Намерете своята MLS програма

Намерете своята MLS програма

Какво да уча
Къде да уча

Магистър по правни науки (MLS) е юридическа степен от по-високо ниво, насочена към професионалисти, които искат да подобрят своя правен опит. Степените на MLS са известни още като магистър по право (MSL), магистър по право или магистър по право (JM). MLS степени се предлагат от някои юридически училища и сега често се предлагат онлайн и чрез програми за дистанционно обучение.

Целта на MLS е да предостави правна експертиза на студенти или професионалисти, които не възнамеряват да практикуват право. Те могат да се използват и от докторанти, чиито дисциплини имат юридическа концентрация, или за сертифициране на професионалисти, които работят в тясно сътрудничество със законите и разпоредбите. Степента, концентрацията и рамката на степента MLS се диктуват от институцията, присъждаща степента. Бъдещите студенти ще намерят MLS степени, предлагани в различни специалности, включително разпоредби, управление, журналистика и дори биоетика.

Въпреки че дипломите по MLS не дават на завършилите квалификациите да практикуват право, те осигуряват цялостна основа и разбиране на закона и разпоредбите. Повечето MLS степени могат да бъдат завършени за една година и често се предлагат като задочни или онлайн програми. Студентите, завършили MLS, обикновено провеждат интердисциплинарни изследвания, свързани с областта на правото или професията, която предпочитат. Често ще откриете, че MLS степени се предлагат съвместно между Юридическия факултет и отдела, свързан със специалността на степента.

Ако сте професионалист, който работи в тясно сътрудничество със законите и разпоредбите, или сте докторант, който иска да разбере по-задълбочено законите, свързани с вашето изследване, попълването на MLS е отличен начин да придобиете експертен опит.

Новодобавени програми