Keystone logo
GCU - Glasgow School for Business and Society Бакалавър на законите Бързо
GCU - Glasgow School for Business and Society

Бакалавър на законите Бързо

Glasgow, Великобритания

2 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 6500 / per year *

На територията на колежа

* У дома, RUK и студентите от ЕС; Международни студенти N / A

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

Акредитиран от: Law Society Society of Scotland

Нашата двугодишна ускорена LLB е на разположение на онези, които вече имат диплома за отличие в друга дисциплина. Програмата предоставя основни знания и разбиране за основните черти на правната система и правото на Шотландия.

Основната цел на програмата, която е акредитирана от Law Society of Scotland, е да ви предостави знания и разбиране за правната система и закона на Шотландия. Ще се възползвате от малките класове, отличния достъп до подкрепата на персонала и възможността да получите практически опит чрез нашата клиника по право в GCU, като същевременно помагате на местната общност.

Много дипломирани специалисти продължават да вземат диплома за професионална правна практика (PEAT1), което е следващият етап за тези, които желаят да се квалифицират като адвокат.

Вашата кариера

Предишни дипломи от GCU LLB са си осигурили работа като адвокати в широк спектър от адвокатски кантори, включително най-големите и най-известни фирми в Шотландия, като Brodies LLP, CMS Cameron McKenna LLP, Maclay Murray

Дестинациите за работа включват също ролите на управлението и спазването на законодателството в банковия и застрахователния сектор, включително Clydesdale Bank и Morgan Stanley, ролята на разследващите и изпълнителните правомощия в регулаторните органи, включително органите за финансово поведение, полицията в Шотландия и стандартите за търговия. Ltd и Citizens Advice Scotland.

Какво ще проучите

GCU предлага двугодишната ускорена некласифицирана LLB (280 кредитни точки) за завършилите курсове.

Година 3

 • Въведение в правните системи и обучение
 • Задължения
 • Доверието, наследството и семейното право
 • Публично право
 • Шотландски закон: човешки права, държава и отчетност
 • Наказателно право и доказателства
 • Опция за едно ниво 2 или ниво 3

Година 4

 • Търговско право (40 кредитни двойни модула)
 • Закон за изградената и природната среда
 • Правото на ЕС
 • Умения за юридическа заетост
 • Юриспруденция и социална теория
 • Опция за едно ниво 2 или ниво 3

Изисквания за вход

Всички изисквания за влизане, изброени тук, следва да се използват като насоки и да представляват минимума, който трябва да се вземе предвид при влизане. Кандидатите, които са направили условно предложение за място, могат да бъдат помолени да постигнат повече от посоченото.

LLB Fast-track

2: 1 степен на почет или по-висока (всяка дисциплина)

2: 2 Може да се вземат предвид отличия / некласифицирана степен със средно 65% или повече.

Може да се изискват препоръки / интервю.

Английски език

За кандидатите, чийто първи език не е английски език, обикновено се изисква да притежават IELTS с общо 7,0 с 6,5 във всеки елемент или еквивалент.

Допълнителна информация

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

Международни Pathways

Ако не отговаряте на изискванията за английски език, може да отговаряте на условията за програмата за обучение по английски език.

Такси и финансиране

Таксите за обучение, които плащате, се определят най-вече от вашия статут на такса. Какъв е статутът ми на студентска такса?

Такси за обучение 2018/19

 • Начало: £ 6500
 • RUK: 6500 паунда
 • ЕС: £ 6500
 • Международен: няма

Ако започнете обучението си през септември 2018 г. или януари 2019 г., това са годишните или модулните такси, които важат за продължителността на курса Ви; Таксите обаче подлежат на промяна. За пълни подробности относно начина на промяна на таксите прочетете нашите такси и правилата за възстановяване на средства.

Допълнителни разходи

В допълнение към таксите за обучение на курсовете, може да срещнете допълнителни разходи през времето си в университета.

Стипендии

Ние предлагаме висококачествено образование на справедлива цена; като Университета за общото благо, ние се ангажираме да предлагаме достъпно висше образование на талантливи ученици, като поддържаме ниските ни такси за обучение и осигуряваме богат стипендиантски пакет от над 2,5 милиона паунда годишно.

Ако имате въпроси или запитвания относно стипендиите за 2018/19 г., можете да се свържете с екипа за запитвания на студенти.

Международни дати за начало на студентите

За нови международни студенти ориентировъчните събития започват на 14 септември 2018 г. Това допълнително време е специално предназначено да помага на нови чуждестранни студенти да се установят в Обединеното кралство и GCU преди началото на общообразователната гимназия.

В този период ще се провеждат редица забавни и информационни дейности, включително кампус и обиколки на града, както и приветстващи събития, където можете да се срещнете с други чуждестранни студенти.

Методи за оценка

Нашата стратегия за учене и преподаване има за цел да подготви нашите ученици за знания, умения и атрибути, за да работят като гъвкави, независими обучаващи се през целия живот, като същевременно развиват и внедряват иновативно и подходящо учене и преподаване, базирано на солидни изследвания и стипендии.

Ние използваме голямо разнообразие от техники за оценка в степента, някои от които са специално предназначени да подобрят уменията, които нашите студенти ще имат нужда от работното място. Например, модифицирани съдебни упражнения се приемат в редица модули, както и изготвянето на различни правни документи. Също така филмът на нашите студенти се занимава с интервюта с мистериозни клиенти.

Методи на преподаване

Различните методи на обучение и преподаване, които използваме, са предназначени да гарантират, че програмата е както професионално, така и академично предизвикателна. Използва се широка гама от методи, включващи мотивация, която използва специално посветена стая, в която могат да се снимат и анализират изпълненията на студентите.

Развиваме цифровата грамотност на нашите студенти; в модула "Умения за правна работа" студентите получават възможност да се включат в съвместни изследвания, подкрепени от социални маркерни приложения или да проучат използването на Twitter за подобряване на учебния им опит. Иновационни модули като Mooting, Mediation и Legal Skill също са част от учебната програма.

Нашите студенти имат възможност да се възползват от професионален опит чрез нашия модул "Професионални връзки". Те също така имат шанса да участват в конкурса за мотивиране на студентското общество, който се провежда в нашата специална стая. Финалът на този конкурс се провежда в истинска съдебна зала в Глазгоу преди съдия-практикуващ.

Предлагаме сесии за наемане на работа в рамките на модули и като сесии по поръчка във връзка със Сдружението за студентски права. Сесиите включват: Спечелени автобиографии и кандидатури за студенти по право, придобиване на стаж и впечатление при интервю за студенти по право.

Приемане

Учебен план

Стипендии и финансиране

Кариерни възможности

Такса за обучение по програмата

За училището

Въпроси

Подобни курсове