Peking University School of Transnational Law

Peking University School of Transnational Law

Peking University School of Transnational Law

Представление

За STL

Peking University School of Transnational Law („STL“) е уникално в Китай и уникално в света, предлагайки JD степен в американски стил изцяло на английски, заедно с китайска JM степен. STL предлага и LL.M. програма с учебна програма, богата на курсове, подчертаващи транснационалното право и практика, китайското право и правни традиции, както и други модерни курсове, предназначени да подготвят завършилите STL от всички националности за лидерство през 21 век.

140236_STLPics-BuildingExterior.jpg

Пекинския университет

Пекинският университет („PKU“) е най-старият университет в Китай и един от най-изявените и престижни изследователски университети в света. QS World University Rankings и Times of Higher Education са класирали PKU на 23-то място в академично най-известния университет за 2021 година.

местоположение

STL се намира в южния град Шенжен. Бързо развиващ се мегаполис с 12 милиона души, Шенжен се увеличава непрекъснато, откакто е създаден като първата специална икономическа зона в Китай през 1979 г. Сега, Шенжен е не само основен център на най-гъсто населената провинция на Китай, Гуангдонг , но и пазарен лидер в цял Китай и уникална област, в която големите световни правни системи се сливат и влияят на трансграничното поведение. Градът е жилище за биотехнологии, логистика и нови енергийни индустрии, а тук са базирани водещи компании като Huawei и Tencent . На световната сцена Шенжен също направи своя отпечатък; през 2008 г. е обявен за град на дизайна на ЮНЕСКО, а през 2011 г. е домакин на 26-та лятна Универсиада .

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

В географско и икономическо отношение Шенжен е тясно интегриран и с Хонконг, с който споделя граница. Широки възможности за обществен транспорт свързват двата града от центъра, може да посетите Хонконг с автобус, метро и ферибот. С комбиниран БВП от над 650 милиарда долара, регионът Шенжен-Хонконг е един от най-големите градски райони в света.

Със своето уникално географско местоположение, новаторски дух и авангардни перспективи, Шенжен постепенно се превърна в напреднал град, свързващ се със света.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

Студенти, факултет и кариера

Водещи студенти от цял ​​свят се конкурират за приемане в STL. Мултинационалният факултет на юридическото училище включва световноизвестни учени и практикуващи от Китай, САЩ, ЕС и другаде. Завършилите STL са силно търсени за позиции в водещи мултинационални юридически кантори и корпорации, водещи китайски юридически кантори и корпорации, големи държавни предприятия и водещи международни НПО.

Учебна програма за остриета

Програмата с двойна степен JD / JM на STL е четири години. Учебният план на JD, който се преподава изцяло на английски език, е сходен със съдържанието на учебните планове на най-добрите американски юридически школи с допълнителна дълбочина в юридическата история и право в Китай. Учебният план на JM предоставя основни курсове по китайско право и се преподава до голяма степен на китайски език. Повечето китайски студенти се записват в програмата JD / JM с двойна степен на STL; повечето международни студенти се записват в програмата на STL за три години JD. И двете учебни програми акцентират върху уменията и знанията за правенето на закони за 21 век: (i) транснационално право и практика, (ii) междукултурна компетентност и (iii) професионалните отговорности на адвокатите в този контекст. Никое юридическо училище никъде не е по-добре оборудвано за висшисти в частния сектор, в публичния сектор или в юридическия обществен интерес в Китай, Съединените щати, Обединеното кралство или британските общности.

Програмата се състои от най-малко три четвърти от редовното обучение по местоживеене и втора година за стажове, продължаващо обучение или изследователски проекти по усмотрение на студента. Въпреки че степента се дава в края на две години, възможно е пребиваването да бъде завършено след един.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Международни възможности за образование

STL опитът е вътрешно мултинационален и междукултурен, без да напуска красивия Шенженски университетски кампус. В същото време студентите от СТЛ се радват на множество възможности да учат в чужбина във водещи юридически школи по целия свят, с които PKU и STL се радват на взаимоотношения.

Глобални лидери

Завършилите STL се появяват от годините си на обучение като адвокати, уникално оборудвани за лидерство в днешния взаимосвързан свят, с дълбоки познания и разбиране на китайското и западното право и правни традиции и с практическите умения, необходими за междукултурния успех. Peking University School of Transnational Law (STL) е единственото юридическо училище в света, което предлага програма с двойна степен, при която студентите завършват американска докторска степен (JD), заедно с китайска магистърска степен (JM). Студентите трябва да са двуезични на английски и мандарин, за да завършат тази четиригодишна програма и да се дипломират свободно в правните системи на две от световните суперсили, САЩ и Китай. STL предлага и LLM степен, която съчетава международното право, китайското право и правото на уестърните и дава възможност на чуждестранните студенти да учат рамо до рамо с най-успешните китайски студенти, които ще продължат да бъдат партньори в големи правни кантори, политически елити, лидери в международни организации и бизнес мениджъри. И двете учебни програми наблягат на адвокатските умения и знания за 21-ви век: (i) транснационално право и практика, (ii) междукултурна компетентност и (iii) професионалните отговорности на адвокатите в този контекст. Никое юридическо училище никъде по-добре не подготвя завършилите за частния сектор, публичния сектор или юридическата работа от обществен интерес в Китай и Съединените щати, общото право и гражданското право, изток и запад, всички в една учебна програма.

ГЛОБАЛЕН ПРАВЕН ПАНАИР

Първият годишен световен панаир ще представи участниците в изключителни юридически факултети от цял свят. Регистрирайте се, използвайки този формуляр, за да научите повече за напредъка в кариерата си чрез международно обучение, възможности за стипендии за чуждестранни студенти и др.

Дати:
Петък, 20 ноември 2020 г.
Събота, 21 ноември 2020 г.

Време:
12: 00-14: 00 GMT (проверете местната си часова зона)

Сесиите се провеждат на няколко дати, за да се съобразят с различни графици. И двете училища ще присъстват на двете дати и ще представят една и съща презентация и на двете дати.

Участващи юридически училища:
Юридически факултет на Университета в Екс (Франция)
Юридическо училище Буцериус (Германия)
Юридическо училище Deakin (Австралия)
FGV Direito SP (Бразилия)
IE Law School (Испания)
Юридическия факултет на Университета в Индиана (САЩ)
Jindal Global Law School (Индия)
Peking University School of Transnational Law (Китай)
Юридически факултет на Стокхолмския университет (Швеция)
Юридически факултет на Университета в Чили (Чили)
Юридически колеж на Университета в Айова (САЩ)
Юридически факултет на Университета в Лозана (Швейцария)

За повече информация относно имейла на събитието: [email protected] .

Характеристики на кампуса

Местоположение

STL се намира в южния град Шенжен. Бързо развиващ се метрополис с 12 милиона души, Шенжен е в постоянен възход, откакто е създаден като първата специална икономическа зона на Китай през 1979 г. Сега Шенжен е не само основен център на най-гъсто населената китайска провинция Гуангдонг , но и пазарен лидер в цял Китай и уникална област, където великите правни системи в света се сливат и влияят на трансграничното поведение. Градът е пътеводна звезда за биотехнологиите, логистиката и новите енергийни индустрии и водещи компании като Huawei и Tencent са базирани тук. На световната сцена Шенжен също остави своя отпечатък; през 2008 г. е обявен за град на дизайна на ЮНЕСКО, а през 2011 г. е домакин на 26-та лятна Универсиада.

Географски и икономически Шенжен също е тясно интегриран с Хонконг, с който граничи. Обширните възможности за обществен транспорт свързват двата града от центъра, човек може да посети Хонг Конг с автобус, метро и ферибот. С общ БВП от над 650 милиарда долара регионът Шенжен-Хонконг е една от най-големите метрополии в света.

С уникалното си географско местоположение, иновативен дух и авангардна перспектива, Шенжен постепенно се превърна в напреднал град, свързващ се със света.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

  Класации

  Пекинския университет

  Пекинският университет („PKU“) е най-старият университет в Китай и един от най-известните и престижни изследователски университети в света. QS World University Rankings и Times of Higher Education класираха PKU като 23-ия най-академично известен университет за 2021 г.

  Местоположения

  • Shenzhen

   Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town Xili, Nanshan District , 518055, Shenzhen

   Въпроси