Keystone logo
Mississippi College School of Law

Mississippi College School of Law

Mississippi College School of Law

Представление

Mississippi College School of Law стреми да осигури висше юридическо образование в контекста на християнска институция.

Нашата цел е да създадем институционална среда, която насърчава интелектуалното и практическото обучение. Нашият студентски състав и преподаватели отразяват голямо разнообразие от произход и интереси. От това разнообразие ние се стремим да създадем научна общност, в която студентите и преподавателите да обсъждат свободно въпроси в различни среди, както официални, така и неформални.

Нашата учебна програма е предназначена да обучи студентите да станат квалифицирани и етични юристи, способни да адаптират практиката си към променящия се правен свят. За да постигнем тази цел, ние потърсихме модел на либерални изкуства при оформянето на учебната програма на юридическия факултет. Нашите курсове подчертават индивидуалната отговорност за учене, като същевременно предоставят инструкции на всеки студент по съществените и аналитични умения, необходими за успешна практика.

Ние даваме основание за общото право и законовите основи на нашата правна система, но също така изследваме нововъзникващата доктрина, използвайки във всеки контекст традиционните методи за правен анализ, обогатени с познанията за свързаните дисциплини. За да се гарантира, че нашата учебна програма включва най-актуалната стипендия, нашият факултет активно се занимава с изследвания в съответните области на експертиза. В допълнение към курсовете по правна доктрина, ние предлагаме широка гама от инструкции за уменията на съвременната практика.

Местоположения

  • Jackson

    East Griffith Street,151, 39201, Jackson

    Въпроси