Keystone logo
Radboud University LLM по права на човека и миграция
Radboud University

LLM по права на човека и миграция

Nijmegen, Холандия

1 Years

Английски език

Задочно обучение

01 Jul 2024*

Sep 2024

EUR 16 500 / per course

На територията на колежа

* краен срок за студенти от ЕС | краен срок за студенти от ЕС, които искат да получат помощ за настаняване: 1 май 2024 г. | краен срок за студенти от държави извън ЕС: 1 април 2024 г.

Представление

Международните и европейски правни инструменти влияят значително върху положението и мобилността на гражданите в ЕС. С тази програма получавате задълбочени познания за основните международни съдилища и как те защитават правата на хората.

Защо да проучим тази програма?

Магистърската специализация Права на човека и миграция ще ви даде представа как международните и европейски правни инструменти влияят върху позицията и мобилността на гражданите в ЕС и как основните международни документи и съдилища защитават правата на хората. Ще изучавате правни въпроси, свързани с миграцията и човешките права в техния теоретичен, оперативен, социален и политически контекст. Основата на програмата е в европейското законодателство и международните договори за правата на човека.

С тази специализация ще бъдете напълно подготвени за тази оживена област на правото, която непрекъснато се развива и променя. Промените в общественото мнение в дадена европейска държава-членка могат да повлияят на нейния вътрешен правен ред, който от своя страна влияе върху европейските закони и обратно. Следователно тази специализация също се фокусира върху динамичното взаимодействие между националното, европейското и международното право, както и върху тънкостите на законодателния процес на ЕС.

Нещо за теб?

  • Вземете LL.M. степен по международно и европейско право в университет с най-висок клас;
  • Учете във факултет, който е оценен като номер едно в Холандия за удовлетвореност на студентите;
  • Получете задълбочено разбиране за свободата на движение и имиграцията в рамките на Европейския съюз, както и международното право за правата на човека.
  • Обучавайте се от водещи и международно признати учени и практици;
  • Юридическият факултет в Неймеген е изградил международна репутация в областта на европейското право, имиграционното право и частното право;
  • Холандия има дългогодишна традиция в областта на бежанското право и международните права на човека, като Международният съд се намира в Хага.

Приемане

Стипендии и финансиране

Такса за обучение по програмата

Препоръки на учениците

За училището

Chat with students

Въпроси