Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Представление

На 16 декември 1946 г., в отговор на иск на афро-американски жител, който се стреми да посещава юридически факултет в държавна институция, Държавният съвет за образование на Луизиана предприема „положителни стъпки за създаване на Юридическо училище за негри в Южния университет ... в експлоатация за сесията 1947-1948 г. "

Плановете за юридическия факултет бяха одобрени от Държавното управление на образованието на заседанието му от 10 януари 1947 г. На 14 юни 1947 г. Съветът по ликвидация на държавния дълг отпуска 40 000 долара за работата на училището. Юридическият факултет на Южния университет е официално открит през септември 1947 г., за да осигури юридическо образование на афро-американски студенти.

Завършилите Southern University Law Center , започвайки от легендарния адвокат по граждански права, политически лидер и педагог Джеси Н. Стоун, младши, Алвин Базил Джоунс, Лерой Уайт, Елисън Фредрик Дайсън и Алекс Луис Пичър от класа от 1950 г., се разпространиха в цялата държава и нация като изходници в адвокатската професия, осигуряващи равни права за другите. Към днешна дата Юридическият център има над 2500 възпитаници и е едно от най-разнообразните юридически факултети в страната.

Местоположения

  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Въпроси