Юридическо училище

Намерете своите магистърски програми по право (LLM)

Какво да уча
Къде да уча

Магистърска степен по право (LLM)

An LLM, или магистър по право, е степен присъдена на тези, които вече държи степен на професионална право, които са завършили висшето образование и научните изследвания в определена област на правото. Адвокатите могат да изберат да преследват LLM програми да придобият опит в определен сектор, за напредък в кариерата, както и за изграждане на професионална мрежа.

Някои примери за LLM програми са в правни сектори като информационни технологии, данъчно право, финансови услуги, международно право, екологично право и търговско право. Някои университети също позволяват на студентите да разработят свои собствени специализирани LLM програми, специфични за техните професионални интереси. Програмите за LLM обикновено отнемат минимум една година за завършване и докато някои програми се състоят предимно от научни изследвания, други също изискват курсова работа. От студентите по LLM програми може да се очаква да завършат дисертация, за да получат степента.

Разнообразието от различни програми LLM може да бъде огромна - не се оставяйте да ви спре! Започнете вашето търсене, като погледнете в най-популярните програми LLM, изброени по-долу.

Най-популярни полета

Популярни места за LLM

Програмите LLM се предлагат от университети по цял свят. Изберете си магистратура LLM по право в една от най-популярните локации!

Новодобавени програми