Keystone logo
Universidade Santiago de Compostela

Universidade Santiago de Compostela

Universidade Santiago de Compostela

Представление

Като публична институция таксите за обучение се определят от автономната администрация, като са едни от най-ниските в цялата държава. USC е установен в два исторически кампуса, разположени в Сантяго де Компостела и Луго, и двете обявени за обекти на световното наследство от ЮНЕСКО, и с високо качество на живот въз основа на техните цени, възможности за мобилност или предлагане на културни и спортни услуги.

Сантяго е международен град, който привлича студенти от цял свят да учат, изследват или учат езици. Това е малък, много безопасен град с добро качество на живот и широка гама от културни и развлекателни дейности.

интернационализация

Политиката за интернационализация е насочена към позициониране на USC като жизнено важен агент в областта на преподаването и научните изследвания на глобално ниво.

USC разполага с Международен център за посрещане (Centro de Bienvenida Internacional), който да отговаря на искания за информация от собствени студенти, които се интересуват от участие в програма за мобилност, или международни студенти, за да ги съветва при пристигането им в Сантяго (както бюрократично, така и академично).

Действията на USC отговарят по-конкретно на следните насоки:

 • Засилване на институционалното присъствие на USC в пространствата за вземане на решения, форуми и международни платформи на висшето образование и участието му във формализирането на стратегически съюзи.
 • Насърчаване на участието на USC в изследователски мрежи и укрепване на неговото лидерство в европейски и международни програми, оценявайки и давайки по-голямо разпространение на резултатите от изследователски проекти и проекти за сътрудничество.
 • Увеличете силата на програмите за международна студентска мобилност, PDI и PAS.
 • Обогатете предлаганото обучение чрез разработване на многоезични учебни програми с участието на други университети.
 • Оптимизирайте протоколите за грижи за международни гостуващи студенти и преподаватели.
 • Подобрете обхвата на програмите за набиране и задържане на таланти.
 • Разширете улавянето на ресурси и международно финансиране, за да разнообразите инициативите за интернационализация и глобална проекция на USC.

Местоположения

 • Santiago de Compostela

  Praza do Obradoiro,0, 15705, Santiago de Compostela

 • Lugo

  Campus Universitario, s/n, 27002 Lugo., 27002, Lugo

Въпроси