Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Представление

Добре дошли в Еврейския университет

Еврейският университет в Йерусалим, основан през 1918 г. и официално открит през 1925 г., е премиерският университет на Израел, както и неговата водеща изследователска институция. Еврейският университет се нарежда на международно равнище сред 100 водещи университета в света и на първо място сред израелските университети. Утвърждаването, което еврейският университет е постигнала, потвърждава своята репутация за високи постижения и водещата си роля в научната общност. Той подчертава превъзходството и предлага широк спектър от възможности за обучение в областта на хуманитарните науки, социалните науки, точните науки и медицината. Университетът насърчава мултидисциплинарните дейности в Израел и в чужбина и служи като мост между академичните изследвания и социалните и индустриални приложения. Еврейският университет си поставя за цел обучението на публично, научно, образователно и професионално лидерство; запазването и изследването на еврейските, културните, духовните и интелектуалните традиции; и разширяването на границите на знанието в полза на цялото човечество./>

l

l
l

ФАКТИ:

Основана през: 1918 г. Отворен в: 1925 6 кампуса 7 факултета 14 училища 23 000 студенти 1 000 висши преподаватели Повече от 7 000 патента регистрирани 8 носители на Нобелова награда 1 Полета Почетен медал по математика Сред основателите: Алберт Айнщайн, Мартин Бубер, Чайм Нахман Билик, Чаим Weizmann Excellence Еврейският университет се стреми към върхови постижения, неразделен елемент в академичния си живот. Неговите изключителни учени са постигнали впечатляващи пробиви в различни дисциплини и са сред най-добрите победители в конкурентните субсидии на Европейския съвет за научни изследвания за млади изследователи. Една трета от всички конкурси за научни изследвания в Израел, спечелени от учените от университета. Университетските академици често публикуват в престижни научни списания и изследванията им са събрали изключителни награди в Израел и по света, включително Нобеловата награда, Полетата за медал и Израелската награда. Повечето притежатели на докторанти в Израел са получили своите степени в Еврейския университет и нашите възпитаници заемат ключови позиции в академичните среди, обществените служби и бизнес сектора.

Животът в колежа

s

В Ерусалим, един от най-красивите градове в света, университетът поддържа три кампуса: университета Mount Scopus за хуманитарни и социални науки; Университетът "Едмънд Дж. Сафра" за точни науки; и кампуса на Ein Karem за медицински науки. Другите му кампуси са факултетът по земеделие, храна, ветеринарна медицина и науки за околната среда в Rehovot; ветеринарната болница в Beit Dagan; и Междууниверситетския институт за морски науки в Ейлат. Университетът разполага с три спортни съоръжения, които са сред най-модерните в страната, 11 библиотеки, 5 компютърни центъра, 6000 легла и десетки студентски групи, фокусирани върху политиката, обществото, околната среда и др.

Международно участие

73413_48379_LawFaculty-157_2.jpg

Еврейският университет се нарежда на международно равнище сред 100 водещи университета в света. Неговият студентски орган наброява 23 000 студенти от Израел и 65 други страни. Тя активно участва в международното сътрудничество за научни изследвания и преподаване. Той е подписал 150 споразумения за съвместни проекти с други университети и 25 споразумения за обмен на студенти с 14 страни. Неговите преподаватели включват млади учени, които са се завърнали в Израел от висше образование в водещи висши учебни заведения в целия свят. Еврейският университет е лидер в осъществяването на промени в световната общност в областта на селското стопанство, качеството на околната среда и общественото здраве. Студенти от развиващите се страни извършиха напреднали в Еврейския университет и се върнаха в родните си страни, за да приложат придобитите от тях знания и да подобрят нивото на услугите, предоставяни на своите сънародници. Международното училище Rothberg на университета предлага програми за чуждестранни студенти. Сред нейните възпитаници са актрисата Натали Портман, журналистът Томас Фридман и бившите посланици на САЩ в Израел Мартин Индик и Даниел Къртзер.

Патенти и иновации Изследователската компания "Yissum Research" на Еврейския университет е на 15-то място по света в броя на регистрираните патенти. Yissum отговаря за маркетинга на технологиите и научното ноу-хау, генерирано от изследователите и студентите на еврейския университет. Към днешна дата тя е регистрирала над 7 000 патента за 2 023 изобретения, повече от 600 от тези патенти са били комерсиализирани, а продуктите, произведени въз основа на патентите, се продават на над 2 млрд. Долара годишно. Портфолиото на Yissum разполага с 72 компании, създадени на фона на изобретения, разработени от изследователите на университета. Особено изключителни развития включват лекарствата Exelon, използвани за лечение на пациенти с болестта на Алцхаймер и Doxil, за използване при рак на яйчниците; сорт от череши домат с особено дълъг и отличен срок на съхранение; и Mobileye, предупреждение за сблъсък на превозно средство с "компютърна визия" и система за безопасност на шофьора. Всички снимки на Даниел Ханох.

Местоположения

  • Jerusalem

    The Hebrew University of Jerusalem , , Jerusalem

Въпроси