъждащата институция и метода на обучение. Някои дипломи по право включват курсова работа, докато други са базирани на научни изследвания и се оценяват въз основа на писмена дисертация.

В Обединеното кралство дипломите по право се регулират от Юридическото дружество на Англия Уелс и са предназначени да позволят на студенти с различни академични среди да следват правото като кариера. Други настоящи и бивши страни или региони от Британската общност често предлагат подобни курсове за диплома по право. В Южна Африка следдипломните дипломи по право обикновено служат като формализирана специализация в рамките на област на правото. В Италия и Франция успешното завършване на юридическа степен и професионален изпит дава диплома по право, след което студентът може да положи клетва, необходима за практикуване на право.

Ако имате бакалавърска или магистърска степен и бихте искали да продължите кариера в областта на правото, използвайте списъка по-долу, за да намерите дипломи по право. Можете да научите повече за всеки курс, като щракнете върху „Прочетете ме“ и след това се свържете директно с приемната служба, като използвате формуляра на страницата.

Новодобавени програми