Keystone logo
Queen's University Belfast Международно право в областта на правата на човека
Queen's University Belfast

Международно право в областта на правата на човека

Belfast, Великобритания

1 Years

Английски език

Редовно обучение, Задочно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 19 100 *

На територията на колежа

* международна такса

Представление

Защитата на правата на човека на международно и национално ниво е сравнително нов правен клон. Налице е огромен ръст в броя и разнообразието от стандарти за правата на човека, изложени в международни договори, в национални конституции и така наречените документи с „меко право“. Тези стандарти не винаги се прилагат напълно и механизмите за опити за тяхното получаване внедрени понякога са дефектни.

LLM по международно право за правата на човека предоставя на студентите възможност да получат задълбочена оценка на глобалните стандарти за правата на човека и взаимовръзката между международните стандарти и националната практика. По-специално, ние обмисляме начини, по които човешките права могат да бъдат защитени по-ефективно, така че хората навсякъде да могат да осъзнаят пълното си човешко достойнство.

Устройства от световна класа

Нашите съоръжения в Queen's включват модерна правна сграда с превъзходни учебни заведения, учебен съд и учебни помещения. Queen's има един от най-модерните кампуси в Обединеното кралство, включително наградената библиотека McClay, една от най-добрите библиотеки в света и дом на 1,2 милиона тома и над 2000 места за читатели. Нашият център за физическо възпитание беше използван като тренировъчен лагер за Олимпиадата през 2012 г. Нашето студентско селище Queen's Elms и студентското настаняване в центъра на града (построено през 2018 г.) се намират на лесно пешеходно разстояние от университета.

Международно известни експерти

Правото в Queen's се преподава от водещи световни експерти в областта на човешките права. Нашите служители имат тесни изследователски връзки с професиите, правителството и гражданското общество. Law at Queen's е сред 150-те най-добри юридически училища в света и сме класирани на 19-то място в света за глобална перспектива. Изследванията в областта на правото бяха класирани на 8-мо място в Обединеното кралство в най-новото упражнение за оценка на изследванията (2021 г.).

Студентски опит

От 1990 г. в Queen's се провеждат изследвания и преподаване на правата на човека. В допълнение към преподаването, в Queen's има и процъфтяващ Център за човешки права. Центърът има силни връзки с организации на гражданското общество, законови органи за правата на човека и международни институции и мрежи за правата на човека. Той организира поредица от гостуващи лектори и редица конференции годишно. Той участва в Асоциацията на институтите по правата на човека и има широки връзки с университети по целия свят. Училището координира от време на време посещения на място в институции, посветени на проблемите на правата на човека в Белфаст, напр. Комисията по правата на човека на NI и Комисията по равенството за Северна Ирландия. В Queen's ще бъдете част от процъфтяваща следдипломна култура, изградена върху високи постижения в преподаването, водещи научни изследвания, иновации, сътрудничество и ангажираност. Тези компоненти са изтъкани заедно в нашето висше училище. Именно тук ще развиете нови умения и по-голяма лична ефективност, които ще ви позволят да се откроите на пренаселения и все по-конкурентен глобален пазар на труда. Животът в Queen's не е само степента. Ние предлагаме на нашите студенти възможност наистина да обогатят обучението си. Независимо дали обичате студентски общества, спорт, музика, танци или просто кафе с приятелите си, Queen's разполага с изключителни съоръжения, за да се погрижи за всички интереси. Queen's беше класиран на 9-то място в Обединеното кралство за университетски съоръжения.

Приемане

Стипендии и финансиране

Учебен план

Такса за обучение по програмата

Кариерни възможности

За училището

Въпроси