© Eli Haney, Northwest University photographer
Samford University

Samford University

Samford University

Представление

Samford University е основен национален християнски университет. Основан през 1841 г., Самфорд е 87-ата най-стара институция за висше образование в Съединените щати. Разположен в предградието на Бирмингам, Алабама на Хоумвуд, университетският кампус обхваща приблизително 247 декара и е известен със своята красота и грузинско-колониална архитектура. В момента университетът записва 5 692 студенти от 47 държави и 28 държави.

Самфорд е най-високопоставеният университет в Алабама в националните класации, публикуван от The Wall Street Journal. Освен това The Wall Street Journal нарежда Самфорд на трето място в страната по ангажираност на студентите. US News & World Report класира Самфорд на 40-то място в страната за най-добро студентско обучение и 100-то място за най-добра стойност. Личните финанси на Киплингър нареждат Самфорд на 34-то място сред американските частни университети по стойност и достъпна цена. Съотношението студент-преподавател е 13: 1.

Самфорд предлага бакалавърски програми, основани на свободните изкуства и отличаваща се комбинация от висши и професионални училища чрез 10 академични училища: изкуства, изкуства и науки, бизнес, божественост, образование, здравни професии, право, медицински сестри, фармация и обществено здраве. Университетът има една от трите акредитирани юридически факултети и една от само две акредитирани фармацевтични училища в Алабама. Училището за божественост на Beford в Самфорд е единственото напълно акредитирано висше училище за божественост със седалище в Алабама. Университетът е класифициран от Комисията за висше образование на Карнеги като докторска / професионална институция.

Мисията на Самфорд да поддържа развитието на студентите интелектуално, етично и духовно се насърчава чрез множество възможности, включително 166 студентски организации, глобална ангажираност в повече от 19 различни държави и повече от 180 курса, които включват общественополезни услуги. Освен това студентите завършват основната учебна програма на Самфорд, осигурявайки добре закръглена основа в либералните изкуства. Резултатът е изключително адаптиран образователен опит, в резултат на който 97% от възпитаниците на университета са наети или в допълнително обучение в рамките на шест месеца след завършването им.

Стратегическият план на Самфорд изразява четири фокусни области: подчертава успеха на учениците, подобрява общността ни, разширява обхвата си и гарантира финансовата сила. За да подкрепи непрекъснатото развитие на този стратегически план, университетът стартира през есента на 2016 г. капиталова кампания, озаглавена Forever Samford. Шестгодишната кампания в размер на 300 милиона долара има за цел да осигури нови финансови ресурси в подкрепа на студентските стипендии, академичните програми и капиталовите проекти. Самфорд поддържа силен фонд с инвестиции на обща стойност 301 милиона долара (юни 2019 г.), което помага за подпомагане на стипендии, възможности за обучение в чужбина, общи операции и други програми. В допълнение към основния кампус в Хоумвуд, университетът притежава къща в Марион, Алабама, използвана за културно проучване и обслужване, и Daniel House, учебен център, разположен в сърцето на Лондон, Англия, близо до парк Кенсингтън.

52 838 възпитаници на Самфорд са включили повече от 60 членове на Конгреса на САЩ, осем губернатори на щата, двама съдии на Върховния съд на САЩ, един държавен секретар на САЩ, четирима стипендианти на Родос, множество наградени артисти на Еми и Грами, двама футболни треньори от националния шампионат и получатели на наградите „Пулицър“ и „Нобелова мир“.

Университетът има 17 междуколективни спорта - осем мъже и девет жени - които участват в ниво I отбор на NCAA. Булдогите от Самфорд са спечелили 40 конвенционални първенства след присъединяването си към Южната конференция през 2008 г. Атлетичните отбори на Самфорд през учебната 2018-2019 г. се радваха на 97% степен на успех на дипломирането (GSR), изчислена и публикувана от NCAA. За онази учебна година Самфорд е класиран на първо място в Алабама и на 18-о място в страната за GSR сред всички колежи и университети в ниво I отбор на NCAA.

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

  • Birmingham

    Lakeshore Parkway,800, 35229, Birmingham

    Въпроси