Keystone logo
SMU - Dedman School of Law Доктор по юридически науки (SJD)
SMU - Dedman School of Law

Доктор по юридически науки (SJD)

Dallas, Съединени Американски Щати

5 Years

Английски език

Редовно обучение, Задочно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 58 504 / per year *

На територията на колежа

* 2020-2021 Обучение и такси. Прогнозни разходи: Жизнени разходи (19 350 долара) + Разни (3000 долара) = Общо обучение, такси и разходи (79 919 долара)

Представление

Степента на доктор по юридически науки (SJD) е най-високата следдипломна степен по право, предлагана от Dedman School of Law. SJD е основно научна степен и степен на писане (за разлика от курсовата ориентация като степен LL.M.), по време на която кандидатът на SJD провежда широкообхватно следдипломно правно изследване с цел да представи приемлива докторска дисертация за публикация качество в рамките на петгодишен период. Тази програма е предназначена за висококвалифицирани кандидати, търсещи правна академична кариера или политически ориентирана правителствена или междуправителствена позиция.

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg


В рамките на пет години от първата регистрация като кандидат за SJD, кандидатът за SJD трябва да отговаря на следните изисквания:

 1. Завършване на двугодишния изпитателен срок, описан по-горе.
 2. Подаване на докторска дисертация на най-малко 80 000 думи, но не повече от 100 000 думи (включително бележки под линия, но с изключение на библиографията, Front Pages, съдържанието и всякакви приложения или допълнения) върху съгласувана, аналитична и целенасочена тема с по същество правен характер ; или представянето на еквивалентна докторска дисертация под формата на поредица от взаимосвързани статии / глави по по-обща тема, но които заедно съдържат томатично съгласуван обем.
 3. Дисертацията трябва да представлява оригиналния продукт на кандидата на SJD.
 4. Дисертацията трябва да представлява и показва доказателства за значителна научноизследователска работа на докторска степен.
 5. Дисертацията трябва да показва значими правни анализи на докторска степен.
 6. Дисертацията трябва да бъде публикувана в съответствие с приемливите стандарти за преглед на законите в САЩ.
 7. Дисертацията трябва да допринесе значително за напредъка в разбирането на съответния изследователски предмет.
 8. В рамките на преценката на Надзорния съвет на кандидата за SJD е да се изисква виза (т.е. устна проверка), на която кандидатът за SJD ще бъде помолен да "защитава" устно своята дисертация в присъствието на членовете на Надзорния съвет ,
 9. Дисертацията трябва да бъде одобрена от всеки член на Надзорния съвет.

Наградата на SJD изисква одобренията на Комитета за завършили правни изследвания, Юридическия факултет и университета. Такива решения не могат да бъдат обжалвани, освен в случаите, посочени по-долу. Ако докторантурата на кандидата за SJD не бъде одобрена, комисията по петиции ще предостави на кандидата на SJD обяснение на причините, поради които то не беше одобрено; а след това кандидатът на SJD ще получи един допълнителен дванадесетмесечен период, в рамките на който да се стреми да удовлетвори тези коментари и да представи отново преразгледаната дисертация. Ако кандидатът за SJD не изпълни в рамките на дванадесетмесечния период всички докторски изисквания, лицето се оттегля от програмата на SJD.

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

21436_HSJ_82242.jpg


Първичен надзорен орган. Кандидатът трябва да получи първичен надзорен орган, който е член на преподавателския състав в SMU Dedman School of Law на SMU Dedman School of Law . Първичният надзорен орган трябва да има специален опит в областта на докторските изследвания на кандидата на SJD.

Изложение на дисциплината. Кандидатът, със съдействието на Главния надзорен орган, трябва да представи документ от не повече от 2000-3000 думи, обясняващ изследователската тема, която кандидатът ще предприеме за подготовката на дисертацията.

Приемане в програмата SJD

Кандидат, на когото първоначално е дадено разрешение за достъп до програмата SJD, е допуснато в пробен период. Кандидатът на SJD трябва да покаже напредък в изпълнението на изискванията за продължаване на кандидатстването за SJD. Кандидатът за SJD се назначава от първия ден на първия семестър, в който кандидатът на SJD стартира програмата SJD.

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

SJD степен

В рамките на пет години от първата регистрация като кандидат за SJD, кандидатът за SJD трябва да отговаря на следните изисквания:

 • Завършване на двугодишния изпитателен срок, описан по-горе.
 • Подаване на докторска дисертация на най-малко 80 000 думи, но не повече от 100 000 думи (включително бележки под линия, но с изключение на библиографията, Front Pages, съдържанието и всякакви приложения или допълнения) върху съгласувана, аналитична и целенасочена тема с по същество правен характер ; или представянето на еквивалентна докторска дисертация под формата на поредица от взаимосвързани статии / глави по по-обща тема, но които заедно съдържат томатично съгласуван обем.
 • Дисертацията трябва да представлява оригиналния продукт на кандидата на SJD.
 • Дисертацията трябва да представлява и показва доказателства за значителна научноизследователска работа на докторска степен.
 • Дисертацията трябва да показва значими правни анализи на докторска степен.
 • Дисертацията трябва да бъде публикувана в съответствие с приемливите стандарти за преглед на законите в САЩ.
 • Дисертацията трябва да допринесе значително за напредъка в разбирането на съответния изследователски предмет.
 • В рамките на преценката на Надзорния съвет на кандидата за SJD е да се изисква виза (т.е. устна проверка), на която кандидатът за SJD ще бъде помолен да "защитава" устно своята дисертация в присъствието на членовете на Надзорния съвет ,
 • Дисертацията трябва да бъде одобрена от всеки член на Надзорния съвет.
 • Наградата на SJD изисква одобренията на Комитета за завършили правни изследвания, Юридическия факултет и университета. Такива решения не могат да бъдат обжалвани, освен в случаите, посочени по-долу. Ако докторантурата на кандидата за SJD не бъде одобрена, комисията по петиции ще предостави на кандидата на SJD обяснение на причините, поради които то не беше одобрено; а след това кандидатът на SJD ще получи един допълнителен дванадесетмесечен период, в рамките на който да се стреми да удовлетвори тези коментари и да представи отново преразгледаната дисертация. Ако кандидатът за SJD не изпълни в рамките на дванадесетмесечния период всички докторски изисквания, лицето се оттегля от програмата на SJD.

JD е основната степен по право за американски студенти по право . По тази причина SMU Dedman School of Law обикновено не взема предвид степента, подходяща за чуждестранни студенти, които вече притежават основни степени по право в техните страни. Въпреки това, в ограничен брой случаи, чуждестранни студенти, които са завършили отличие в LL.M. които могат да демонстрират легитимните цели на обучението си за по-нататъшно развитие на кариерата в своите страни, могат да бъдат разгледани за приемане в програмата на съвместната програма. Тези студенти не са задължени да вземат теста за прием в училище (LSAT). Допускането при такива условия обикновено води до допълнително проучване на 72-87 кредитни часа. Разширеният кредит, ако има такъв, се базира на проучването на чуждестранното право на студента, а не на LL.M. кредит. За повече информация за тази програма, пишете на [email protected] .

относно

Основана през 1925 г., SMU Dedman School of Law е най-високо класираното частно юридическо училище, разположено в Далас, Тексас, и се намира в квартал с дървета, само на минути от центъра на града. Основана през 1949 г., програмите за право за висшето образование на юридическото училище са изиграли важна роля в обучението на някои от водещите световни лидери. Гордеем се с нашата глобална мрежа от възпитаници - над 2000 дипломирани от 80 страни, които заемат водещи позиции в управлението, правната практика, бизнеса, съдебната система и правното образование в световен мащаб. Научете повече за SMU Dedman School of Law

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

SMU Dedman Alumni Network

Изключителни програми за дипломиране

SMU Dedman School of Law предлага дипломирани образователни програми за американски и чуждестранно обучени адвокати. LL.M. и програмите на SJD повишават кариерата си в частната практика на правото, преподаването и обществените услуги чрез преподаване на анализи и умения за решаване на проблеми за справяне със сложните изисквания на нашия свят. Програмите увеличават разбирането на студентите за правната теория и политики, разширяват правните хоризонти на студентите и насърчават развитието на правни научни и писмени умения.

Учи в закръглен Далас, Тексас

SMU Dedman Law предлага на чуждестранните студенти възможност да станат част от една жизнена, разнообразна научна общност с предимството да учат в Далас - не само международен бизнес център, но и динамичен културен център, разположен по средата между източното и западното крайбрежие на Обединеното кралство Държави в регион, известен със своя мек, слънчев климат. Далас е деветият по големина град и Далас / Фт. Worth metroplex съставляват четвъртата по големина градска част в САЩ. Това е сложен град с процъфтяващ пазар на труда, високо качество на живот и сравнително ниски разходи за живот. Това е чудесно място за живеене и обучение!

Глобално признат факултет

Факултетът включва учители и новатори в различни области, включително конституционно право, корпоративно право, наказателно право, екологично право, здравно законодателство, интелектуална собственост, национално законодателство за сигурност, нефтено и газово законодателство, закон за публичното право и данъчно право. Тези учени редовно участват в света, като се явяват пред комисиите в Конгреса, работят с държавни и федерални регулаторни агенции, обсъждат държавни и федерални съдилища, работят с корпоративни ръководители и организации с нестопанска цел и редовно се появяват в медиите, за да преведат изследванията си или да коментират важни истории на деня. Изучаването на право в SMU дава на студентите достъп до изключителен факултет, ангажиран с навременни и авангардни изследвания, често информирани от дългогодишния опит.

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg

Опит в обучението

В допълнение към нашата разнообразна учебна програма студентите се приканват да се възползват от многото дейности извън класната стая. В SMU Dedman Law вашият учебен опит ще бъде обогатяван чрез целогодишни международни конференции и лекции, в които водещи международни фигури ще бъдат обсъдени в университета, за да обсъдят актуални глобални правни въпроси. International LL.M. студенти участват в уроци с американски JD студенти и участвайте в нашата програма съд - програма, която е въведена по време на ориентация, където учениците се свързват в малки групи с състуденти, преподаватели, студентски лидери, кариерни консултанти, както и възпитаници за опит общност през целия им път в SMU Dedman School of Law . Факултетен член ще служи като личен академичен съветник. Практикуващите адвокати от секцията за международно право в адвокатската колегия на Далас също служат като ментори за нашите студенти.

Международно изтъкнати възпитаници

Международните дипломирали се от SMU Dedman School of Law на SMU Dedman School of Law оказват влияние в цял свят. Нашата международна мрежа от възпитаници включва над 2000 завършили в повече от 80 страни. Тези професионалисти могат да бъдат намерени на най-високо ниво на управление, правна практика и бизнес. Международните възпитаници на SMU представляват широк спектър от правни системи, включително тези от Централна и Южна Америка, Мексико, Канада, Европа, Африка, Индия, Югоизточна Азия, Китай, Близкия изток и Тихия океан. Ние се стремим към глобалното географско разнообразие в нашите студентски записвания и осигуряваме висока степен на индивидуално внимание и подкрепа за всеки международен студент.

 • Собчок Сухаромна '81 председател на Върховния съд, Тайланд
 • Д-р Шен Шиаминг '81 Международен юридически консултант за LLP Mackenzie & Albritton
 • Почетният министър на външните работи на Индия Кришна '59 (2009-2012)
 • Siriporn Chaiyasuta '85 General Counsel, Chevron Europe, Eurasia and Middle East Research & Production Limited
 • Moath Alhussain '11 ст.н.с. Адвокат, корпорация Saudi Basic Industries
 • Антонио М. Гарза '83 Бивш посланик на САЩ в Мексико
 • Д-р Хелмут Сохмен '66 Председател и президент, BW Group
 • Д-р Хасан Окур '07 Бивш декан, Катарското юридическо училище
 • Jinsung Lee '88 Justice, Конституционен съд на Корея
 • Юкио Хоригоме '71 Правосъдие на Върховния съд на Япония
 • Международен партньор на Ханс Хепе'97, Почетен немски консул на Лок Лорд

Студентски живот

Юридическото училище се намира в северозападния ъгъл на главния кампус на МУС - класна стая, административна сграда и юридическа библиотека, формиращи това, което се нарича "Law Quad". Това идеално местоположение осигурява лесен достъп до много от прекрасните студентски ресурси на SMU, включително фитнес център и здравен център.

фото любезното съдействие на SMU Dedman School of Law

21430_28439363.jpg

Приемане

Учебен план

За училището

Въпроси