Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Представление

The Юридически факултет на август-Universität Georg Гьотинген на е най-старата, най-големият и най-известният Юридическия факултет в Долна Саксония. От основаването си през 1737 г., то е било извършено с единството и свободата на научните изследвания и обучението. Челната си позиция в Северна Германия е била потвърдена от положително учение (2008) и оценките на изследвания (2002 г.) и в миналото. Целта на факултета е да се утвърди като център на отлични правни изследвания и преподаване в Германия.

Факултетът отдавна се характеризира с образцово и широко разпространение на научните изследвания и обучението в основните предмети на гражданското право, публично право и наказателно право и в областта на основния предмет (история на правото, философия на правото и теория, както и сравнение на закони). Въз основа на това, че е създадена иновативни изследователски проекти за трансгранично сътрудничество, подлежащи теми и специални зони. С крос-обект и интердисциплинарни изследвания се фокусират на

 • Европеизация и интернационализация
 • Индивида в Медицински Sciene и Family
 • Икономическа и социална система

Целите за преподаватели увеличили профил заточване и по-нататъшно изграждане на мрежи с икономически и социални науки. В обхвата на смяната на поколенията, факултета подновява своя персонал, създаване на предпоставки за развитие на нови изследвания се фокусират основава на успешното му изследвания в основните сфери. Този профил се поддържа от много структурни и организационни мерки, включващи по-специално на новата структура факултет.

Отлично научните изследвания и обучението изискват съответните условия на труд и по-специално адекватно снабдяване литература. Факултетът има - във взаимодействие с Долна Саксония състояние и университетската библиотека - голяма наличност на литература за всички области на правото. Всички важни бази данни са достъпни за изследователи и студенти по строителни обекти, както и чрез Гьотинген безжичната локална мрежа.

закон

Факултетът предлага на своите студенти - въз основа на своите изследвания, произведена - както цялостно научно обучение в задължителната областта на правни проучвания и интензификация уникални в този голям трафик в следните извънкласни тематични направления:

 • Исторически и Философски Основи на правото
 • Частни и обществени икономическо право
 • Гражданско право и гражданското правосъдие
 • Частни и обществени медийно право
 • Международно и европейско публично право
 • Наказателно право, Право на наказателното производство и криминология
 • Труда и социалната Закон
 • Медицинско право
 • Публично право - управление, регулиране и управление

Освен това германските студенти могат да постигнат заглавието на Magister Legum Europae / Magistra Legum Europae във връзка с престоя в чужбина чрез програмата Еразъм на ЕС и успешно участие в допълнителните проучвания "правна интеграция в Европа". Външният докторанти могат да постигнат титлата магистър по право (Магистър) в обхвата на agraduate курс на обучение. The Гьотинген Юридически факултет предлага голямо среда за учените младите право. Тя се стреми да продължи да се увеличава привлекателността му за докторанти. Факултетът е един от основателите факултети на Гьотинген завършил училище за социални науки (Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften; GGG).

Защо учи в Гьотинген?

В университета в Гьотинген, постоянно се нарежда сред най-добрите немски висши училища в различни национални и международни класации на университетите. От създаването си през 1737 г., той е предоставил отлични научни и изследователски възможности на студенти и учени от цял ​​свят, включително и повече от 40 носители на Нобелова награда. Освен инструкциите и указанията от видни професори и други експерти, Гьотинген студенти се възползват от достъпа до учебни първокласни съоръжения, например Гьотинген държавна и университетска библиотека, която е една от най-големите библиотеки в Германия, съдържаща около 8 милиона предмети и осигуряване достъп до множество правни и други научни бази данни.

Юридически факултет на Университета Гьотинген се радва на отлична репутация за преподаване, изследване и професионална реализация. През вековете на своето съществуване, той е бил известен напредък в правната наука и предлагащ изключителна правна подготовка от видни юристи като Йохан Stephan Pütter или Рудолф фон Йеринг. Следователно, Гьотинген винаги е бил много атрактивно място за тези, които желаят да учат право, включително и някои известни исторически фигури като Ото фон Бисмарк или Вилхелм фон Хумболт.

Редица атрактивни характеристики правят учи право в Гьотинген особено възнаграждаване. Например, юридическо образование тук има силна връзка, за да практикуват, предлагащи класове не само от преподаватели, но също така и от практикуващи адвокати и други практикуващи. В допълнение, много преподаватели също са активни извън академичните среди, например като юридически съветници, членове на законодателните комисии или съдиите от върховните съдилища.

Друг привлекателен аспект на Гьотинген ЮФ е неговата интернационалност. Както и хостинг студенти от цял ​​свят и осигурява многобройни възможности за обмен, факултет предлага класове, като посетите преподаватели от други страни и участва в непрекъснат международното сътрудничество чрез различни специализирани органи като немско-китайски Правна Научния институт или Европейската академия по право и ИКТ.

Допълнителни предимства за студенти по право в Гьотинген произтичат от голямото разнообразие от специализирани институти и други специализация клъстери, които да гарантират, че множество правни субекти могат да бъдат изучавани от различни гледни точки и във всичките им аспекти. Например, на Института по бизнес право позволява на студентите от IP и ползата IT закон от комбинирания експертен опит на проф Körber, добре известен експерт по телекомуникационно право, конкурентно право и право на търсачките; Професор Спиндлър, автор на популярни коментари и монографии по електронна търговия, електронни медии, с отворен код и други теми; Професор Wiebe, известен със своите творби по право на ИКТ, нелоялна конкуренция, авторски права и защитата на данните; както и други специалисти в тези и свързаните с тях области. Професори Körber, Спиндлър и Wiebe също са въвлечени в множество дейности юридически развитие на политиката в Германия, Европа и извън нея. Тези преподаватели са активно ангажирани в създаване на програма на LIPIT и в момента те правят своя академичен съвет.

В допълнение към лекции и семинари с известни експерти в своите области, студентите могат да се възползват от различни конференции, работни срещи и учебни пътувания организирани или съвместно организирана от Факултета или отделните преподаватели. Например, студентите могат да участват в ежегодния международен изследователски форум по закон и ИКТ / ПР, Гьотинген Закон форум IT, а лятно училище на Европейския IP и ИКТ закон.

закон

Издръжка на живота

разходите за издръжка на всеки студент може да се различават в зависимост от неговия или нейния начин на живот, размер настаняване и местоположение, хранителни предпочитания и т.н. Следователно, вашите индивидуални разходи за живот може да са по-високи или по-ниски от средните разходи, посочени по-долу.

Като отправна точка, следва да се отбележи, че схемата на финансова подкрепа на държавната цел да позволи немски студенти да си позволят по-високи, независимо образование на техните средства (BAföG) осигурява немски студенти с до 735 евро на месец. Тази сума може да се счита за достатъчна за покриване на разходите за издръжка на студент, макар и със сигурност по-скоро скромен ниво. Като цяло, може да се очаква да плати 200 до 500 евро за настаняване, от 200 до 300 евро за храна, и от 30 до 150 евро за задължителното здравно осигуряване.

По-високи или по-ниски разходи за настаняване може да направи голяма разлика в общите разходи за живот. Поради това се препоръчва да се започне да се оглежда за стая или апартамент възможно най-скоро. Ако приложите по-рано, можете да получите една стая в една от спалните помещения студентски, която обикновено е най-евтиният вариант. А общежитие стая може да струва около 200 евро на месец или дори по-малко. От друга страна, на частния пазар е вероятно да плати около 300 евро за стая в споделена апартамент или около 500 евро за частен апартамент. Това прави общи спални много популярен, така че списъците на чакащите обикновено са доста дълги. Следователно, най-добре е да се прилага в продължение на една стая общежитие най-малко половин година преди началото на обучението си в Гьотинген.

Местоположения

 • Göttingen

  Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

  Въпроси