KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

Представление

Посланието на Дийн

В зората на 21-ви век Юридическото училище на Шанхайския университет Jiao Tong незабавно се възприема, за да приеме безпрецедентните предизвикателства от голямата промяна в световната структура, както и важните възможности за синхронизация със системната реформа в Китай.

Ясно знаем упоритата работа, необходима за установяване на фондацията и трудността при изпреварване на чужденците. Въпреки това, нашият преподавател и всички студенти, с 6 години преодоляване на големи трудности в пионерската работа и постигане на задоволителни първоначални постижения, доказаха, че можем да реализираме очакваната цел да бъдем „водещи в страната и международно известни“ в по-кратък период ако умишлено използваме „предимствата на късния търговец“, за да получим „развитието на скока напред“. Това е мечта, продължила 110 години, а също и ангажимент към новото хилядолетие.

121836_shanghai-jiao-tong-university-3947435_640.jpg

Поглеждайки назад към историята, виждаме, че основателите на нашия предшественик - Нанянското обществено училище от самото начало бяха определили образователния принцип като култивиране на новите управленски таланти „Специализирана политика“ за насърчаване на модернизацията на държавата. За специалния клас по западни изследвания, създаден през 1901 г., проф. Д-р Чай Юанпей е ангажиран като главен инструктор, преподава конституционализъм, международно право и други курсове. Това може да се нарече началото на съвременното юридическо образование на Китай. От нашия кампус Xuhui четирима изключителни възпитаници стъпиха на националната и дори на международната сцена: Шао Лизи, мирният преговарящ за прекратяване на гражданската война в Китай; Ван Чонгхуи, управителният елит с високи постижения в правото; Хуанг Янпей, професионалистът по образование, който спомогна за осъществяването на диалога за установяване на страната с дългосрочен мир и стабилност чрез демокрация; и Сю Мо, първият китайски съдия в Международния съд на ООН в Хага. Те представиха славната традиция на Шанхайския университет Jiao Tong за „Поддържане на стълбовете на държавата“ и предоставиха специфичните модели за подобряване на бъдещото правно образование и научни изследвания.

За клъстеринг, миналите приказки могат да формират интересните съвпадения. Ето едно, когато през 1896 г. е създадено държавното училище в Нанянг, д-р Джон К. Фъргюсън, завършил университета в Бостън в САЩ, прие ангажимента като надзорен орган, отговорен за дизайна на училищните помещения и системата на учебните програми. През 2007 г., когато университетът по право на Шанхайския университет Jiao Tong предшестващо се оформи и изисква тласък за развитие, г-н Лео Когуан, американски китайски предприемач, щедро дари средства за реконструкция на законодателството и подобряване на общите условия за преподаване и научни изследвания. Това съвпадение поражда богати асоциации и усещането за мисия: процесът ни отсега нататък ще бъде олицетворение на историята на славата на нашия университет, ще бъде достоен за принципа на реформата за комуникация на западните и източните цивилизации и включва взаимодействието на суперсилите от двете страни на Тихия океан и проучване на новите режими на управление в обхвата на институционалните проекти.

Одобрен от Министерството на образованието, Университетът по право на Шанхайския университет Jiao Tong беше съвместно наречен KoGuan School of Law. Можем да предвидим възможностите, които ни донесе промяната през 2008 г., споменатата "Първа година на доброволците", за началото на ново гражданско общество и създаването на семенни легла, необходими за култивиране на стълбовете на държавата, адаптирани към новата ситуация на 21 век. Според перспективното планиране на университета юридическото образование и изследвания ще бъдат приоритетна тема в бъдеще, важна част, необходима за изграждането на университета от световна класа, и акцента в училищата или отделите за свободни изкуства и социални науки за „Селективно преследване на върхови постижения“. За да реализираме горепосочените благородни амбиции, трябва да използваме цялата си мъдрост и да положим съгласувани усилия за изграждането на училището по право KoGuan в основата за култивиране на изключителните таланти, двореца за изучаване на принципите на институцията и теориите за върховенство на закона и форум за провеждане на диалог с колеги от международната академична общност. Това е нашето обещание към новия век.

За да изпълним обещанието си, ще осигурим достатъчно пространство на нашия факултет да покаже способностите си и да постигне личностно развитие, и да държим вратата отворена както за местните, така и за чуждестранните таланти. Ще съберем екип от правни елити от най-висок клас с общи цели и високи постижения, които ще се посветят на юридически изследвания, преподаване и правосъдие. Тук ще установим нова общност на тълкуване, за да осигурим необходимата основа за знания за укрепване на демокрацията и правния ред на Китай.

Когато избирате KoGuan School of Law, независимо дали сте учен или студент, сте избрали отлични постижения! Очакваме ви от тук.

KONG Xiangjun (декан, председател на юридическия професор KoGuan)

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137807_Student6.jpg" />

137807_Student6.jpg

Исторически преглед

В края на 19 век г-н Шен Сюанхуай и група мъже на далновидност основават общественото училище Нанянг в Шанхай - предшественика на университета в Шанхай Джао Тонг - с убеждението, че „основният приоритет за укрепване на нацията е: да култивираме таланти и за да култивираме таланти, първо трябва да управляваме добри училища ". На 14 декември 1920 г. училището е преименувано на университет Джиао Тонг.

Юридическото образование в университета може да бъде проследено до специалната политическа учебна програма, предлагана в периода на публичното училище в Нанянг. Председателстван от г-н Cai Yuanpei, учебната програма е започната през 1901 г. и включва курсове по конституции, международно публично право и международни договори. Изтъкнати възпитаници като Xu Mo, Li Shutong (Master Hong Yi) и Wang Chonghui бяха от този клас. Сю Мо беше първият китайски съдия в Международния съд на ООН, Ли Шутонг беше най-ранният учен, превеждащ и въвеждащ юридически произведения от Запад, а Уан Чонгюи - първият външен министър на правителството на Република Китай, който подписа Хартата на ООН като делегат на китайското правителство и беше два пъти назначен за съдия в Международния съд на ООН.

Историята на Юридическия факултет на Шанхайския университет Jiao Tong може да се проследи до Учебно-изследователския отдел по право, създаден през 1986 г. След шестгодишно проучване, бакалавърската програма по право е официално създадена през 1992 г. Първата група студенти в закон е приет през 1993 г., като по този начин започва съвременната история на професионалното образование по право в университета. През 1996 г. е създаден Юридическият катедър, който придобива право да присвоява магистърски степени по право през 1998 г. На 8 юни 2002 г. е създадено Юридическото училище и са предназначени 25 милиона юана за извършване на първата фаза на строителството. Така Юридическата школа влезе в период на бързо развитие.

На 31 юли 2007 г. фондацията на Leo KoGuan в САЩ щедро дари 30 милиона щатски долара на Юридическата школа, за да построи сграда на закона в университета в университета на Xuhui, да ангажира известни професори по право, да изгради академична марка и да развие таланти за управление на страната и преподаване на следващото поколение специалности по право. На 20 септември 2008 г. Юридическата школа на университета в Шанхай Jiao Tong е преименувана на "Юридическото училище на Leo KoGuan Shanghai Jiao Tong University", за да отбележи великолепния акт на Фондация "Лео Когуан". От 2012 г. нашето училище се поставя като 100-те най-добри юридически училища от класацията на QS World University за три поредни години. Понастоящем международните програми в Юридическата школа KoGuan включват програмата SJD, LL.M. Програма и Летните програми по китайско право, гостуващите стипендии / програми за студенти и програми за обмен на студенти.

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

137808_Student7.jpg

За повече информация: href = "http://en.law.sjtu.edu.cn/

Местоположения

  • Shanghai

    KoGuan Law School Shanghai Jiao Tong University 800 Dong Chuan Road Minhang District, Shanghai, 200240, Shanghai

    Въпроси