Keystone logo
Намерете своя сертификат за право

Намерете своя сертификат за право

Какво да уча
Къде да уча

Сертификатите по право или сертификатите за правни науки са сертификат за висше образование, който предава експертен опит в избран предмет или област. Сертификатите по право са предназначени да подобрят разбирането на студентите за теорията на правото и рамката на правните системи. Сертификатите по право най-често се предлагат и издават от юридическия факултет на университета.

Студентите могат да изберат да попълнят диплома за право по няколко причини. За студенти по право първа година сертификатите по право могат да бъдат начин за персонализиране на юридическа програма към конкретни академични интереси или кариерни цели. Правните сертификати могат също да осигурят достъп до по-високи нива на юридическо образование, като LLM. Някои работодатели може да гледат благосклонно на юридическите сертификати като гаранция за експертните познания на кандидата и ангажимента към дадена област на правото. В повечето случаи приемането в програма за дипломиране по право изисква студентът да бъде студент по право; някои сертификати обаче са междудисциплинарни и могат да се вземат от студенти по други предмети като бизнес или медицина.

Бъдещите адвокати може да пожелаят да завършат диплома за право, за да повишат квалификацията си и да подобрят шансовете си за работа в избрана област. Правните сертификати могат също да се използват за преследване на кариера като правен съветник, правен консултант или ръководител на правен отдел в корпорация или бизнес.

Ако сте студент по право първа година, може да помислите за сертификат за право. Сертификатите могат да бъдат завършени чрез програмата, с която ще се дипломирате, или чрез отделна институция. Някои университети и юридически факултети предлагат сертификати по право онлайн или чрез програми за дистанционно обучение. Ако обмисляте диплома за право без диплома по право, важно е да сте сигурни, че имате необходимите предпоставки и квалификации.

Новодобавени програми