Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Представление

Кратко описание

Класиран сред най-добрите 10 университета в Унгария, нашият бързо развиващ се университет предлага набор от образователни програми по хуманитарни науки, здравни науки, право, педагогика, психология, социални науки и теология на ниво бакалавър, магистър и доктор. Като поддържа християнския етос, нашият университет е отворен за всички, независимо от произхода или вярата на студента.

Повечето от неговите факултети и сгради се намират в Будапеща, която е приятелски космополитен център за студенти от цял свят.

Топ 3 причини да учат тук

 1. Ориентирано към практиката образование, което предоставя готови за използване знания.
 2. Специализираният персонал и приятели-доброволци помагат на чуждестранните студенти при пристигане и по време на обучението им.
 3. Широка гама от социални, обществени и спортни събития допринасят за изследване и наслаждаване на живота като студент в университета Кароли Гашпар.

Студентски живот

На университетско ниво студентите от университета Кароли Гаспар са представени от Студентския съюз (EHÖK) . Отговорностите на Студентския съюз включват подпомагане на комуникацията между записаните студенти и университета, представляващи интересите на студентите във висшето образование и академичните въпроси, както и в регионални и национални организации. EHÖK трябва да координира работата на Студентските съюзи на факултетите и също така има членство в международни студентски организации.

Университетът Кароли Гаспар има наистина активен и развиващ се студентски живот. Студентският съюз организира и предлага широка гама от културни и професионални програми за студентите. Студентският съюз насърчава всички да се срещнат със своите преподаватели и съученици извън университета, да установят нови приятелства и да установят нови контакти.

Дните на общността в Кароли се провеждат във всеки семестър преди есенната и пролетната ваканция. По време на тези случаи се организират различни лекции за студентите, свързани с тяхната област на обучение и бъдещи професии, провеждани от техните преподаватели или признати професионалисти от техните области. Например студентите по право имат възможност да присъстват на презентации, провеждани от съдии, адвокати или прокурори, които въвеждат хода на кариерата си. Последният ден на събитието е Денят на спорта, където участниците могат да играят футбол, хандбал, баскетбол, волейбол или да пробват зумба. По-смелите ученици дори могат да се включат в битка с пейнтбол.

Студентите на университета могат да участват в широка гама от любителски спортни отбори по футбол, баскетбол, хандбал, волейбол или водна топка. Тези отбори играят в аматьорски първенства, организирани сред други университети и колежи. Възможността да се присъедините е отворена за всички, дори за абсолютни начинаещи. Освен спортните занимания учениците имат възможност да научат и традиционен унгарски народен танц.

Богословският факултет предлага много духовни програми за студентите, тъй като активният религиозен / духовен живот се счита за важен и насърчаван в университета. В залата за студентски резиденции Ráday се организират веднъж седмично библейски учебни групи за обитателите. Има подобни случаи, организирани и от пастора на университета. Самият Факултет предлага още повече религиозни програми, например има колективна молитва по обед в делничните дни, а също така има различни молитвени групи, координирани от ентусиазираните студенти на Факултета.

Колежът за напреднали обучения в Bocskai István е автономна институция с високи стандарти на професионално обучение. Целта му е да осигури висококачествено образование, да подкрепи талантливи студенти и да възпита професионално мотивирани и амбициозни млади интелектуалци. За постигането на тези цели членовете на Колежа за напреднали изследвания работят в два семинара на базата на тяхната област на обучение, които са следните: публично или частно право.

KAPSZLI е организация с нестопанска цел, създадена през 2004 г. Неговите членове, които изучават Психология в университета, организират и провеждат конференции и събития, за да запознаят науката на психологията с всички. По време на тези презентации, които често се провеждат от известни професионалисти от съответните им области, се обсъждат интересни актуални теми и нови открития в психологията. Освен това KAPSZLI подготвя студентите за техния бъдещ професионален живот.

Всяка година KAPSZLI организира една от най-големите конференции на Унгария в областта на психологията с 40 лекции и над 20-30 семинара през 3 дни. През цялата година по-малки лекции се провеждат ежемесечно. Подготовката на тези лекции, включително проектиране на уеб страници и плакати, свързване с лектори, реклама, търсене на спонсори, се подреждат от членовете на KAPSZLI, които постоянно работят за подобряване на организацията си.

Ние предлагаме широка гама от възможности за стипендии!

За допълнителна информация, моля, посетете нашия уебсайт.

Характеристики на кампуса

  Стипендии и финансиране

  Програма за стипендии за млади християни

  Основната мисия на Програмата за стипендии за млади християни е да предостави възможност за обучение в Унгария за млади студенти християни, живеещи в кризисни региони на света и/или застрашени в своята страна поради своята вяра.

  За учебната 2021/22 г. стипендията е обявена за гражданите на следните държави: Египет, Ливанската република, Република Ирак, Държавата Израел, Палестина, Ислямска република Пакистан, Сирийска арабска република, Република Кения, Федерална демократична Република Етиопия, Република Армения и Нигерия.

  Християнска стипендия Кароли

  Университетът Кароли Гаспар на Реформираната църква в Унгария основа стипендия, за да предостави възможност за обучение в Унгария на млади християнски студенти от определени страни в Близкия изток, Азия и Африка. Програмата се финансира и управлява от университета Кароли Гаспар.

  Брой налични места: максимум 5 кандидати ще получат стипендия

  Християнската стипендия Károli покрива следното: безплатно обучение, месечна помощ за разходите за живот, общежитие за целия период на стипендията, възстановяване на пътни разходи до/от родината, медицинска застраховка в Унгария.

  Стипендия Stipendium Hungaricum

  Кандидатите от определени държави може да имат възможност да кандидатстват за програмата за стипендии Stipendium Hungaricum, финансирана от унгарската държава. Стипендията покрива цялата такса за обучение, бюджет за настаняване (или принос за разходите за настаняване) и медицинска застраховка в Унгария.

  Тази учебна програма е достъпна със стипендия Stipendium Hungaricum за гражданите на следните държави: Албания, Алжир, Аржентина, Камбоджа, Кабо Верде, Грузия, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Йордания, Косово, Регионално правителство на Кюрдистан/Ирак, Киргизстан, Ливан, Молдова, Черна гора, Мароко, Мианмар, Намибия, Северна Македония, Пакистан, Палестина, Русия, Сингапур, Южна Корея, Судан, Сирия, Таджикистан, Тунис, Турция, Туркменистан, Украйна, Узбекистан, Йемен

  Местоположения

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Въпроси