Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

Представление

Университетът в Сержи Понтуаз (UCP) е създаден през 1991 г. На 1 януари 2020 г. UCP се слива с няколко други висши учебни заведения, за да се създаде университетът CY Cergy Paris ("CYU"). CYU е разположен западно от Париж в департамента Вал д'Оаз. Привилегированото му географско положение му позволява да се възползва от услугите на Париж и неговите западни зони за заетост.

CYU е публична институция и водещ център за преподаване и научни изследвания, който посреща над 1500 чуждестранни студенти от 54 различни държави от общо 25 000 студенти, включващи 600 докторанти, 1200 изследователи и 4132 дипломанти. С над 1000 души академичен персонал университетът предлага всички нива на бакалавърско и следдипломно обучение и е класиран сред 20-те най-добри национални университета.

CYU е развил международен обмен с над 135 чуждестранни университета, участва в европейската програма за обмен и е приел системата ECTS (Европейска система за трансфер на кредити), която позволява на европейските студенти да получават кредити в своя университет за курсове, изучавани в чужбина. Френското правителство неколкократно е посочвало CYU като "Университет-модел".

Юридическия факултет

Юридическият факултет на ЦЮН посреща над 3100 студенти, разпределени в специалности за придобиване на правоспособност, магистърска и докторска степен, и им предлага реален контрол и подкрепа по време на обучението и до професионалната им интеграция. Това е динамично и престижно училище, класирано на трето място във Франция от френското Министерство на образованието и на първо място в Париж и предградията му по отношение на средната заплата и трудовата интеграция на своите възпитаници.

Юридическият факултет е удостояван няколко пъти с престижната награда "Фулбрайт". Това се характеризира с желанието му да развива международни програми и програми за обмен.

Обучението на компетентни юристи е една от основните цели на Юридическия факултет, за което свидетелстват разнообразните връзки с професионалната мрежа и тесните връзки с Адвокатската колегия и местните и националните органи.

Характеристики на кампуса

    Местоположения

    • Cergy

      CY Cergy Paris Université 33 Bd du port Cergy Pontoise Cedex, 95011, Cergy

    Въпроси