Ghent University Law School

Ghent University Law School

Ghent University Law School

Представление

Университетът в Гент е предприемчив университет с международна привлекателност. Нашето мото е „Смейте да мислите“: където 37 000 студенти и 8 000 служители се насърчават да възприемат подход на критично мислене. Плурализмът и социалната ангажираност са крайъгълните камъни на нашата философия, също както разнообразието, участието и независимата мисъл.

Юридическият и криминологичен факултет на университета в Гент предлага следните магистърски програми:

- LLM по международно и европейско право

- LLM по международно търговско право

- LLM в правото на Европейския съюз

- магистър по морски науки

- Европейски магистър по право и икономика

- Международен магистър по напреднали изследвания в криминологията.

Въпреки че участието в програмите LLM и MSc изисква достатъчно финансова подкрепа, решенията за прием се вземат независимо от личните финансови възможности на кандидата. Последващите решения по отношение на финансовата помощ ще позволят на студентите, които се нуждаят от външна финансова подкрепа, да преценят финансовата осъществимост на своето кандидатстване.

Университетът в Гент е една от водещите висши учебни и изследователски институции в ниските страни. Разположен в исторически град, подходящ за студенти, в културния и икономически център на Европа, Университетът в Гент е активен партньор в голямо разнообразие от национални и международни образователни, научни и промишлени мрежи за сътрудничество. Въпреки че университетът в Гент е официално холандски говорещ университет, английският се говори широко както от студенти, така и от персонала. Освен това чуждестранните студенти могат да избират голямо разнообразие от курсове и програми по английски език, като нашите LLM и магистърски програми.

11-те факултета на университета в Гент се състоят от 125 катедри, предлагащи висококачествени научноизследователски програми в широк спектър от академични дисциплини. Международното студентско население (11,5%) свидетелства за качеството и разнообразието на образованието и научните изследвания на университета в Гент. Университетът в Гент е 61-ият най-добър университет в класацията на Шанхай през 2018 г. Всички тези фактори, съчетани със силен международен фокус, правят университета в Гент университет от най-висок ранг в Европа.

Юридическия факултет

Юридическият факултет се намира в историческия център на град Гент. Докато заема редица исторически сгради от XVII и XIX век, той разполага със съвременни учебни заведения, включително отлични библиотеки и добре оборудвани компютърни съоръжения.

Официалният преподавателски език е холандски, с изключение на специфични следдипломни програми по английски език, като LLM и магистърска степен по морски научни програми.

Факултетът се състои от повече от 80 преподаватели и около 90 асистенти, които в допълнение към преподаването се занимават широко с изследвания, писане, преподаване и обществено обслужване. Много от нейните членове имат международна репутация в своята област на специализация, участват в национални и международни проекти и са призовани като експерти при подготовката на публичната политика. В програмите LLM няколко чуждестранни преподаватели с международна репутация подсилват факултета за специфични курсове.

Юридическият факултет в Гент е „Център за върхови постижения на Жан Моне“ на ЕС, признат за своя опит и наличните ресурси за правото на Европейския съюз. С институциите на ЕС в близост, Юридическият факултет в Гент предлага всички необходими условия за задълбочено изучаване на правото и практиката на Европейския съюз и международното търговско право. Студентите също могат да се възползват от отличната библиотека, която се използва и като Европейски център за документация.

Със студентска популация от около 4000 студенти, Ghent University Law School понастоящем е едно от най -големите юридически училища във Фландрия и Белгия. Много от неговите възпитаници играят важна роля в правната система като държавни служители, съдии, членове на местни и международни адвокатски кантори или като преподаватели по право в други белгийски и чуждестранни университети.

Ghent University Law School брои сред своите възпитаници бивш белгийски премиер Ги Верхофщат и други видни министри на белгийското федерално правителство и фламандското правителство, членове на Касационния съд, Конституционния съд и Държавния съвет в Белгия.

За повече информация относно Ghent University Law School , моля, посетете www.ugent.be/re.

Програмата LLM

Програмата LLM се състои от три специализирани LLM, от които бъдещите студенти могат да избират, а именно:

 • Магистърска степен по международно и европейско право; или
 • Магистърска степен по международно търговско право; или
 • LLM в правото на Европейския съюз.

Специализираният характер на програмата позволява на студентите да развият специфични умения и компетенции в бързо развиващите се области на правото на ЕС. Трите LLM програми предоставят на студентите възможност да проектират свой собствен курс на обучение в съответствие с техните кариерни приоритети. Това им дава възможност да придобият опит по много актуални и актуални въпроси на международното право. Независимо от това, въпреки че курсовете може да са специализирани и съобразени с нуждите на студентите, общото между тях е, че и трите LLM програми са идеално подходящи за студенти извън ЕС, които се нуждаят от задълбочен опит в регулацията на ЕС, и за тези от в рамките на ЕС, които искат да избягат от провинциалното проучване на националното законодателство.

Накратко, програмата Ghent University Law School LLM представлява знаменателна стъпка за адвокати и професионалисти, които изискват познания по правото на ЕС и/или институциите на ЕС за кариерното си развитие. За допълнителна информация, отнасяща се до всеки от специализираните курсове, се препоръчва на студентите да посетят официалния уебсайт на програмата LLM.

Кандидатствайте за академична година 2020-2021 от 1 октомври 2019 г. чрез http://www.law.ugent.be/alt="llm/application-form!

Акцентите на програмата LLM

Програмите LLM School of Law Ghent гарантират, че към обучението по LLM в университета в Гент ежегодно се добавят нови извънкласни дейности, ориентирани към кариера, за да укрепите автобиографията си (за да си осигурите интересна работа в европейски или международни институции и организации, известни адвокатски и консултантски фирми).

Практически курс „Умения за адвокати“

Този основен курс на LLM първоначално е предназначен да развие уменията на студентите по право и да подобри тяхната владеене и грамотност при четене, консултиране, използване и писане на юридически английски език, както и развиване на комуникационни и презентационни умения. В днешно време този курс става все по -вълнуващ и практичен!

Подобреният курс „Умения за адвокати“ се състои от следните блокове:

 • Овладяване на юридически английски и юридически изследвания и презентационни умения за адвокати
 • Практикува като международен адвокат и се запознава с живота в адвокатска кантора
 • Семинар за краш курс по изготвяне на търговски договори
 • Преговори и посредничество
 • Поредица от лекции на водещи адвокати, политици и икономисти от цял свят.

Да ви дадем знания, умения и техники, за да впечатлите работодателя си от първия ден на работа - това е, което се стремим!

Участие в спорни съдилища

Наскоро нашите студенти по LLM са получили изключителна възможност да участват в Moot Courts като част от техните официални учебни програми.

Вземете опит от първа ръка при доказване и докажете, че сте мотивиран и всеотдаен студент, като участвате в едно от следните състезания по Moot Court:

 • Европейски правен спорен съд
 • Willem C. Vis Международен търговски арбитражен спорен съд
 • Ph. Jessup International Moot Court Competition.

„Правна клиника: Права на човека“ като избираем курс

Студентите работят в така наречената „правна клиника“ по проекти от реалния живот, в малки групи. Проектите могат да включват научни изследвания, доклади или съвети, които да бъдат предоставени на организация, действаща в областта на правата на човека. Те могат да се отнасят и до изготвянето на преписки по делото, които ще бъдат представени пред съда. Юридическата клиника подготвя записаните студенти за бъдещата им работа във все по -разнообразна и конкурентна национална и международна професионална среда.

Схема за летен стаж

Нашите LLM програми се опитват непрекъснато да служат като платформа за крачка напред в кариерата на нашите студенти: ние предлагаме някои кариерно ориентирани лекции и коучинг на нашите студенти LLM, за да ги подготвим по-добре за различни процеси на кандидатстване и интервюта, водещи до потенциална международна заетост . Ние също така предлагаме на нашите студенти LLM възможности за работа в мрежа по време на различни лекции и събития за гости.

Наскоро въведохме 1-месечна лятна (неплатена) стажантска програма за най-добрите завършили LLM. Ние се стремим да съответстваме на интересите на най-добрите висшисти и тези на потенциалните работодатели и да предложим на трудолюбивите студенти, които са постигнали най-добрите резултати и са впечатлили преподавателите с мотивацията си да успеят да стажуват в юридическия факултет в Гент, право фирми и неправителствени организации!

Менторска програма

Ние стартирахме тази програма, за да можете да обсъдите вашите кариерни планове и да получите съвет от нашите ярки и опитни възпитаници, които ще дойдат и ще споделят своите знания и практически опит с вас, адвокатите, които се намират, чрез различни лекции и коучинг сесии!

Изисквания за вход

Студентите имат право на прием, ако отговарят на следните критерии за прием:

 • Да притежава юридическа степен, т.е. степента, която в страната на произход прави човек право да упражнява адвокатските професии. Студентите в последната година на бакалавърско обучение могат да кандидатстват и могат да бъдат приети условно, при условие че успешното завършване на тяхната степен.
 • По изключение след проверка на учебната програма и с оглед на придобитите им компетенции могат да бъдат допуснати и кандидати, които нямат юридическа степен. В такъв случай приемът може да бъде обект на ограничения по отношение на курсовете, които трябва да се следват.
 • За да представите доказателство за достатъчно владеене на английски език (приложимо за всички хора, които не говорят английски. Изискваме минимален резултат от 560 за TOEFL на хартиен носител, 95 за TOEFL в интернет или 7 за IELTS. Съществува обаче възможност за получаване на изключение за кандидат-кандидати, завършили курс на обучение от минимум една година (равен на 60 ECTS кредита) в англоговорящо висше учебно заведение (при представяне на съответния документ, доказващ завършването на такава програма)).
 • Да има достатъчно финансова подкрепа, както е посочено във формуляра за кандидатстване, или чрез лични финансови средства, или чрез финансова помощ. Моля, обърнете внимание, че таксата за обучение за програмата LLM е 5624,30 евро.
 • Да кандидатствате за прием в програмата LLM с всички необходими документи.

Процесът на кандидатстване за учебната 2020-2021 г. е отворен от 1 октомври 2019 г.! Кандидатствайте тук: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

Процедура за кандидатстване

Процесът на подбор се координира от Комитета по международни отношения на Юридическия факултет. При подбора на студенти комисията взема предвид академичния потенциал, сериозността на целта и мотивацията. Изборът е почит не само към миналото представяне на кандидата, но и към неговата/нейната вярвана способност да се представя добре в една взискателна програма за LLM и да допринася за групата LLM.

Юридическият факултет в Гент не дискриминира нито един кандидат въз основа на раса, цвят, националност или етнически произход, религия, възраст, пол, сексуална ориентация, семейно или родителско положение, увреждане, доходи или лични финансови средства.

Въпреки че участието в програмата LLM изисква достатъчна финансова подкрепа, решенията за прием се вземат независимо от личните финансови възможности на кандидата. Последващите решения по отношение на финансовата помощ ще позволят на студентите, които се нуждаят от външна финансова подкрепа, да преценят финансовата осъществимост на своето кандидатстване.

Обучение и такси

Университетът в Гент е държавен университет и неговата политика е да сведе до минимум обучението (за програмата LLM тя е 5624,30 евро). Университетът обаче предоставя няколко безвъзмездни средства за допълване, подробностите за които могат да бъдат намерени на уебсайта на университета.

Самата програма LLM няма налично финансиране за стипендии за подпомагане на разходите за живот в Гент. От друга страна, програмата LLM предлага ограничен брой стипендии или частично/пълно освобождаване от обучение, в зависимост от бюджетните си ограничения и от нуждите на кандидатите.

Важно е обаче да се разбере, че финансовите ограничения обикновено намаляват броя на стипендиите/освобождаванията до ниво доста под тяхното търсене. Поради това кандидатите силно се призовават да се издържат финансово, или чрез лични средства, или чрез намеса на трета страна.

Решенията за финансова помощ на университета се вземат след решенията за прием.

Финансова помощ

Кандидатите за LLM се насърчават да проучат пътища за финансова помощ извън програмата LLM. Трябва да се подчертае обаче, че програмата LLM не може да предложи никаква техническа или логистична подкрепа за тези процеси на външно кандидатстване, освен препоръчителни писма и/или потвърждения за кандидатстване или подбор, когато е необходимо.

Местоположение

Да учиш в Гент е вярно да работиш в сърцето на Европа! Брюксел и многото му институции на ЕС са само на кратко, удобно и удобно пътуване с влак. В Хага, Люксембург и Страсбург всички основни институционални столици сами по себе си са на по -малко от еднодневно пътуване оттук и заедно с Брюксел ще посетим повечето от тях по време на престоя ви. И разбира се, за тези от вас, които искат да изследват големите метрополии на Европа, Гент е фантастичен портал.

С директен достъп до високоскоростната железопътна мрежа в Европа и с голямо международно летище почти на една ръка разстояние, ще можете да посетите Париж, Лондон, Берлин и много други вълнуващи дестинации само с шапка. Ние ще ви държим заети, но вие също ще имате време да откриете някои от големите европейски градове по ваше удобство и с минимален шум.

Юридическият факултет в Гент се намира на Universiteitstraat 4-6, 9000 Гент, Белгия. Главната административна сграда на университета в Гент, Ректоратът, се намира на Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Гент, Белгия.

Настаняване

Със своя университет и други висши учебни заведения, град Гент приютява студентско население от приблизително 50 000. Следователно пазарът на жилища е разбираемо разтегнат. За входящите чуждестранни студенти намирането на подходящо настаняване е напълно осъществимо, но може да изисква известни усилия и гъвкавост. По същество има два начина за намиране на подходящо жилище: чрез частния пазар или чрез Университетско жилище.

Можете да поискате настаняване в университетските резиденции след приемането си в програмата LLM.

Студентски живот

Нашият университет и юридически факултет имат програми за обмен с множество университети по целия свят. Правното училище привлича стотици чуждестранни студенти всяка година. Вашият LLM клас ще отразява това културно многообразие. Вашите преподаватели и преподаватели по LLM ще включват гостуващи международни експерти. В резултат на това вашият LLM опит в Гент ще бъде много повече от академично образование. Това ще бъде и културен опит, който се случва веднъж в живота. Ще се срещнете, учите и живеете с интересни и талантливи хора от цял свят. Ще напуснете това място обогатено и просветено човешко същество с по -добро разбиране на днешния свят и с връзки и връзки, които преминават много граници. За повече впечатления от снимки, моля, посетете нашата FB страница, където често се актуализираме с ценни съвети и текущи дейности - както академични, така и извънкласни: www.facebook.com/llmugent.

Местоположения

 • Ghent University Law School Universiteitstraat 4 , BE-9000, Ghent

Въпроси