Намерете вашата SJD програма

Намерете вашата SJD програма

Какво да уча
Къде да уча

Най-високата степен по право често се нарича SJD (също JSD), което е съкращението на латинското Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Това се превежда като доктор по юридически науки или доктор по право . В САЩ, където степента е най-разпространена, SJD е еквивалент на докторска степен по право. SJD обикновено се завършват, след като студент или юрист е завършил бакалавърска степен по право (LLB) и/или магистърска степен по право (LLM).

Подобно на докторската степен, SJD е предназначена за студенти със страст към юридическите стипендии, които желаят да преследват кариера в академичните среди или като държавни служители. От кандидатите за SJD се очаква да дадат значителен принос със своите изследвания към съществуващия набор от правни знания. Конференцията на SJD се провежда, след като кандидатът е завършил успешно значително проучване. В повечето програми за SJD успешното завършване включва както представяне на дисертация с качество, което може да се публикува, така и устна защита на изследването на кандидата.

За да следват SJD, бъдещите кандидати трябва да кандидатстват за избраната от тях програма и да демонстрират своята способност за правни изследвания. Докато някои програми приемат кандидати, които притежават само бакалавърска степен по право, много от тях изискват кандидатите да са завършили магистърска степен по право или друга диплома по право.

SJDs са престижни и строги курсове на обучение. Повечето SJD са завършени в рамките на три години. Успешните кандидати за SJD могат да очакват да работят като академици или преподаватели по право или на високи позиции в публична служба или правителство.

Новодобавени програми